Róże niebieskie, zielone, czarne.

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
stolar
50p
50p
Od: 27 lut 2009, o 10:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże czarne (ciemnobordowe)

Post »

Mala_MI pisze:Ja dostałam Astrid Gräfin - to ponoć bardzo ciemna róża
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.40251
Piękna, dziękuję za podpowiedź, znalazłem ją w Rosarium ;:138 Ciekawe czy jeszcze mają czy dopiero na jesień :(
Na działce przy szpadlu można naprawdę odpocząć :)
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W jaki sposób uzyskać niebieską różę?

Post »

Witam :wit Pozwolę sobie odświeżyć wątek :D
Zakupiłam wiosną na bazarze rzekomo "niebieską różę" pnącą (wiem, że takich nie ma, ale.. :roll: ) , wsadziłam, ładnie wypuściła, była nawet skoszona przez omyłkę i potem zaczęła bujnie rosnąć i tak sobie rośnie dalej, a kwitnięcia jak do tej pory żadnego, ani jednego pąka czy kwiatuszka... co jest nie tak :roll: :?: Nie wiem totalnie co to za odmiana, ani jak wysoka urośnie, nie było takich informacji, tylko zapakowana sadzonka z dołączoną fotką. Dodam, że ma dobry 1m wysokości. Warunki jak na róże ma dobre. Może mi ktoś w tych ustaleniach pomoże, będę bardzo wdzięczna za pomoc. Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam ;:3

Dołączam fotki :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
Awatar użytkownika
idea
500p
500p
Od: 15 kwie 2010, o 16:38

Post »

Jeszcze jedna różyczka mnie gnębi, którą zakupiłam z powyższą... a mianowicie chodzi o to, że ma problem ze wzrostem. Jest malutka, ma jakieś około 30 cm, tyle zdołała sobie urosnąć od wiosny, dodam, że tej nie przydarzyło się "niechcące" skoszenie, jak to mówi mój M (a może właśnie skoszenie by jej pomogło, przynajmniej w rośnięciu :;230) ;:224 . Jest to róża parkowa, przynajmniej tak pisze na opakowaniu, odmiana Ufhofen, ma dorosnąć do 1,5 m, obawiam się, że jak w takim tempie będzie rosła to jej to zajmie całą wieczność :;230 dobra wiadomość to taka, że ta kwitnie, a kwiaty ma ładne i w dodatku takie jak na fotce z opakowania, teraz znowu będzie kwitła :D
Moje zapytanie zatem... Dlaczego nie rośnie :?: :?: :?: Dodam, że sadzonka najlepiej nie wyglądała :roll: Jak wyżej z góry dzięki za wszelką pomoc i pozdrówka ;:3

Dołączam fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje skromności- serdecznie zapraszam do mojego ogródeczka- Majeczka ;)
Robaczki Cię widzą, robaczki Cię śledzą. Robaczki Cię dorwą, zabiją i zjedzą! :D http://i46.tinypic.com/eiwiso.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam cieplutko! Majka w ogrodzie ;)
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jeśli ta "niebieska" to Veilchenblau, ciąć można dopiero po kwitnieniu. Na tegorocznych pędach zakwitnie w czerwcu.
kubin
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 15 paź 2010, o 17:31

Niebieskich róż podobno nie ma, ale szczerze mówiąc

Post »

sa na tyle niebieskie, ze nikt inaczej ich nie nazwie. Owszem zawieraja w sobie troche czerwieni i wpadają we fiolet, ale w tym samym sensie, to mało który kwiat jest niebieski. A na pewno juz nie bławatek.

Pozdrawiam

K
Awatar użytkownika
jafhar
100p
100p
Od: 12 lip 2011, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Mainzer Fastnach i inne róże "niebieskie"

Post »

Czy jest jakaś "niebieska" a dokładniej jasnofioletowa różą parkowa jak Mainzer Fastnacht? Jest wielkokwiatowa, pnąca, a nigdzie nie mogę znaleźć takiej parkowej.
mirzan
---
Od: 23 maja 2005, o 06:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Niebieska" róża parkowa

Post »

Mainzer wyrośnie na ponad dwa metry i będzie parkową.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Róża parkowa 'Sandra Renaissance' ma kwiaty koloru fioletowo-lawendowego
Awatar użytkownika
jafhar
100p
100p
Od: 12 lip 2011, o 13:31

Post »

Dziękuje za odpowiedzi, spróbuję zabezpieczyć Mainzer tak by nie przemarzły za mocno gałązki. A Sandra Renaissance jak tylko gdzieś zobaczę do kupienia to na pewno kupię!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”