Storczyki moni ;)
- Jolusia
- 1000p

- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moni napisze ci jak ja uprawiam Dendrobium nobile. Zima stoi w chlodniejszym pokoju, podlewanie zredukowane. Wypuszcz jeden za drugim pedzikiem.
W chwili kiedy zrobi sie cieplej, tak w polowie maja wedruje Dendrobium na balkon w pölcieniste miejsce. Codziennie jest spryskiwane. Tak sobie stoi do pierwszych przymrozköw. Najczesciej widoczne sa juz paczki dlatego po wniesieniu do domu nie mozna go od razu wstawic do cieplego pokoju, bo moga paczusie opasc.
Stawiam go do chlodnego pokoju i stopniowow zwiekszam temperature, nawoze i kapie. W momencie widocznych wiekszych paczköw stawiam na najbardziej naslonecznione okno. Paczki rozwijaja sie bardzo szybko i sa dosc trwale.
Twöj maluch jest zdrowy i ladny. Pseudobulwy nie sa jeszcze za duze, bo moje musialam od poczatku podpierac patyczkami. Inaczej by sie poprzewracaly, sa dosc ciezkie.
W chwili kiedy zrobi sie cieplej, tak w polowie maja wedruje Dendrobium na balkon w pölcieniste miejsce. Codziennie jest spryskiwane. Tak sobie stoi do pierwszych przymrozköw. Najczesciej widoczne sa juz paczki dlatego po wniesieniu do domu nie mozna go od razu wstawic do cieplego pokoju, bo moga paczusie opasc.
Stawiam go do chlodnego pokoju i stopniowow zwiekszam temperature, nawoze i kapie. W momencie widocznych wiekszych paczköw stawiam na najbardziej naslonecznione okno. Paczki rozwijaja sie bardzo szybko i sa dosc trwale.
Twöj maluch jest zdrowy i ladny. Pseudobulwy nie sa jeszcze za duze, bo moje musialam od poczatku podpierac patyczkami. Inaczej by sie poprzewracaly, sa dosc ciezkie.
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj moni !!!
zwiedziłam twoje kwiatuszki bardzo mi sie podobają
ale ja nigdy nie chodowałam storczyków za to lubie inne kwiaty
każdy ma swoje upodobania prawda
cieszy mnie to że podobała ci sie moja działeczka
dziękuję i pozdrawiam

zwiedziłam twoje kwiatuszki bardzo mi sie podobają
ale ja nigdy nie chodowałam storczyków za to lubie inne kwiaty
każdy ma swoje upodobania prawda
cieszy mnie to że podobała ci sie moja działeczka
dziękuję i pozdrawiam
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
Bo to jedyne forum ktore mnie "rozkrecilo"
Poza tym tutaj moge wszystko znalezc jezeli cchodzi o Storczyki, inne doniczkowe i ogrod. Tak ze jestem w swoim zywiole
Takie 3 w 1 ;:94
A tak z bardziej Storczykowych spraw, to moje dwa misiaki inwestuja w pedy kwiatowe i juz sie nie moge doczekac wiosny a tu tyle sniegu napadalo
A tak z bardziej Storczykowych spraw, to moje dwa misiaki inwestuja w pedy kwiatowe i juz sie nie moge doczekac wiosny a tu tyle sniegu napadalo
ale jak się wejdzie do jakiejś kwiaciarni - od razu czuć wiosnę.. w sprzedaży jest mnóstwo pięknych wiosennych kwiatów, ostatnio np. widziałam prześliczne tulipanymoni;) pisze:Taka zime to ja rowniez lubie, ale ta mi się ciaaagnie w nieskonczonosc, już nie wspominajac o Storczykach ktorym ewidentnie brakuje sloncaedyseja pisze:a ja lubię zimę, rzucanie się śnieżkami i jazdę na sankach, byle było dużo słońca![]()
A i do ogrodu już bym poszla...
Edyta