Guciu, pisałaś o kłopotach z Hederą.Sądzę ,że w opisanym miejscu nie służą jej po prostu warunki. Ona nie lubi zbyt silnego nasłonecznienia, dobrze czuje się w półcieniu i cieniu, a ponadto potrzebuje wilgoci.
Guciu, ślicznie wiosna się u ciebie rozgościła.Nic dziwnego, wszak poświęcasz tyle czasu i zdrowia dla upiększenia otoczenia Sobie i wszystkim wokoło.
Przyłączam się do prośby kogry - "Co tam panie na dachu słychać?"
Jesteście Kochane...dziękuję za miłe słowa teraz są mi szczególnie potrzebne, bo narobiłam sobie kłopotu i nie bardzo wiem jak się z nim uporać
W ubiegłym roku uprosiłam sąsiada / pracuje w budowlance/ o trochę ziemi do P_O...miałam podsypać jakby wał wzdłuż ulicy, czyli z tyłu mojego prawie-ogrodu, ale jak zobaczyłam 2 wielkie wywrotki załadowane na full, to mało zawału nie dostałam...tyle roboty...normalny szok ...mam tyrania na minimum rok
....Ale nic to...a na dachu nic się od ubiegłego roku nie zmieniło, bo karłowatych iglaczków jeszcze nie wsadziliśmy
Mam nadzieję, że jesienią M będzie wolniejszy i po wykopaniu cebulkowych uzupełnimy nasadzenia.
Niby skalniaczek po prawej stronie wymaga odświeżenia...ciągle walczę z wątrobowcem, ale niestety ...P_O jest ważniejszy
Kolorów jest jeszcze niewiele, bo różaneczniki jeszcze nie kwitną....ale jeszcze kilka dni słońca i będzie już ładniej.
Bożenko -widoki u Ciebie jak zwykle piękne ,a ja jestem ciekawa co Ci tak ładnie kwitnie na trzecim zdjęciu bo nie mogę dojść co to takiego
Czyżby żylistek już kwitł
Grażynko, dopiero wczoraj oczyściłam wszystkie iglaki i podsypałam nawóz...w tym ścisku ich kondycja nie jest najlepsza Różaneczniki też wymagały zasilenia, chyba trochę za późno się za to zabrałam, ale trudno.
Bożenko, to białe to pieris. A żylistki na garażu nie mają jeszcze pąków Tylko ten przy oczku ładnie wygląda i po "Twoim cięciu" rośnie naprawdę pięknie
Ta magnolia gwiażdzista jest piękna dobrze ,że mam swoje zęby, bo pewnie by mi szczęka wyleciała z zachwytu Zastanawiam się dlaczego ja nie zauważyłam u Ciebie na garażu tego Pierisa tak dokładnie wszystko oglądałam ,a tego okaza przeoczyłam chyba muszę iść do okulisty