Mój skrawek ziemi...Gabriela - cz. 2
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabi nowe lilie i liliowce do kupienia.
Oferta od dzisiaj na:
http://www.cebule.pl/index.php?s=1&cc=1&cp=175
Miłej lektury

Oferta od dzisiaj na:
http://www.cebule.pl/index.php?s=1&cc=1&cp=175
Miłej lektury

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich 
Gdy chcę coś podpatrzeć muszę maszerować na działkę, ale nie zawsze mogę.
Ptaszki się płoszyły, ale udało się.
Wisienko, u mnie jest ich chyba najwięcej, i o dziwo, są chyba bardziej śmiałe niż sikorki.
Miłka pewnie też gdzieś dostaniesz, gdyby ten mój się szybciej rozrastał...
To żarłoki...
Dziękuję za link
Irenko, dziękuję... za wszystko...

Jadziu, żałuję tylko, że nie mam takich widoków na co dzień.JAKUCH pisze:Gabi zdjęcia extra natura nie potrzebuje żadnego retuszu . Trawy wyglądają uroczo,a ptasia jadłodajnia widać ,że jest oblegana a reszta towarzystwa czeka na swoją kolej na drzewie
Gdy chcę coś podpatrzeć muszę maszerować na działkę, ale nie zawsze mogę.

Grzesiu, żebyś Ty wiedział ile mnie to zachodu kosztowałogrigori24 pisze:Gabi śliczne te zdjęcia z ptaszkami aż miło popatrzeć.

Ptaszki się płoszyły, ale udało się.
Wisienka pisze:Aż musiałam zajrzeć do wikipedii nt. dzwońców, bo myślałam, że one odlatuja
na zimę. A oto co piszePiękne zdjęcia udało Ci się zrobić!Z reguły osiadły, ale część północnych populacji wędrowna - przeloty II-IV I IX-XI.
A miłek Gabi prędzej czy później się znajdzie gdzieś - może w wysyłkowej? Może w przyszłym
roku, gdy będzie mi to bardziej na rękę?
Wisienko, u mnie jest ich chyba najwięcej, i o dziwo, są chyba bardziej śmiałe niż sikorki.
Miłka pewnie też gdzieś dostaniesz, gdyby ten mój się szybciej rozrastał...

Grażynko, to tak jak u mnie...kogra pisze:U mnie dzwońce też robią spustoszenie w karmnikach, ale wiosną odlatują bo póżniej ich nie widać.
To straszne żarłoki i z nikim nie chcą dzielić się pokarmem, od razu atakują.
To żarłoki...

Dziękuję za link

Irena37 pisze:Gabuniu dopiero dzisiaj zajrzałam na p.w. dziękuję za życzenia, również Tobie życzę wszystkiego co najlepsze oraz pomyślności w Nowym Roku.
Twoje zdjęcia są tak piękne, że nie można od nich wzroku oderwać, pokazują dokładnie każdy szczegół no i te niezwykłe kolory, są super, wspaniale się ogląda.
Irenko, dziękuję... za wszystko...

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Gabryś nie przychodziły do mnie powiadomienia
i miałam duuuuużżżżoooo do nadrobienia w Twoim wątku
cudnie sfotografowałaś sasanki, ja w tym roku planuję wysiać fioletowe
ciemierniki też piękne, dostałam jeden od wrocławskiej Jolci mam nadzieję, że przetrwa zimę
Twoja wiosna komponuje się ze słonkiem zaglądającym mi przez okno
wcale nie czuć zimna, śniegu nie widać (bo okno wysoko) można sobie wyobrazić, że to już końcówka marca
dzięki
ptasia stołówka super, muszę u siebie jakiś karmnik wykombinować

cudnie sfotografowałaś sasanki, ja w tym roku planuję wysiać fioletowe

ciemierniki też piękne, dostałam jeden od wrocławskiej Jolci mam nadzieję, że przetrwa zimę

Twoja wiosna komponuje się ze słonkiem zaglądającym mi przez okno

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela
jol_ka pisze:Gabryś nie przychodziły do mnie powiadomieniai miałam duuuuużżżżoooo do nadrobienia w Twoim wątku
![]()
cudnie sfotografowałaś sasanki, ja w tym roku planuję wysiać fioletowe![]()
ciemierniki też piękne, dostałam jeden od wrocławskiej Jolci mam nadzieję, że przetrwa zimę![]()
Twoja wiosna komponuje się ze słonkiem zaglądającym mi przez okno![]()
![]()
wcale nie czuć zimna, śniegu nie widać (bo okno wysoko) można sobie wyobrazić, że to już końcówka marca
dzięki
![]()
Witaj Jolu.

Te dziesięć stron to nie jest dużo, ja czasami mam więcej...
Nie daję już rady...

U mnie też było dość słonecznie, ale bardzo wietrznie i w sumie było bardzo zimno.
Priam pisze:jak kolorowo się zrobiło. Liliowce fajnie się prezentują jak również miłek i szachownice. a ptasi goście (wróbel, sikorka bogatka i dzwoniec) świadczą o Twoim dobrym serduszku Smile
Priamie, dziękuję... ale nie wiem czy mam aż takie dobre to serce...

Czasami wydaje mi się że jestem straszną zołzą.

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Witaj Gabrysiu
Trochę mnie z Wami nie było i już nie mogę nadążyć.Nowe wątki to i brak powiadomień na mojej skrzynce.gdzieś poginęły mi ulubione wątki.
U Ciebie Gabryś jak zawsze rewelacyjne zdjęcia i fajna stołówka dla ptaków.Piszesz,że dzwońce są żarłoczne-Gabryś a które to.Chyba muszę się wstydzić ale nie wiem jak one wyglądają.Może to regionalna nazwa?
Trochę mnie z Wami nie było i już nie mogę nadążyć.Nowe wątki to i brak powiadomień na mojej skrzynce.gdzieś poginęły mi ulubione wątki.
U Ciebie Gabryś jak zawsze rewelacyjne zdjęcia i fajna stołówka dla ptaków.Piszesz,że dzwońce są żarłoczne-Gabryś a które to.Chyba muszę się wstydzić ale nie wiem jak one wyglądają.Może to regionalna nazwa?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Gabiś no bo jak jakiś bażan-t z bażan-tową zagoszczą na działce Bogusi to potem może zostać babcią , która dokarmiać będzie przychówek.
Bażanty często zimą chowają się na działkach, bo tam zawsze znajdą coś do jedzenia. A jeśli mają dobrze, to czasem nawet zakładają gniazda.

Bażanty często zimą chowają się na działkach, bo tam zawsze znajdą coś do jedzenia. A jeśli mają dobrze, to czasem nawet zakładają gniazda.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
Witam Cię Haniu.Hanka 1 pisze:Witaj Gabrysiu
Nie martw się, nie Ty jedna nie nadążasz.
A dzwońce to nazwa prawdziwa i to ten na dole...przynajmniej tak myślę.

- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57