Storczyki Blondysi :)
- BEATA55555
- 200p
- Od: 22 wrz 2008, o 17:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale ten Florian ogromny
przestałam się dziwić ze nie możesz znaleźć dla niego osłonki
A te puste (na razie
) osłonki są wyjątkowe, jeszcze takich nie widziałam 

przestałam się dziwić ze nie możesz znaleźć dla niego osłonki

A te puste (na razie

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Witajcie 
Właśnie wróciłam z cmentarza. Po drodze odwiedziłam ciocię, która jakiś czas temu dostała trzy storczyki. Ma piękne Oncidium takie jak mój Feniks i dwa Phalaenopsisy. Niestety kwiatki są w opłakanym stanie. Dwa, może jeszcze z tego wyjdą ale trzeci Phalaenopsis totalnie pognity. Wszystkie były nieźle przelane i niestety trzymane w zimnym pokoju, w którym nijak nie odparowałaby woda.
Tyla korzeni musiałam wyrzucić

Właśnie wróciłam z cmentarza. Po drodze odwiedziłam ciocię, która jakiś czas temu dostała trzy storczyki. Ma piękne Oncidium takie jak mój Feniks i dwa Phalaenopsisy. Niestety kwiatki są w opłakanym stanie. Dwa, może jeszcze z tego wyjdą ale trzeci Phalaenopsis totalnie pognity. Wszystkie były nieźle przelane i niestety trzymane w zimnym pokoju, w którym nijak nie odparowałaby woda.
Tyla korzeni musiałam wyrzucić

życie pełne jest pasji...
i urody:)

- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Dziewczyny, taki mam własnie zamiar. Ciocia, zrozumiałe, nie zrobiła tego naumyślnie. Dopytywała się w kwiaciarni ale tam powiedzieli jej tylko, że ma wstawiać doninczkę do wody ;) Swoją drogą jak przeczytałam opis na doniczce- że kwiatek ma mieć stale mokro- to aż mnie wygięło
Już kilka porad marketowych czytałam i jest tam tyle bzdur, że zaczynam podejrzewać, iż specjalnie wprowadzają ludzi w błąd.
Dusiu, to nie jest moje chciejstwo czy dam go cioci, czy nie. To jest kwiatek mojej cioci i ja mam go tylko postawić na nogi. Myślę, że jak jej powiem co i jak to reszta pójdzie gładko ;)

Dusiu, to nie jest moje chciejstwo czy dam go cioci, czy nie. To jest kwiatek mojej cioci i ja mam go tylko postawić na nogi. Myślę, że jak jej powiem co i jak to reszta pójdzie gładko ;)
życie pełne jest pasji...
i urody:)

- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Blondysiu, na pewno będzie dobrze, bo tak jak pisałam wcześniej nie wszyscy wiedzą jak opiekować się storczykami, a są to wymagania inne niż u innych kwiatków. Jak już wszyscy wiemy na porady w kwiaciarni nie bardzo można liczyć, wystarczy więc kilka podstawowych zasad wyjaśnić i na pewno będzie dobrze. Każdy przecież chce jak najlepiej dla swoich podopiecznych