Leśny ogród Elli - 2008r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow... u mnie jeszcze kwitną ... to nie wykopuję
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elko nic sie nie martw nie zapłacisz, dobrze że klikasz na linki z drzewami ,będziemy się dotleniać .Poczytaj sobie zasady -pisze o nich .
Kurcze ale bulwy to masz ogromniste ,słyszałam ,że można je dzielić przed sadzeniem :P
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

liska pisze:wow... u mnie jeszcze kwitną ... to nie wykopuję
To pewnie jeszcze mrozu u Ciebie nie było....ale Ci fajnie, u mnie już pustki na tarasie.....smutno :cry:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nic się nie przejmuj.
Ty przynajmniej zimą masz piękne leśne widoki z ośnieżonymi drzewami zamiast dymiących kominów.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

bogusia177 pisze:Elko nic się nie martw nie zapłacisz, dobrze że klikasz na linki z drzewami ,będziemy się dotleniać .Poczytaj sobie zasady -pisze o nich .
Kurcze ale bulwy to masz ogromniste ,słyszałam ,że można je dzielić przed sadzeniem :P
Nooo....to mi ulżyło, bo już mam nauczkę :evil: Zanim zablokowałam w tp numery łączące z podejrzanymi stronami, juz mi nabiło rachunek na dodatkowe 200zł i nie było 'zmiłuj się', musiałam zapłacic :twisted: :twisted: :twisted:

Można je podzielic. Robi się to w styczniu. Miejsce podziału zasypuje się sproszkowanym węglem drzewnym i pozostawia do wyschnięcia, poczym sadzi do osobnych doniczek.

Tak to później wygląda. Tę podzieliłam przed kilku laty.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Ty przynajmniej zimą masz piękne leśne widoki z ośnieżonymi drzewami zamiast dymiących kominów.
Taaaak.....i te tony śniegu, że na pociąg, to trzeba z godzinę wcześniej wyjśc, żeby na czas zdążyc z przedzieraniem się przez zaspy i brnięciem po kolana w śniegu, bo odśnieżane są tylko główne ulice :twisted: :twisted: :twisted: W takie zimy, jak parę lat temu, to mi się odechciewa tych cudnych widoczków i świeżego powietrza :evil: :evil: Gmina utrzymanie dojazdów do posesji pozostawia włascicielom, a przecież bez samochodu u mnie ani rusz :roll: :twisted:
W ubiegłym roku powiedziałam, dośc machania łopatą i kupiłam odśnieżarkę, która.....przestała w garażu bo....nie było zimy ;:112 Może w tym roku się przyda ;:109
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ojojoj pozwolisz, że nie zgodzę się z Tobą????
Mam nadzieję, że jednak się NIE przyda hihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Hej Lisko, chyba jednak NIECH się przyda - bo rośliny pod śniegiem lepiej zimują :wink: a ludzie jakoś sobie poradzą :roll: Już nie mówiąc o tym, że po tegorocznej suszy przydałoby się trochę śniegu do uzupełnienia zapasow wody w glebie....
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale nie taki, żeby Ela odśnieżarkę uruchamiała... niech sobie spadnie taki puszek... raz odśnieżymy z podjazdu i niech tak całą zimę leży hihihihi
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Trochę śniegu z pewnością by się przydało i dla roślin i dla lepszego samopoczucia ludzi :D Słoneczna, lekko mroźna, przyprószona śniegiem zima w lesie jest przepiękna, może w tym roku taka nam tu dopisze :wink: Nie ma nic gorszego jak dłuuuga, ponura szaro-bura zima, kiedy krótki dzień i brak światła sprzyjają depresji....brrr :( :(
A poza tym...... chciałabym wreszcie wypróbowac ten mój nowy sprzęcior :wink: :wink: , zwłaszcza, że podobno dmuchawa odrzuca śnieg na odległość kilku metrów :shock: :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a mi została łopata :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tess pisze:a mi została łopata :lol: :lol: :lol:
Mi też.. dlatego stanowczo postuluję o jednorazowe odśnieżanie...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37

Post »

Na szczęście (czy też nieszczęście :cry: ) nie mam podjazdu, który musiałabym odśnieżać, dlatego jestem tak jak Ellaa za lekko mroźną, puszystą od śniegu zimą z lepieniem bałwanów, sankami ciągnionymi nie po lodzie i asfalcie, a po białym puchu.... no po prostu za prawdziwą zimą, która już nas długo nie odwiedzała :lol:
P.S. Ale taką, która by się już w marcu skończyła.....
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Zima ma swój urok i ja też wolę jak jest śnieg.
A odśnieżanie to jest dla mnie frajda, chociaż trochę wysiłku mi nie zaszkodzi :wink:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gabi - pewnie, że ruch, to zdrowie, a z wiekiem powinno sie go zażywac jak najwięcej, ale właśnie z wiekiem, ludzie mają co raz większego 'lenia', na swoją zgubę :? Trochę ruchu pewnie nikomu by nie zaszkodziło, ale u mnie, to ciężka, fizyczna praca, a nie przyjemnośc. Nie do udźwignięcia dla jednej osoby :( Gdyby do odgarnięcia było tylko trochę, np. ścieżki i podjazd, to nie decydowałabym się na zakup odśnieżarki :? Ja muszę miec poza szerokim podjazdem - wyjazdem, odśnieżone pół placu pod parkingi, manewrowanie samochodami itp.. Mój M prowadzi Q-Service Mechanikę Pojazdową, czynną cały rok, więc kiedy kilka lat temu doświadczyliśmy niespodziewanie rekordowych opadów śniegu, to możesz sobie wyobrazic z czym musieliśmy się zmierzyc :evil: To co zostało w ciągu dnia odgarnięte, przez noc znów zostało przysypane i tak przez kilka tygodni :evil: Nikt się takiej zimy nie spodziewał, ale czego teraz można byc pewnym, same anomalie w przyrodzie :roll: :evil: Kto wie co nas czeka w tym roku :?:

Gabi to moje 'nasionkowe' butelki usypane przez moje córki. Nie chcę Ci zaśmiecac Twojego tematu :wink:
Według mnie, całkiem sympatycznie wyglądają :wink:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”