Leśny ogród Elli - 2008r.
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nic się nie przejmuj.
Ty przynajmniej zimą masz piękne leśne widoki z ośnieżonymi drzewami zamiast dymiących kominów.
Ty przynajmniej zimą masz piękne leśne widoki z ośnieżonymi drzewami zamiast dymiących kominów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ellaa
- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Kontakt:
Nooo....to mi ulżyło, bo już mam nauczkębogusia177 pisze:Elko nic się nie martw nie zapłacisz, dobrze że klikasz na linki z drzewami ,będziemy się dotleniać .Poczytaj sobie zasady -pisze o nich .
Kurcze ale bulwy to masz ogromniste ,słyszałam ,że można je dzielić przed sadzeniem :P

Można je podzielic. Robi się to w styczniu. Miejsce podziału zasypuje się sproszkowanym węglem drzewnym i pozostawia do wyschnięcia, poczym sadzi do osobnych doniczek.
Tak to później wygląda. Tę podzieliłam przed kilku laty.

- Ellaa
- Kontakt:
Taaaak.....i te tony śniegu, że na pociąg, to trzeba z godzinę wcześniej wyjśc, żeby na czas zdążyc z przedzieraniem się przez zaspy i brnięciem po kolana w śniegu, bo odśnieżane są tylko główne ulicekogra pisze:Ty przynajmniej zimą masz piękne leśne widoki z ośnieżonymi drzewami zamiast dymiących kominów.

W ubiegłym roku powiedziałam, dośc machania łopatą i kupiłam odśnieżarkę, która.....przestała w garażu bo....nie było zimy

- Ellaa
- Kontakt:
Trochę śniegu z pewnością by się przydało i dla roślin i dla lepszego samopoczucia ludzi
Słoneczna, lekko mroźna, przyprószona śniegiem zima w lesie jest przepiękna, może w tym roku taka nam tu dopisze
Nie ma nic gorszego jak dłuuuga, ponura szaro-bura zima, kiedy krótki dzień i brak światła sprzyjają depresji....brrr
A poza tym...... chciałabym wreszcie wypróbowac ten mój nowy sprzęcior
, zwłaszcza, że podobno dmuchawa odrzuca śnieg na odległość kilku metrów

A poza tym...... chciałabym wreszcie wypróbowac ten mój nowy sprzęcior

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na szczęście (czy też nieszczęście
) nie mam podjazdu, który musiałabym odśnieżać, dlatego jestem tak jak Ellaa za lekko mroźną, puszystą od śniegu zimą z lepieniem bałwanów, sankami ciągnionymi nie po lodzie i asfalcie, a po białym puchu.... no po prostu za prawdziwą zimą, która już nas długo nie odwiedzała 
P.S. Ale taką, która by się już w marcu skończyła.....

P.S. Ale taką, która by się już w marcu skończyła.....
- Ellaa
- Kontakt:
Gabi - pewnie, że ruch, to zdrowie, a z wiekiem powinno sie go zażywac jak najwięcej, ale właśnie z wiekiem, ludzie mają co raz większego 'lenia', na swoją zgubę
Trochę ruchu pewnie nikomu by nie zaszkodziło, ale u mnie, to ciężka, fizyczna praca, a nie przyjemnośc. Nie do udźwignięcia dla jednej osoby
Gdyby do odgarnięcia było tylko trochę, np. ścieżki i podjazd, to nie decydowałabym się na zakup odśnieżarki
Ja muszę miec poza szerokim podjazdem - wyjazdem, odśnieżone pół placu pod parkingi, manewrowanie samochodami itp.. Mój M prowadzi Q-Service Mechanikę Pojazdową, czynną cały rok, więc kiedy kilka lat temu doświadczyliśmy niespodziewanie rekordowych opadów śniegu, to możesz sobie wyobrazic z czym musieliśmy się zmierzyc
To co zostało w ciągu dnia odgarnięte, przez noc znów zostało przysypane i tak przez kilka tygodni
Nikt się takiej zimy nie spodziewał, ale czego teraz można byc pewnym, same anomalie w przyrodzie
Kto wie co nas czeka w tym roku
Gabi to moje 'nasionkowe' butelki usypane przez moje córki. Nie chcę Ci zaśmiecac Twojego tematu
Według mnie, całkiem sympatycznie wyglądają

Gabi to moje 'nasionkowe' butelki usypane przez moje córki. Nie chcę Ci zaśmiecac Twojego tematu

Według mnie, całkiem sympatycznie wyglądają