Jeżeli chodzi o Polskę to jest dość małe pole do popisu i zależy jakie rośliny (nasiona) chcesz nabyć, jednym z takich miejsc jest All.g.o, drugim miejscem, którego dostałem link od Tomka (blabla) to bank nasion PTMK, jeżeli nie jesteś zrzeszony w PTMK (tak jak ja) to najlepiej będzie jeżeli o ten link poprosisz kogoś zrzeszonego np. Tomka (według mnie tak będzie najlepiej), pisałem już dwa razy do Warszawskiego oddziału PTMK w sprawie nasion (mają taką zakładkę na swojej stronie), ale nie dostałem odpowiedzi, są też zagraniczne "sklepy" z nasionami i jest tam naprawdę sporo w ofercie, ja osobiście tylko przeglądałem je bo ogranicza mnie przy takich zakupach znajomość języka

i brak możliwości zapłacenia za takie zakupy w walucie (chociaż może to akurat nie taki wielki problem) jak i obawa że zamówię zapłacę i nie dostanę przesyłki (ale to tylko moja obawa spowodowana tym, że nigdy nie kupowałem niczego z zagranicy). Może jeżeli się zdecydujesz na zakupy z zagranicy to mógłbym się wtedy "podpiąć" pod to zamówienie i można wtedy podzielić się kosztami przesyłki