Ogród Kryski - 2 cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysiu, ja nie mogę odgrodzić ogrodu kwiatowego bo jest porozrzucany w różnych miejscach. Osłaniam tylko tą siatką najbardziej ulubione miejsca moich suczek i miejsca gdzie rosną najładniejsze kwiaty. Kupiłam solarny odstraszacz kretów w nadziei, że i psy będą omijać miejsca gdzie działa to urządzenie, ale one najwyraźniej lubią te piski bo kładą sie w pobliżu odstraszacza.
To co u mnie wyszło z ziemi to chyba jednak jest gunnera bo zauważyłam, że łodyżka jest "owłosiona". Wzeszła tylko jedna bidulka i siedzi jak zaklęta, wydaje się, że nic nie rośnie.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Krysiu witam cię serdecznie. Piękna wiosna u ciebie i taka kolorowa. Nic tak nie cieszy oczu jak soczysta zieleń trawy i piękne kolorowe hiacynty, ale musi pachnieć u ciebie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witam Karolku!
A co to młodzi też cierpią na bezsenność?
Ostatnio było tak zimno, że nie chciało mi sie nosa wystawić i nie wiem czy pachnie. Mogę się tylko domyślać, że tak.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu wiesz to urlopowa bezsenność :lol: :lol:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu - na bezsenność to ja nie cierpię ;p najwyżej na nad senność :P jeśli mam wolne to mógłbym spać i spać
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Tak to już jest z tymi naszymi rozbójnikam, a ja w swej naiwności myślałam że one z tego wyrastają i gdy już uwierzyłam że mój siedmiolatek zrozumiał gdzie mu nie wolno to zobaczyłam że mój ulubiony rododendron japoński wylądował ze skalniaka na środku trawnika, tylko dlatego że pachniał kotem :?
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Agnieszko bardzo Cię przepraszam , że zmieniłam Ci płeć i imię ale Karol /K-c/ ma taki sam avatar/ i odezwał się po mojej odpowiedzi do, no właśnie do kogo? Odpowiedź była na Twój post Agnieszko a kierowana do Karola :lol: :lol: :lol: .
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Piku Nie strasz mnie. Od dzisiaj a właściwie od wczoraj zabrałam sie na dobre za wychowanie moich rozszalałych suczek. Saba do drugiej w nocy nie mogła wejść do sypialni, potem skapitulowałam żeby inni domownicy mogli sie wyspać. Nie wpuszczam też do domu w dzień na każde żądanie. Każda suczka ma swoja piłeczkę i jak im rzucam to już wiedzą, która jest czyja. Żeby mi tylko nikt nie przeszkadzał to może coś z tego będzie.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Witaj Krysiu :)

Głowa do góry, wychowasz. Podejrzewam, że rodzeństwo z charakteru jest podobne, a Cezar jest wyjątkowo usłuchanym psem. Tylko trzeba być stanowczym (uczę się tego ;) ). Problem pojawia się, gdy długo nikogo na ogródku nie ma i on się nudzi jak mops. Wczoraj zeżarł mi ganz nowiutką hortensję grandiflorę. Nie wiem, czy coś z niej jeszcze będzie :( Płakałam jak dziecko, bo miała już takie ładne listki :(

Pozdrawiam Cię serdecznie
Mirka
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Krysiu- jasne, że wychowasz, ale niespodzianki i tak Cię czekają, z tym musisz się liczyć, wtedy łatwiej Ci będzie rozbójnika pokochać.
Obrazek
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kryska pisze:Agnieszko bardzo Cię przepraszam , że zmieniłam Ci płeć i imię ale Karol /K-c/ ma taki sam avatar/ i odezwał się po mojej odpowiedzi do, no właśnie do kogo? Odpowiedź była na Twój post Agnieszko a kierowana do Karola :lol: :lol: :lol: .
Krysiu, gdybyśmy się nie mylili nie bylibyśmy ludźmi. Nie zauważyłam tego ;:109

I trzymam kciuki za rozbójników, dasz sobie radę ;:112
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ucz Krysiu swoje sunie karności bo jak się rozbestwią to potem nawet treser nie pomoże. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mirkobardzo mnie pocieszyłaś tą wiadomością o posłuszeństwie Cezara. Nie wiem z kim ta moja Karmen się zadała ale dzieci to ma ładne i na dodatek mądre. Saba z zaciekawieniem ogląda telewizje i widzę, że jest bardzo pojętna tylko czy ja będę na tyle cierpliwa i konsekwentna w swoim działaniu? A nad hortensja nie płacz już, mam dla Ciebie hortensje bukietowa "Limelight" , bardzo malutka ale ona szybko rośnie. Może latem mnie odwiedzisz a może ja się wybiorę do Krzeszowa.
Piku jak bym już nie kochała tych rozbójników to by ich tu nie było. Niedawno pan, który rozwozi paczki był chętny przynajmniej na jedną. Przebiegła mi wtedy myśl, że miałabym mniej pracy w ogrodzie ale jak oddać takiego stwora, który paczy ślipkami na ciebie i merda ogonkiem.
Agnieszko, Grażynko trzymajcie mocno kciuki za mnie bym nie skapitulowała i nie odpuściła sobie wychowania suczek.
Awatar użytkownika
miwia
500p
500p
Od: 2 gru 2007, o 22:46

Post »

Krysiu :)
Nie mam pojęcia z kim się zadała Karmen, ale tato musiał być równie przystojny jak mama ładna :lol: Dlatego te dzieciaki takie urocze :)
Ty jesteś chodzące dobro, cierpliwość i spokój, więc pewnie z tą stanowczością będzie problem. Ale ćwicz. Ja, za każdym razem, jak serce mi się kraje, żeby Cezara do czegoś zmusić, to szybko przywołuję obraz mojej róży piennej, którą tak brezczelnie odgryzł :) Przestaję widzieć jego proszące, niewinne ślepia i jestem twarda :) Tobie też tego życzę :)
A zaproszenie do nas macie oczywiście nieustanne (tylko może jednak bliżej lata, bo teraz to bym się ze wstydu pod ziemię zapadła, za ten chaos, jaki u mnie panuje ;) )

Pozdrowienia Krysiu serdeczne :)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mirko, niecierpliwość to moja główna wada ale dla swojego dobra muszę jakoś nauczyć te stwory pewnych zasad. Już jest pierwszy sukces. Ostatnią noc Saba spała poza sypialnią, a właściwie w holu bo inne pokoje były tez niedostępne. I nie było wielkiego płaczu tylko rano bezczelnie zostawiła "prezent".
A co do odwiedzin to się nie stresuj bo to jeszcze nic pewnego i na pewno nie we dwoje, psów też ktoś musi pilnować :lol: :lol: :lol:
Chaos to jest w każdym ogrodzie jeżeli ktoś sam go urządza. Chyb że tak jak mój sąsiad ma dwóch stałych robotników i od czasu do czasu ogrodnika z ekipą. Nie chciałabym jednak u siebie czegoś takiego, ale gdyby mi ktoś czasami pomógł plewić to byłabym bardzo wdzięczna. Mam jedną taką koleżankę co to umie plewić ale ze względów zdrowotnych już nie może mi pomagać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”