Tajemniczy ogród Joli i Adama
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu zamurowało mnie po spacerze na Twoich włościach ;)
powiedz mi czy przezimowało Ci Hebe, ktore kupilas i sadziłaś we wrześniu?
chciałabym też wiedzieć jaka to Hosta z tymi ogromniastymi liśćmi co Twoja łapka malutka jest na niej
no i jaki to iglak tak ładnie formowany jest na ostatnich fotkach takie kuleczki na koncach, czyt o jałowiec łuskowaty ??
pozdtawiam
powiedz mi czy przezimowało Ci Hebe, ktore kupilas i sadziłaś we wrześniu?
chciałabym też wiedzieć jaka to Hosta z tymi ogromniastymi liśćmi co Twoja łapka malutka jest na niej

no i jaki to iglak tak ładnie formowany jest na ostatnich fotkach takie kuleczki na koncach, czyt o jałowiec łuskowaty ??
pozdtawiam
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
tadeo , piterek , mme33 , HannaCS , elila - Dziękujemy za wizytę u nas .Ogród sprawia mam wiele radości , a Wasza ocena i fakt, że się on podoba sprawia ,że jesteśmy jeszcze bardziej dumni z tego co robimy .
Dziękujemy i zapraszamy.
Haniu -moje Hebe ma się po zimie całkiem dobrze-nie okrywałam go i nie przemarzło, a wygląda teraz tak:

Niestety nie znam nazwy wszystkich swoich roślinek i nie wiem jaka to hosta z tymi ogromniastymi liśćmi. Ma ona ok.10 lat i być może dlatego jest taka ogromna, a ma ona średnicę 1,50 metra:

Zrobiłam zdjęcie samego liścia i mają one po ok 34 cm. długości:

Mam jeszcze kilka takich host ,które mają po ok 10 lat i średnicę ponad 1 metra , a liście po ok. 30 cm:

A kuleczki - czy to chodzi o mojego pierwszego bonsaia ,który też już jest wiekowy?:

Właściwie zawsze myślałam ,że to cyprysik groszkowy ale ja mogę się mylić. Tak wygląda ukształtowana kuleczka z bliska:

Zresztą z własnego doświadczenia wiem , że na drzewko bonsai można wykorzystać każdego iglaczka- sprawdziłam to.
Ewelinka no to zapraszam . A tak, tak to kosztuje i wiele pracy i pieniędzy ale czego się nie robi dla przyjemności...
Pozdrawiam Jola.
Dziękujemy i zapraszamy.
Haniu -moje Hebe ma się po zimie całkiem dobrze-nie okrywałam go i nie przemarzło, a wygląda teraz tak:

Niestety nie znam nazwy wszystkich swoich roślinek i nie wiem jaka to hosta z tymi ogromniastymi liśćmi. Ma ona ok.10 lat i być może dlatego jest taka ogromna, a ma ona średnicę 1,50 metra:

Zrobiłam zdjęcie samego liścia i mają one po ok 34 cm. długości:

Mam jeszcze kilka takich host ,które mają po ok 10 lat i średnicę ponad 1 metra , a liście po ok. 30 cm:

A kuleczki - czy to chodzi o mojego pierwszego bonsaia ,który też już jest wiekowy?:

Właściwie zawsze myślałam ,że to cyprysik groszkowy ale ja mogę się mylić. Tak wygląda ukształtowana kuleczka z bliska:

Zresztą z własnego doświadczenia wiem , że na drzewko bonsai można wykorzystać każdego iglaczka- sprawdziłam to.
Ewelinka no to zapraszam . A tak, tak to kosztuje i wiele pracy i pieniędzy ale czego się nie robi dla przyjemności...
Pozdrawiam Jola.
Pomysł rewelacyjny!!!!!
Jestem w Waszym ogrodzie po raz pierwszy i jestem zachwycona.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
No to zaniemówiłam hosty jak marzenie a jakie wielkie no to ja jeszcze będę musiała troszeczkę poczekać nim urosną widzę że miałaś taki sam pomysł na wsadzenie ich wraz z żurawkami
powojniki przecudne :P ja chyba od Ciebie nie wyjdę ja nie tylko ogród bym podziwiała ....tylko sie zastanawiam ile doba ma u Ciebie godzin 

- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
ale superowi goście
, bardzo udana para 
Jolu co to za powojnik ten biały - bo mam też takiego i nie jestem pewna odmiany

Jolu co to za powojnik ten biały - bo mam też takiego i nie jestem pewna odmiany

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Slicznie jest u Was .Wygląda jak stary kanion.Piekny jest ten powojnik klapciasty jasnofioletowy .Moze wiesz co to ?
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam.

I jeszcze takie clematisy zakwitły u nas:

Pozdrawiam Jola.
Mój biały powojnik to:"Guernsey cream"agrazka pisze:ale superowi goście, bardzo udana para

A fioletowy powojnik to: "Kopernik"ewa f pisze:Slicznie jest u Was .Wygląda jak stary kanion.Piekny jest ten powojnik klapciasty jasnofioletowy .Moze wiesz co to ?

I jeszcze takie clematisy zakwitły u nas:

Pozdrawiam Jola.