W.o...Kotach - 2cz.(06.08-06.12)
Masz rację obserwacja kotów to wielka frajda. Z jedną kotką porozumiewam się wzrokiem.  Ma tak wyrazistą mimikę, że sobie rozmawiamy ruchem gałek ocznych  
  Czasami obie angażujemy ruchy głowami  i wiadomo o co chodzi.
Bywało tak że moje koty urządzały sobie gonitwy w środku nocy i przebiegały przez łóżko. Niezły tupot na kołdrze. Jak konie w galopie!

Bywało tak że moje koty urządzały sobie gonitwy w środku nocy i przebiegały przez łóżko. Niezły tupot na kołdrze. Jak konie w galopie!
Być wolnym to móc nie kłamać
(Albert Camus)

(Albert Camus)
- chatte
 - Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

To wyobraź sobie, jak jak 7-8 kotów goni się po pokoju, co chwilę wskakując na łóżko, nie patrząc czy to Twoja ręka czy głowa 
  Dlatego na ogół nikt nie spi w pokoju, w którym śpią koty, ale jak są goście, to nie ma wyboru.
A Twój sposób porozumiewania się jest bardzo ciekawy! Ja raczej przemawiam do moich kotów, bo uważam, ze one wszystko rozumieją ;) Czasem uzywam gestów, ale zeby przy pomocy ruchów gałek ocznych

A Twój sposób porozumiewania się jest bardzo ciekawy! Ja raczej przemawiam do moich kotów, bo uważam, ze one wszystko rozumieją ;) Czasem uzywam gestów, ale zeby przy pomocy ruchów gałek ocznych
Ha ha, może trochę przesadziłam to kotka do mnie "mówi ruchem gałek ocznych" ja trochę wiecej "gadam" bo dołączam często słowa. Ale porozumienie jest. Podoba mi się jeszcze że koty potrafią zwracać na siebie uwagę w sposób delikatny.
Gonitwa 8-miu kotów jest mi trudna do wyobrażenia ale zapewne zakopałabym się pod kołdrę i wystawiła tylko rurkę do oddychania

Gonitwa 8-miu kotów jest mi trudna do wyobrażenia ale zapewne zakopałabym się pod kołdrę i wystawiła tylko rurkę do oddychania
(Albert Camus)

(Albert Camus)
- chatte
 - Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Bałagan i ...? Nie jest tak źle, tylko jak jest ciepło, to stale wchodza i wychodza na dwór i nanoszą na łapkach piasek i co im sie tam przyklei, wiec musze stale zamiatać 
 Czasem cos ściągna na ziemię, czasem wyleją wodę z wazonu... ale tylko czasem, więc nie jest to takie straszne  
 Wszyscy się przyzwyczaili 
 Za to kiedy dłuższy czas są na dworze, to jakos pusto w domu i zaczyna ich  brakować ...

Wiem o tym wystarczy obejrzeć wiadomości w TV. 
Ale mnie chodzi o to żeby prowadzić akcje uświadamiającą małymi krokami, kropla po kropli żebyśmy my wszyscy wzięli odpowiedzialnośc za losy udomowionych zwierząt. Należy wybrać najlepszą metodę ograniczenia liczby niechcianych zwierząt między innymi na działkach poprzez sterylizację.Musimy zmienić swój sposób myślenia jako społeczeństwo. Moim marzeniem są służby takie jak w USA zajmujące się interwencjami gdy sa przypadki znęcania się nad zwierzetami i prowadzącymi szeroką akcję sterylizacji zwierząt w której uczestniczy całe społeczeństwo.
Postawa "ja nic nie mam do zwierząt ale trzeba je usunąc" jest ograniczona i nieodpowiedzialna.
Zacznijmy od sterylizacji własnych zwierząt lub sterujmy ich rodzicielstwem w świadomy sposób. Krok po kroku będzie lepiej, taką mam wielką nadzieję...

Ale mnie chodzi o to żeby prowadzić akcje uświadamiającą małymi krokami, kropla po kropli żebyśmy my wszyscy wzięli odpowiedzialnośc za losy udomowionych zwierząt. Należy wybrać najlepszą metodę ograniczenia liczby niechcianych zwierząt między innymi na działkach poprzez sterylizację.Musimy zmienić swój sposób myślenia jako społeczeństwo. Moim marzeniem są służby takie jak w USA zajmujące się interwencjami gdy sa przypadki znęcania się nad zwierzetami i prowadzącymi szeroką akcję sterylizacji zwierząt w której uczestniczy całe społeczeństwo.
Postawa "ja nic nie mam do zwierząt ale trzeba je usunąc" jest ograniczona i nieodpowiedzialna.
Zacznijmy od sterylizacji własnych zwierząt lub sterujmy ich rodzicielstwem w świadomy sposób. Krok po kroku będzie lepiej, taką mam wielką nadzieję...
(Albert Camus)

(Albert Camus)