Działka z dębami...czy coś urośnie? - agape cz.1
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz kamienie są na wagę złota i te wielkie i te małe.Już sie naturlałam tych głazów jak śnieżnych kuli tylko z wagą było coś nie tak,piekielnie cięzkie!Agnieszka ty masz fajnie, dostawa prosto pod dom, rozumiem, że na działkę te kamienie musisz jakoś sama donieść lub dowieźć.?
Maakita, wiecej wiary w siebie!
A oto przepis na ścieżkę Składniki: szpadel, grabie, kamienie, ziemia,nasiona traw. Ziemię wyrównać (może trzeba będzie przekopać i wyciągnąć korzenie roślin nieporządanych),poustawiać wcześniej przygotowane kamienie,zasypać szczeliny między kamieniami ziemią lub piaskiem ( według gustu), szczeliny obsiać trawą lub innymi roślinami( jak wyżej - wg gustu) lub zostawić nieobsiany piasek , jeżeli jest nadzwyczajnej jakości i urody.Odczekać do pierwszej ulewy, ewentualnie podprawić.
Podawać w słoneczne i chmurne dni, można również na szpilkach.Miłego!
Maakita, wiecej wiary w siebie!
A oto przepis na ścieżkę Składniki: szpadel, grabie, kamienie, ziemia,nasiona traw. Ziemię wyrównać (może trzeba będzie przekopać i wyciągnąć korzenie roślin nieporządanych),poustawiać wcześniej przygotowane kamienie,zasypać szczeliny między kamieniami ziemią lub piaskiem ( według gustu), szczeliny obsiać trawą lub innymi roślinami( jak wyżej - wg gustu) lub zostawić nieobsiany piasek , jeżeli jest nadzwyczajnej jakości i urody.Odczekać do pierwszej ulewy, ewentualnie podprawić.
Podawać w słoneczne i chmurne dni, można również na szpilkach.Miłego!

Hej dziewczyny!
I znów leje jak z cebra - jak tak dalej pójdzie, to wszystkie nasze kamienie będą tak wyglądać jak kamień Agnieszki. A propos, myślę, że to unikalny okaz i godny ekspozycji, prawdziwy ogrodowy rarytas.Faktycznie trudno sobie wyobrazić ile lat tak poddawał się wodzie ale chyba ze względu na nietypowy rodzaj żłobin.Och, gdyby znalazł się jakiś miły geolog, i zerknął na ten okaz, może podpowiedziałby nam co to jest za kamień?

- agnieszka72
Godzina skoro świt ha. ha. A Tuja ma OO.23 - to jest Nocny Marek! Agnieszko, ja myslę, że sprawa jest powazna.Mając Takie kamienie i Taką ilość musimy sie dowiedzieć co to jest.Może trzeba zerknąć na jakieś forum geologów i tam pokazać te fotki z zapytaniem jaki to kamień ( na naszym forum Jaka to roślina).AAAAAAAAAAA. pogagrycznik, witaj milusiński, cóż to, czyliż mię nie znacie? Wszak ze mnąś na Łysej Górze robił o duszę zapisy,cyrograf na byczej skórze podpisałeś i już twoje korzonki schną na słonku w oczekiwaniu na finał. Ale widzę tu krewnych co sobie nieźle poczynają - bezczelne zielsko!
Ale rację trzeba przyznać - zielone.Rozumiem, że to ich ostatnie wakacje w tym zakątku.Agnieszko , jagody no pewnie że nazbieraj, daj oczy nacieszyć.

- agnieszka72
Jeżeli jest taka potrzeba to można i popielniczkę, ale przecież musisz powiedzieć " popielniczka z kamienia takiego to a takiego"
no i goście od razu z szacunkiem podejdą do popielniczki.Weszłam na www.geologia.fora.pl tam można wstawić portrecik tego czegoś bezimiennego ale najpierw trzeba się zalogowac i w temacie "co to za minerały" zadac pytanie. Ja niestety nie mogę tego zrobić bo nie prześlę fotki. Jestem szalenie ciekawa co to za minerał, wręcz rozpaliłaś moją ciekawość!
Czy mogę Cię o to prosić? Agnieszka ,Ty we wtorek wracasz na Ojczyzny łono?W takim razie szerokiej drogi!!!Czy te kamienie zabierzesz ze sobą? Chociaż jeden.?

Czy mogę Cię o to prosić? Agnieszka ,Ty we wtorek wracasz na Ojczyzny łono?W takim razie szerokiej drogi!!!Czy te kamienie zabierzesz ze sobą? Chociaż jeden.?
Oj, Izuniu masz rację! Gdyby nie to, że trochę strasznie pozostawać samej na działkach to siedziałabym przy dogorewającym ognisku i gapiła sie jak noc zamienia sie w dzień. Jest w Ogrodzie takie miejsce przypominające lasek i tak myślę, że może kiedyś, kiedy się ogrodzę to urządzę taką nocną sesję wspomnieńz dawnych lat - przy ognisku...Jakieś sentymenty - a sio,a sio! Ale wracając do kamieni to dalej zbieram, by może właśnie użądzić takie palenisko na ognisko ( znów te rymy!)