Rośliny egzotyczne z nasion Cz.1
Przesadziłam już te siewki, bo zmierzyłam i mają ok 5 cm. 8 jeszcze zostało w tej szklarence, bo są nieco mniejsze. Tak teraz wyglądają te przesadzone:

Jak o nie teraz dbać? Co ile podlewać i ile? Są one w ziemi uniwersalnej zmieszanej z piaskiem + trochę ziemi palmowej. Piasek dlatego, że ta uniwersalna jest sucha jak pieprz, a piasek powoduje, że jest bardziej ubita i przepuszczalna za pomocą tej palmowej. Myślę, że dobrą mieszankę zastosowałam.

Jak o nie teraz dbać? Co ile podlewać i ile? Są one w ziemi uniwersalnej zmieszanej z piaskiem + trochę ziemi palmowej. Piasek dlatego, że ta uniwersalna jest sucha jak pieprz, a piasek powoduje, że jest bardziej ubita i przepuszczalna za pomocą tej palmowej. Myślę, że dobrą mieszankę zastosowałam.
Tatem 8 co zostało, są nakryte bo są mniejsze, więc na razie wolałam nie ryzykować i ich nie ruszać. Ale lada dzień, jak podrosną to je też zapikuję. Dzięki piaskowi ziemia jest bardziej wilgotna, bo ta uniwersalna jak pisałam jest jak piach sucha. Niestety ostatnie lata jakość ziem uniwersalnych bardzo spadła - dawają tam różne śmieci.