Mój ogród - rochrzarochrza

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - rochrzarochrza

Post »

Trochę tegorocznej jesieni....

Obrazek

Obrazek

Obrazek
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jesień na fotkach ładnie wygląda ;:7
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Po długiej przerwie witam i zapraszam. Zanim nas otoczy wszechobecna zimowa biel, popatrzmy na to, co rozświetlało bielą nasze działkowe zakątki. A zimą będę wspominała kolorami i słońcem ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do zobaczenia :wit
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51

Post »

Poprawa nastroju murowana po takich fotkach :D
Bożena
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ja to zdecydowanie wolę te letnie klimaty niż zimowe ;:224
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
zielono mi
500p
500p
Od: 26 maja 2008, o 19:38

Post »

Różyczko i Mieciu wszystkiego najlepszego w Nowym 2015 Roku.
Dużo radości i spełnienia marzeń tych małych i tych ważnych ;:168
Jola i Sławek
Pozdrawiam Jola
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Witam noworocznych Gości !!! Pięknie dziękuję za życzenia !!!

Dzisiejsze słońce i 4 na plusie zmotywowały nas do wyjazdu na działkę, ot tak dla sprawdzenia, czy wszystko ok . Miało być miło, z herbatką i kanapką w terenie, ale nie było. Padał drobny deszcz, bardzo silnie wiało, więc szybko zrobiliśmy obchód - ciągle z myślą o tej ciepłej herbacie ;:306 - i..... uciekaliśmy do samochodu, bo zerwała się burza śnieżna. Nie pamiętam, żebym o tej porze słyszała kiedyś burzę, poważnie grzmiało tuż nad naszymi głowami. Pewnie to normalne, ale dla mnie nowe doświadczenie.
Z naszego ' wypadu' przywiozłam tylko kilka zdjęć i ...kanapki ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie wyprawa zaliczona, choć niekoniecznie udana, ale sprawdziliśmy co trzeba i jesteśmy spokojni, przynajmniej dzisiaj.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Zapowiadają przyjazny temperaturowo koniec tygodnia, więc może wybierzemy się na działkę, żeby pobielić drzewka.
Tymczasem spaceruję po forumowych ogrodach, przyglądam się, podziwiam, szukam ciekawych rozwiązań - może coś wykorzystam u nas.
Od zawsze marzą mi się różne siedziska rozmieszczone w wielu miejscach na działce, bo czasem chciałoby się przysiąść po dłuższym obchodzie, spojrzeć na otoczenie z nieco innej perspektywy.... Ciągle brakuje nam czasu, żeby zmontować takie 'przystanki'
No to może kilka zdjęć z terenu ;

Obrazek

To zdobyczny pieniek, który na pewno wykorzystam na siedzisko

Obrazek

Obrazek

Tak było dokładnie rok temu - piękny, słoneczny dzień, jak dzisiaj.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Różo właśnie chciałam napisać że jedno siedzisko już jest ;:333
W pięknej okolicy masz działkę :D
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Marysiu, okolica faktycznie piękna. Teren bardzo urozmaicony, jest gdzie spacerować, choć na te spacery czasu mamy niewiele... no, ale się czasem zdarzają.
Kilka dni temu byliśmy tam znowu, bo pogoda sprzyjała takiej wyprawie. Było bardzo przyjemnie do chwili, gdy odkryliśmy, że jakaś łajza wycięła brutalnie świerk srebrny.

Obrazek

Tyle z niego zostało...

W czasie obchodu odkryliśmy sporo kretowisk, ale to i tak przyzwoita ilość w porównaniu z innymi latami.

Obrazek

Teraz dokładnie widać, co jest do zrobienia na wiosnę. Każdego roku opadają mi ręce przy tej leszczynie czerwonej. Co tu powycinać ?

Obrazek

A w ogródku warzywnym zaszalał zimowy czosnek

Obrazek

O tej porze nasza najstarsza katalpa wygląda tak

Obrazek

Uwieczniłam jeszcze kilka roślin, które całkiem nieźle się mają; kawałek stawu i przyjazne tego dnia niebo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle dzisiaj na bieżąco z działki, bo skoro nie ma zimowej bieli to jeszcze nie czas na kolorowe wspomnienia. Do następnego razu :wit Pozdrawiam wszystkich miłych gości i zaprasza na kolejne spotkanie.

-- Śr 21 sty 2015 15:27 --

Marysiu, okolica faktycznie piękna. Teren bardzo urozmaicony, jest gdzie spacerować, choć na te spacery czasu mamy niewiele... no, ale się czasem zdarzają.
Kilka dni temu byliśmy tam znowu, bo pogoda sprzyjała takiej wyprawie. Było bardzo przyjemnie do chwili, gdy odkryliśmy, że jakaś łajza wycięła brutalnie świerk srebrny.

Obrazek

Tyle z niego zostało...

W czasie obchodu odkryliśmy sporo kretowisk, ale to i tak przyzwoita ilość w porównaniu z innymi latami.

Obrazek

Teraz dokładnie widać, co jest do zrobienia na wiosnę. Każdego roku opadają mi ręce przy tej leszczynie czerwonej. Co tu powycinać ?

Obrazek

A w ogródku warzywnym zaszalał zimowy czosnek

Obrazek

O tej porze nasza najstarsza katalpa wygląda tak

Obrazek

Uwieczniłam jeszcze kilka roślin, które całkiem nieźle się mają; kawałek stawu i przyjazne tego dnia niebo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To tyle dzisiaj na bieżąco z działki, bo skoro nie ma zimowej bieli to jeszcze nie czas na kolorowe wspomnienia. Do następnego razu :wit Pozdrawiam wszystkich miłych gości i zapraszam na kolejne spotkanie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Kolorowych wspomnień zimowych nie było, bo każdy wie jaka była zima w tym roku. Aż tak bardzo nie tęskniłam, bo na działkę można było pojechać prawie w każdej chwili.
Pracy teraz sporo, głównie porządkowanie, którego końca nie widać. Nawet niewiele zdjęć zrobiłam. Oto kilka migawek wiosennych.

Obrazek

A tutaj efekty działania jakichś stworów podziemnych, które już niejedno drzewko zniszczyły

Obrazek

Z radością powitaliśmy owady; pierwsze na kamczackiej pojawiły się sympatyczne bąki

Obrazek

Obrazek

Leszczyna czerwona straciła trochę gałęzi, ale to było konieczne. W styczniu pokazywałam, jak ona wyglądała wcześniej.

Jak zwykle z wiosną przytłacza nas ogrom chwastów, ale wśród nich są całkiem nawet dekoracyjne, którym pozwalamy iść na żywioł.

Obrazek

Tulipanki w tym roku coś słabawo, ale są te co zawsze, niezawodne...

Obrazek

Następnym razem zrobię więcej fotek, bo porządki wreszcie muszą się skończyć i będzie pewnie jakaś wolniejsza chwilka na dłuższy spacer. Do zobaczenia !
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Wreszcie pojawiło się na działce trochę więcej kolorów, wprawdzie w przewadze jest biel i czerwień, ale jakże na czasie - przecież to majówka ;:108 Na łące jednak tradycyjna żółć mniszka lekarskiego bije po oczach, ale chyba ją lubię, bo jest tak słonecznie. Jestem ciekawa jak szybko rozwiną się kwiaty magnolii; w sobotę ich pączki wyglądały już obiecująco. Zobaczymy postępy za tydzień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec widoczek z naszej nowej altanki, która jest blisko warzywnika. Po skończonej robocie w grzędach będzie gdzie przysiąść i spokojnie wypić kawę. Do tej pory biegałam przez pół działki, żeby usiąść w innej altanie. Teraz, gdy zakwitną lilie wodne będzie niezapomniany widok.

Obrazek
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Nowe kolory nadal się pojawiają, magnolia coraz ładniejsza, na różach i piwoniach widać pąki,pięknie pachnie bez i miododajny klon tatarski.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Najpóźniej rusza do boju katalpa, za to niesamowicie szybko pojawiają się paprocie w dużych ilościach. Nad brzegiem odnalazłam znowu niezapominajki i niedaleko konwalie, a po złocistym kolorze mniszków już nie ma śladu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec jeszcze kilka ujęć ze spokojnego spaceru po działce. Do zobaczenia :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Ale cudnie u Ciebie ;:138 , kolorowo i ta zieleń taka soczysta , bzy przepiękne , i pigwowiec jaki dorodny. ;:215
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p

Post »

Marysiu, dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, bo już dawno nikogo u mnie nie było i tak właściwie gadam do siebie i zapisuję pewne rzeczy, może kiedyś przydadzą się do wspominek. Zaraz biegnę do Ciebie, sprawdzić co tam na "ściernisku", kiedyś przecież obiecałam, że będę zaglądała. A więc do zobaczenia, idę nacieszyć oko Twoją wiosną, pa :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”