Mój Piękny Ogród - Mija

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p
Od: 12 maja 2008, o 09:19

Post »

Mariolu, mam nadzieję, że nie będzie wielkoludem, zamierzam go formować i przycinać jak się da. Ale jest taki piękny, że nie mogłam się oprzeć...

Kasiu, jak my to robimy ... ??? Robimy to w tzw. międzyczasie. To się nazywa kobiecy spryt :)
Krzewy czekają na mnie w chłodnej portierni, pod czujnym okiem Pana Kazia. Jak tylko skończę pracę, pojadą ze mną do ogródka.
Monika
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mija

a ja mam zapytanko....o te donice z pergolami dokładnie takie chcę na mój taras, znalazłam je ale ....cena :cry: :cry: gdzie je kupiłaś??? a może mają jakąś stronkę internetową??
mam taras 38 m2 i ciut ich potrzebuję....
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

No tak .......... kobiecy spryt ...... jak tu o nim zapomnieć. Świetnie, że masz te "międzyczasy" bo w ramach tych moich, dzisiejszych mogę jedynie kuknąć tu do Was ( co też nowego żeście sobie kupili :wink: )
kaśka_
200p
200p
Od: 16 lip 2008, o 12:36

Post »

No i jakie to ogromne szczęście mieć takiego Pana Kazia :lol:
x-T-s
---

Post »

Kaśka

te zakupy to nałóg....ja pojechałam dziś po randap.....i kupilam kwiatka....ech
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Mija!!!

Po raz pierwszy zajrzałem do Twojego już pięknego ogrodu.Trochę mi tak głupio że tak późno ale lepiej późno niż wcale.Ogrodem i roślinami jestem zaszokowany .Widać że włożyliście dużo pracy a taras pierwsza klasa bardzo mi się podoba.
Perukowiec rewelacja ;:215 ;:215 ;:215 ;:154 ;:154 ;:154 prawdziwe cudo .Bardzo miło spędziłem czas w Twoim ogrodzie ale na mnie już czas ale będę zaglądał jeśli pozwolisz ;:113 ;:100 ;:100 ;:100 .Pozdrawiam. Grzegorz. :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Tess Ja te donice miałam robione na zamówienie (wg mojego projektu).
Robił je dla mnie stolarz. Ja tylko pomalowałam jest 3 razy drewnochronem. Jestem bardzo zadowolona z wykonania. Są bardzo mocne. Podczas naszych zeszłorocznych wakacji, była straszna wichura i jedna z nich spadła na dół (do tej pory nie wiem jak to możliwe...). Absolutnie nic jej się nie stało.

Grzegorzu Jak się cieszę, że mnie odwiedziłeś. Jesteś dla mnie prawdziwym ekspertem i niedoścignionym wzorem w wielu "ogrodowych tematach". Tym bardziej jest mi miło, że się Tobie u mnie podoba :)
Monika
x-T-s
---

Post »

Dzięki

takie są u nas w drzewiarskim....tylko cena powala z nóg
Awe
50p
50p
Od: 13 paź 2007, o 16:22

Post »

Mija, bardzo spodobalo mi się Twoje określenie - ogrodniczy niepokój, też to czuję. To jak choroba...
Niektóre osoby lecą i kupują , inne oglądają te zakupy, a po pracy .... wszyscy do ogródka!

W kwestii tarasu - bardzo ładnie wygląda, ile miejsca przybyło, do wypoczynku i ...na roślinki :P
PS. jak umocowaliście słupki do fundamentów ?
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Ewo, słupy stoją na betonowych "stopach", które trochę wystają ponad ziemię. Pomiędzy tą stopą a drewnianym słupem znajduje się papa (ta izolacja jest konieczna, bo drewno nie może dotykać betonu). Dodatkowo z tyłu każdego słupa jest kątownik, który to wszystko dodatkowo ze sobą mocuje
Mam tu zdjęcie, które pokazuje taras pod spodem:

Obrazek
Monika
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13

Post »

Wspaniale zrobione ;:63 ;:63 ;:63
Awe
50p
50p

Post »

Hallo Mijo, co u Ciebie!
Jak się wypoczywa na tarasie?

A przestrzeń pod tarasem to będziesz jakoś zagospodarowywać, np.na schowek?
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Pewnie szlejesz z cebulkami skoro nie masz czasu na forum ? :)
Awatar użytkownika
Mija
200p
200p

Post »

Ewo i Mariolu, wszystko już obsadzone:D

Efekt mi się podoba, choć roślinki jeszcze małe. Jutro postaram się wkleić jakieś fotki :)

Schowka pod tarasem nie planuję. Ziemię przykryłam specjalną matą, a na to wysypałam kamyczki z jasnego marmuru.

Jestem zadowolona, że zdecydowaliśmy się na powiększenie tarasu. Przesiadujemy tam wieczorami słuchając świerszczy...., przyjaciele chętnie nas odwiedzają. Jest miło.
Teraz troszkę pogoda nam broi. Ale w niedzielę lecę na moje wyczekane wakacje, więc depresja jesienna mnie nie dopada :wink:
Monika
Awe
50p
50p

Post »

W takim razie miłego wypoczynku i żeby po powrocie na długo starczyło wakacyjnego "powera".
Pozdrawiam Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”