IWONKO dobrze,że chociaż fiołki kwitną.Jeden z grudników też daje popis.Niestety mam dwa storczyki i nie kwitną.Jednemu rosną ogromne liście,a kwiatka ani "dudu".
Ten biało -zielony fiołek wiozłam aż z Legionowa.Potem widziałam u nas w Biedronce.Zdążyłam go jeszcze rozmnożyć i mam jeszcze dwa.
Pozdrawiam.
TERESKO -Igala to są nasienniki pnącza,kwitnącego na żółto.
Gdyby nie te żarłoczne ślimaki to miała bym dużo więcej kwiatków.Niestety zjadły mi bardzo dużo.
Miłego,zdrowego dnia.
LUCYNKO!
Zachwalasz moje fiołki a ja już zaczynam pękać z dumy.
Mam jeszcze parę fiołków z pączkami.Ciekawa jestem jakie kolory.
W nocy u nas lało,a w dzień nawet słońce chwilami świeciło.Teraz pięknie zachodzi.
Miłego,zdrowego dnia.
HALSZKO witaj!
Moje grudniki mają już baardzo dużo latek.Doszłam do wniosku,że wiosną muszę je koniecznie przesadzić.Z jednego jestem dumna jak paw.
Dał taki popis,że mi się w głowie nie mieści.Pierwszy raz tak cudownie kwitnie.Ciągle chodzę go oglądać.
Myślę,że miejsce dla nich musi być jednak odpowiednie.Nie lubią zbytnio słońca.
Miłego dnia Halinko.Trzymaj się.
DOROTKO!
Biohumusem można zasilać nawet codziennie.Ten co mi zaproponowała znajoma z ogrodniczego trochę śmierdzi,czyli nie jest oszukany.
Kupowałam kilka razy inny to nie czułam żadnego zapachu.Ten nawóz jest na bazie odchodów z dżdżownic kalifornijskich i nim nie przenawozisz roślin.Zrobię zdjęcie i zamieszczę ,chyba można,co??
Nasiona hibiskusa bagiennego kupiłam w sklepie.Wysiałam i jedną torebkę zmarnowałam.Po prostu nie dopilnowałam rosnących sadzonek.
Wysiałam drugą torebkę (wiosną) i teraz pilnowałam.Rosły pięknie i szybko na parapecie.Jak były dość spore to rozpikowałam a potem
posadziłam w gruncie gdzie rosną do dziś.W tym roku zrobiłam sadzonki,zobaczę wiosną co z tego wyszło.Lucynka prosiła,żeby jej kupić
nasionka,niestety już nie było i nie ma do dziś.Prosiłam znajome z ogrodniczego,żeby mi sprowadziły,ale nie dały rady.U nas kwiaty nie
zapylają się i nie można zebrać nasion.Może u Lucynki jakiś owad zapylił.Próbowałam bawić się w zapylanie,ale nic z tego nie wyszło.
Miłego dnia.