Ogródek Przemka cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Do dzisiaj uważałem, że floks kanadyjski jest tylko w jednym kolorze. Myliłem się ale za to moja kolekcja wzbogaciła się o białego i lekko niebieskiego (prawie biały).

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Małgosiu serduszka mają 60cm wysokości. Tulipany kończą kwitnienie. Praktycznie zaczyna kwitnąć już tylko jedna odmiana. Kwitnie też niska odmiana lili kupiona w marcu. Dzisiaj odwiedziłem swój dawny sklep ogrodniczy i znalazłem powojniki z zeszłego roku, których nie udało się sprzedać. Po przecenie, płacąc po 5zł za sztukę stałem się posiadaczem 6 odmian. Lilak lada moment rozkwitnie. Drugi biały też ma dużą ochotę na zakwitnięcie.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Podobno jest też Phlox amoena 'Variegata' (floks kanadyjski pstry)!!??????Tak przynajmniej jest napisane na stronie PNOS Ożarów....

Niedoceniałeś ,Przemku, swojej serduszki (swoich serduszek,swojego serduszka ,hi,hi,hi).Muszę się wziąć za swoją,bo w takim razie naprawdę jest zabiedzona....

Z powojnikami udało Ci się jak staremu psu po.....,tudzież jak ślepej kurze ziarno!Szkoda,że we Wrocku nie ma takich szkółek,w których towar z poprzedniego roku jest za tak śmieszne pieniądze!!!

"Tulipany kończą kwitnienie" - ;:98 ;:98 ;:98 ;:98 ;:98 .Niestety u siebie też to obserwuję.....

A u mnie na balkonie zakwitła taka
Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Przemku !Gdzie podkupiłeś tak tanio te clematisy,ja płaciłam po19 zł,a z funkiami to zaszalałeś,muszę się wybrac do tej Twojej szkółk i pod LUBARTOWEM jak mi dasz namiary bo w krzewiki trochę się zaopatrzyłam w Kijanach.Ale u Ciebie feria barw.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Przemku, serducha przecudowna :shock: A co to za krzak na zdjęciu obok powojników?

JUz wiem, bez :shock: nie widziłam takiego koloru nigdy :oops:

A fioletowe maleństwa istnieja u Ciebie jako bratki czy jako fiołki? :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Witaj Przemku :)

W końcu wpadłam do Ciebie i :shock: :shock: tyle różnych roślin. Floks kanadyjski, fiołeczki, clematisy i ten biały irys ...Matko i córko!!!! Czy ty masz jakiś gumowy ten ogród czy jak? Normalnie oczopląsu można dostać! Pięknie, po prostu pieknie!

Już pisałam w wątku u basow@, że ustawiłam sie w kolejce społecznej po clematisy gdyby nie daj Bóg jeszcze się pokazały.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Gizuniu Na razie masz zagwarantowanego jednego powojnika-możesz wybrać pomiędzy "Star of India" a "Solidarnośc". Fioletowe maleństwa robią za bratki. To są samosiejki i na naszych ogródkach rosną powszechnie, także na ścieżkach. Lilak pozostał po dawnej właścicielce a ona ściągała dużo roślin z zagranicy. Więc ten lilak to pewnie też "Holender".
Małgosiu dla Ciebie czekają : "Jan Paweł II", "Kiri Te Kanawa" , "Star of India" i "Ville de Lyon"
Karolu dla Ciebie na razie tylko 2sztuki: "Star of India" i "The President"
Monika się nie wychyla ale na nią czeka to co zostawi Giza.
Zostało kilka powojników ale w kiepskim stanie więc na razie pozostawiłem je w sklepie. Zamierzam jednak zadbać o nie (podlewać, nawieźć i wykonać oprysk)-jak będą wyglądać przyzwoicie to je wykupimy.
Podejmę również próbę zrobienia sadzonek a wtedy.......
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku,jesteś k o c h a n y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dziękuję Ci baaaaardzo!
Mam Ci wysłać pieniążki,czy będziesz czekał do spotkania?

Już je pooglądałam w necie!Wiedziałam,że dobrze wybierzesz!Jestem bardzo zadowolona z Twojego wyboru i wdzięczna za pomoc!!!!!
Pozdrawiam,Małgorzata
acidantera
100p
100p
Od: 14 kwie 2008, o 21:14

Post »

oooch ależ dużo kwiecia u ciebie no pięknie ... aż się serce rwie do takich piękności suuper
Obrazek
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ustaliłem, że wszystkie powojniki pochodzą ze szkółki: Szczepan Marczyński i Władysław Piotrowski. O ich odmianach możecie poczytać na stronie www.clematis.com.pl Jest co podziwiać.
Małgoniu-poczekam do spotkania.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Wielkie Dzięki Przemku :D Wybór dość trudny, kwiaty bardziej mi pasuja z Star of India ale zawiazuja sie dopiero na wys 1.5 -2m /tak wyczytałam na str szkólki/ więc wybór padł na Solidarnośc . Ale jak cokolwiek by jeszcze było , biorę z zamkniętymi ślepkami:wink:

A Twoje bratki kupiłam w naszym botaniku jako fiołek Henry coś tam :P
Jakby wyrosła jakaś odnoga z bzika, nie tęp prosze jej, baaardzo chętnie zaadoptuję.

Kasiorka na konto?
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Też chciałabym wiedzieć gdzie kupujesz tak tanio roślinki
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Co do lilaka to mój uparciuch nie tworzy odrostów. Ponieważ jesteś już drugą osobą, która chce mieć ten krzaczek zobaczę co da się zrobić w kwesti ukorzenienia sadzonek. Z pieniążkami się nie spiesz-rozliczymy się przy odbiorze roślinki/ek. Z sadzonkami bratko/fiołków nie powinno być problemów bo widziałem dużo siewek. Posadzę w doniczki.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja się piszę na siewkę tego ślicznego fiołeczka,ale chciałabym usłyszeć (przeczytać) jakich roślin Ty ,Przemku, szukasz (oprócz drobnocebulowych ,bo nie zdobędę ich przed jesienią).Jakoś chciałabym się zrewanżować (przynajmniej częściowo) za okazaną pomoc i rośliny....
Pozdrawiam,Małgorzata
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu. Na prawdę nie musisz się rewanżować. Dzielenie się z innymi roślinkami sprawia mi przyjemność. Ja mogę poczekać na jakiegoś tulipanka botanicznego i do jesieni. A jak chcesz się koniecznie rewanżować to masz dużo możliwości. Możesz zaprosić mnie na piwo, nazbierać zużytych baterii lub pojemników po tuszach od drukarek lub po prostu ładnie się uśmiechnąć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”