Oaza Spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Oaza Spokoju

Post »

:wit Kochani

Jadziu oj popadało dość porządnie, udało mi się przesadzić z pomocą M rośliny, usunęłam też z rabaty różanej Złotlina, który się bardzo rozpanoszył, boję się że na wiosnę będą się pojawiać łodygi odbijające z jakiegoś kawałka korzenia który został w ziemi, straszne ma rozłogi, człowiek czasami nie wie ,że sam sobie szkodzi sadząc niektóre roślinki, ale córcia dostała go w którejś klasie w nagrodę za konkurs i posadziłyśmy w ogrodzie.Wiatr wieje ale nie jakoś tragicznie więc jest ok, moja Hansestadt dalej kwitnie, liści w ogóle nie zrzuciła inne królewny zaczynają powoli zasypiać, niedługo trzeba okopczykować i przeżyć zimę. Dzisiaj dostałam przesyłkę z Lilakiem Palbinem i drzewkiem Glediczia, jutro będę sadzić, chorowałam na to drzewko odkąd zobaczyłam u koleżanki, piękne seledynowe listeczki ma i błyszczy w ogrodzie. Jadzieńko takie niebieskości dla Ciebie z wiosny :-D tak mi się podobały te Floksiki,że porozsadzałam po ogrodzie :) Pozdrawiam serdecznie, miłego weekendu ;:196

Obrazek

Kasiu bardzo dziękuję za Twoje zawsze miłe słowa ;:196 piękny słoneczny wrzesień doprowadził do tego,że różyczki pięknie trzymały kwiatuchy i cieszyły oczka :D Kasiu co do Cler jest faktycznie bladawcem, ale zapach ma nieziemski i wydaje mi się,że ona jednak błyszczy na rabacie, w tym roku u mnie trochę skromniej kwitła bo rośnie pod gruszką i obawiam się ,że miała za sucho, tej jesieni wycinamy gruszę, bo to stare drzewo i nie owocuje już dobrze,więc myślę ,że Cler pokaże się w przyszłym sezonie z lepszej strony, wszystko chyba też zależy od towarzystwa, jakie przy niej rośnie. Dwa lata temu wyglądała pięknie z powojnikiem "Błękitny Anioł" zobacz sama i zdecycyduj, ja jednak doradzałabym jej zakup, jest ślicznotką o wspaniałym zapachu.Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iw innym towarzystwie

Obrazek

Aniu Annes ;:196 Jak się ogląda w wątkach piękne róże to chciałoby się mieć wszystkie jakie się zobaczy, ale ja na razie przystopowałam, pracy jest przy nich sporo, a czasu nie przybywa ;:224 teraz zamówiła sobie Lilaka Palbina i drzewo Glediczie, będę sadzić jutro, myslałam co prawda o drugiej Novalis , bo pasowała by mi na rabatę żółto-fioletową, ale wstrzymam się chyba do wiosny i może jeszcze jakaś nowość wskoczy do koszyka, oczywiście korcą mnie Piwonie,żeby jeszcze powiększyć kolekcję, ale to już na przyszły rok zostawię, teraz zagospodarowuję teren za domem gdzie było boisko i przesadzam tam rośliny które się bardzo rozrosły, mam też swoje sadzonki hortensji bukietowych, więc z zakupami pas ;:124 Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196

To może taki brateczek :)
Obrazek

Martusiu ;:196 jak miło że odwiedziłaś mój ogródeczek wirtualnie, wszystkie te zdjęcia to kwitnienia jesienne, to zasługa ciepłego,słonecznego września,a i pażdziernik był ok,tylko ostatni tydzień był zimny i deszczowy,ale deszcz akurat był bardzo potrzebny :) Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu cudna tęcza dawno jej nie wiedziałam to tylko u Ciebie może sie pokazać o tej porze .Niebieskości nigdy za dużo w ogródku bedę ukorzeniała patyczki Niepokalanka też jest to cudo w kolorze blue.Na razie bedzie rósł w doniczce potem jednak pójdzie do gruntu . Nie pamiętam czy wysyłałam Ci też patyczki mojej szałwii też warta posiadania tylko trzeba ja przetrzymywać w domu na zimę .Gdyby co to mam w doniczce ukorzenione sadzonki tego cuda ;:196 U mnie też porządnie podlało za co jestem wdzięczna niebu .Słonecznej niedzieli ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Krysiu, zadałam pytanie o Clair Reneissance a tu proszę, zdjęcia poglądowe w dwóch aranżacjach do wyboru ;:170 . Czy trafiłam do biura projektowania ogrodów? :D Twój egzemplarz jest o wiele ładniejszy niż ten, który widziałam na targach a który i tak wystarczył, żeby szyja skręcała mi się raz po raz do tej róży. Pytałam o to "świecenie" na rabacie, bo kiedy pierwszy raz zobaczyłam Clair na targach, stała pośród innych, które były nawet w bardziej wyrazistych kolorach. Jednak to ona była najbardziej wyrazista, bo środek kwiatu ma tak przebarwiony, że wygląda, jakby miała tam jakąś żaróweczkę. No chyba, że mam coś ze wzrokiem albo na głowę mi się rzuciło i się zakochałam w tej róży 8-) ;:306 Zwróciłam na nią uwagę przez kolor ale zapach przesądził sprawę i już teraz bardzo chcę ją mieć u siebie.
Masz rację, deszcz bardzo potrzebny. Ja też się cieszę, że pada, chociaż inni narzekają. A potem niech spadnie śnieg i przykryje róże.
Powojnik Błękitny Anioł bardzo pięknie u Ciebie zakwitł. Jestem ciekawa dlaczego piszesz o nim w czasie przeszłym ;:218 . Przemarzł?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
DzonaK

Post »

Witaj Krysiu
Ale piękne kolory różane pokazałeś i na koniec ta niebieska piękność która jest obsypana tymi kwiatkami ;:167
Bratek tez zadziorny i przyciąga oko ;:138 Ale ta róża jest mega ;:oj
https://images92.fotosik.pl/59/f65787a4caf3b393.jpg
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Pora odkurzyć wątek i wybudzić się z zimowego snu :D słoneczko grzeje coraz mocniej, więc może wiosna niedługo do nas zawita. U mnie oczywiście jeszcze śniegi zalegają, ale w powietrzu wyczuwa się już świeżość nowej pory roku.
Weszłam kiedyś na FO i przeczytałam okropną wiadomość, że może ono przestać istnieć mam nadzieję,że do tego nie dojdzie.

Calutki następny tydzień mam urlop, więc będę przesadzać roślinki domowe, już mnie świerzbią rączki do grzebania w ziemi.

Na razie nie skusiłam się na żadne nowe roślinki, aż sama sobie się dziwię, ale pewnie dlatego,że pracy z tym nie mało i człowiek zmądrzał ;:14 pod koniec lata wsadziłam nowe liliowce,na jesieni parę nowych cebulowych,mam nadzieję,że nic ich nie wcięło,niektóre wkładałam w doniczki i do ziemi więc może przetrwały, będę czekać z niecierpliwością na ich kwiaty, a póki co przedstawię parę fotek z kwietnia tamtego roku, aby wątek zaczął żyć. Pozdrawiam wszystkich odwiedzających ;:3

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Krysiu ;:196 cudne kolorowe wspomnienie wiosny .Niestety na takie widoczki trzeba jeszcze będzie poczekać.Będę musiała po kwitnieniu przesadzić pierwiosnki ,bo coś słabo kwitną ,albo posadzić je w innym miejscu
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ten biały jest po prostu prześliczny. A bordowe za to świetnie wyglądają w jednobarwnym szpalerku. :D
Czy ta różowa bylinka to może rutewka?
Awatar użytkownika
pitertom
500p
500p
Od: 17 lut 2011, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Krysiu!
Na takie widoki wiosny wszyscy z utęsknieniem czekamy ;:108
Piękna kolekcja piwonii, róż, jeżówek i masz talent do ich focenia ;:138
Będę zaglądał :wit
Awatar użytkownika
Senior
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2017, o 01:25

Post »

Ja od dzisiaj będę zaglądał do twego i nie tylko, tematu o ogrodach. Na wiosnę założę temat o moim ogrodzie, teraz nie ma co wstawiać fotek z ubiegłego roku.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie

Dzisiaj u mnie strasznie wiało, pojechałam więc do Krakowa w odwiedziny do cioci, spędziłam bardzo miło czas. Wpadłam na chwilkę do centrum handlowego zobaczyć czy coś ciekawego do ogrodu jest, kupiłam fajne poidełko w kształcie serduszka :D było też już sporo dalii, lilii i jeżówek w woreczkach z ziemią. Niestety nie było ciekawych doniczek na dwór, a takie chciałam dokupić, dopiero ruszyły prace na dziale ogrodowym, więc pewnie w przyszłym tygodniu pokażą się nowe rzeczy.

Jadziu ;:196 pierwiosnki dzielę co dwa lata, bardzo szybko się rozrastają, u mnie są na wschodniej wystawie, ale w tamtym roku posadziłam też na inne wystawy zobaczymy jak z ich kwitnieniem będzie.

Wandziu ;:196 jeśli pytasz o roślinkę na czwartej fotce to jest to Epimedium czerwone, bardzo fajna zadarniająca roślinka.

Pitertom witaj w moim małym ogródeczku, bardzo jest mi miło, dziękuję za pochwały ;:196 zapraszam

Senior witaj, teraz wstawiamy wspominki aby czas który pozostał do wiosny umilić sobie, pozdrawiam ;:196

Kwiecień 2018 ciąg dalszy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Obwódka pierwiosnkowa wygląda rewelacyjnie ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Krysiu :D

Wszyscy z utęsknieniem czekamy na wiosnę.Ja już sobie kupiłam kilka prymulek, bo tak bardzo brakuje mi kolorów.Nasiona już czekają na wysianie.Jakieś warzywka będziesz siała?
Pokaż poidełko :uszy ;:173
Pierwiosnki pięknie u Ciebie rosną ;:215
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

U mnie cały dzień śnieg padał,na termometrze minus, zima nie odpuszcza, ale niech się wyszaleje, a po niej niech wiosna nastanie i zima się już nie wtrąca :lol:

Dorotko ;:196 te pierwiosnki są cudowne, co rok dodaje je jeszcze w inne miejsca, kolor obłędny.

Aniu ;:196 zdjęcie będzie jutro, chyba posadzę tylko na zielone sałatkę, pietruszkę i koperek, jakoś do jarzyn cierpliwości nie mam, może to dopiero przede mną ;:131

To dalej kwiecień

Pigwowiec na jesieni przesadziłam go w inne miejsce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek ;:100
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Epimedium - przepiękne!
Ale jaki masz fantastyczny widok na góry, tylko pozazdrościć. ;:oj
Wśród majowych roślinek widzę też rododendrony. Pewnie w górskim klimacie co roku cieszysz się ich obfitym kwitnieniem. :D
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Krysiu Twój wiosenny ogród jest cudny,przyświeca mu słoneczko i taki fantastyczny robi nastrój aż wszystko się chce ,a tak teraz trudno o dobre dni ,pozdrawiam ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”