Ciekawe, czy będą smaczne

Mam nadzieję, że arbuz będzie chociaż podobnej masy co tamten z żartu, ale może być też mniejszy, byle był smaczny
 Mam nadzieję, że arbuz będzie chociaż podobnej masy co tamten z żartu, ale może być też mniejszy, byle był smaczny  Ja nie obrywam zawiązków kawonów, bo myślę, że roślina sama zadecyduje ile owoców wykarmi
 Ja nie obrywam zawiązków kawonów, bo myślę, że roślina sama zadecyduje ile owoców wykarmi  Może wykarmić 2 mniejsze lub jeden większy
 Może wykarmić 2 mniejsze lub jeden większy  Tak, Calibrachoa jest jednoroczna, a szkoda...
 Tak, Calibrachoa jest jednoroczna, a szkoda... 

Na arbuza muszę jeszcze poczekać, ale nie wiem jak rozpoznam kiedy będzie dojrzały
 Na arbuza muszę jeszcze poczekać, ale nie wiem jak rozpoznam kiedy będzie dojrzały  
   To będę chyba zrywał na wyczucie lub znajdę jakiś sposób
 To będę chyba zrywał na wyczucie lub znajdę jakiś sposób  Winogrono warto mieć w ogródku. Posadź je, nawet przy płocie. One nie jest wymagające, a pięknie potrafi przyozdobić ścianę i dać smaczne owoce
 Winogrono warto mieć w ogródku. Posadź je, nawet przy płocie. One nie jest wymagające, a pięknie potrafi przyozdobić ścianę i dać smaczne owoce  

Wiem o obrywaniu kwiatów i zawiązków, by roślina skupiała się na jednym owocu, ale ja nie obrywam. Niech rośnie tak jak Natura zadecyduje
 Wiem o obrywaniu kwiatów i zawiązków, by roślina skupiała się na jednym owocu, ale ja nie obrywam. Niech rośnie tak jak Natura zadecyduje  Ja tylko podlewam i pomagam zapylać kwiatki
 Ja tylko podlewam i pomagam zapylać kwiatki  Deszcz podlewa, a ostatnio nawet była spora ulewa, ale podlewać znów trzeba, bo ziemia już wyschła i nie widać tamtego deszczu
 Deszcz podlewa, a ostatnio nawet była spora ulewa, ale podlewać znów trzeba, bo ziemia już wyschła i nie widać tamtego deszczu  

Winogrono ma w tym roku wyjątkowo dużo owoców, a grona są w dużej części pełne i zwięzłe
 Winogrono ma w tym roku wyjątkowo dużo owoców, a grona są w dużej części pełne i zwięzłe  

Ty się zachwycasz moimi arbuzami, natomiast ja Twoimi pięknymi i dorodnymi różami
  Ty się zachwycasz moimi arbuzami, natomiast ja Twoimi pięknymi i dorodnymi różami  

No oczywiście, że musi być
 No oczywiście, że musi być   Teraz modne są nowoczesne ogrody
 Teraz modne są nowoczesne ogrody  A w dodatku 'mała' architektura ogrodowa też jest pożądana wśród zieleni
 A w dodatku 'mała' architektura ogrodowa też jest pożądana wśród zieleni  
  :
 :

Jak widać na powyższym zdjęciu, na pierwszym planie, ukazany jest idealnie wysuszony przez suszę i słońce trawnik
 Jak widać na powyższym zdjęciu, na pierwszym planie, ukazany jest idealnie wysuszony przez suszę i słońce trawnik  

Za lelijkę dziękuję! a swoją drogą pierwszy raz słyszę, że babcia wnukowi na komunie kupuje storczyka! Z takiej rodzince musi wyrosnąć miłośnik przyrody
  Za lelijkę dziękuję! a swoją drogą pierwszy raz słyszę, że babcia wnukowi na komunie kupuje storczyka! Z takiej rodzince musi wyrosnąć miłośnik przyrody 

Ledwo na ogórek czasu wystarcza
  Ledwo na ogórek czasu wystarcza   . Masz szałwię trójbarwną. Siałam w tym rok na parapecie . Dobrze zdała egzamin ale niestety nasionka miały być trójbarwne, a roślinki wyszły tylko różowe. Storczyk prześliczny.  Ujęła mnie jego historia ;) Och gdyby więcej młodych ludzi było tak wrażliwych na piękno przyrody jak Ty świat zdecydowanie byłby lepszy
 . Masz szałwię trójbarwną. Siałam w tym rok na parapecie . Dobrze zdała egzamin ale niestety nasionka miały być trójbarwne, a roślinki wyszły tylko różowe. Storczyk prześliczny.  Ujęła mnie jego historia ;) Och gdyby więcej młodych ludzi było tak wrażliwych na piękno przyrody jak Ty świat zdecydowanie byłby lepszy   Lilijka dla Marysi również piękna. .Wspaniała  fotka ze spaceru. Dawniej  obok mojego domu rozciągały się podobne widoki, a teraz mam tylko zarośnięte ugory.  J
 Lilijka dla Marysi również piękna. .Wspaniała  fotka ze spaceru. Dawniej  obok mojego domu rozciągały się podobne widoki, a teraz mam tylko zarośnięte ugory.  J

, a to zdjęcie pola bardzo klimatyczne
, a to zdjęcie pola bardzo klimatyczne   

Moje rosną w tym roku wyjątkowo słabo, ciekawe czy coś zjem ?
 Moje rosną w tym roku wyjątkowo słabo, ciekawe czy coś zjem ?   

Postaram się jakoś to nadrobić, no ale nic nie obiecuję, bo różnie może być, gdyż są wakacje i po prostu nie mam czasu
 Postaram się jakoś to nadrobić, no ale nic nie obiecuję, bo różnie może być, gdyż są wakacje i po prostu nie mam czasu  
  Mam dość sporo zdjęć, ale są one po prostu już nie aktualne. Ten rok jest naprawdę zwariowany i bardzo wyjątkowy. Wszystko dojrzewa wcześniej... moje winogrono było zawsze dojrzałe w połowie/pod koniec sierpnia, a w tym roku już dojrzewa
 Mam dość sporo zdjęć, ale są one po prostu już nie aktualne. Ten rok jest naprawdę zwariowany i bardzo wyjątkowy. Wszystko dojrzewa wcześniej... moje winogrono było zawsze dojrzałe w połowie/pod koniec sierpnia, a w tym roku już dojrzewa  Pośpieszyło się trochę
 Pośpieszyło się trochę  
  Jak widać jest żywotniejszy od nich i powtarza kwitnienie
 Jak widać jest żywotniejszy od nich i powtarza kwitnienie  
  Mówisz, że na ogródek ledwo czasu Ci starcza, ale widząc zdjęcia w Twoim wątku , mógłbym powiedzieć, że jest na odwrót - ledwo czasu starcza na pracę, bo tak pięknie wypielęgnowany masz ogródek
 Mówisz, że na ogródek ledwo czasu Ci starcza, ale widząc zdjęcia w Twoim wątku , mógłbym powiedzieć, że jest na odwrót - ledwo czasu starcza na pracę, bo tak pięknie wypielęgnowany masz ogródek  
   Szałwia trójbarwna jest bardzo fajną roślinką, bo raz posiana zostaje na dłużej. Dziwne, że masz tylko jeden kolor, ale dałem w tym roku sadzonki mojej babci i jej też wyrosły wszystkie w jednym kolorze, ale fioletowe, a u mnie są wszystkie trzy. Może to zależy od ziemi?? Bardzo mi miło, że tak o mnie piszesz. Szkoda, że pola dookoła Twojego ogrodu zamieniły się w ugory
  Szałwia trójbarwna jest bardzo fajną roślinką, bo raz posiana zostaje na dłużej. Dziwne, że masz tylko jeden kolor, ale dałem w tym roku sadzonki mojej babci i jej też wyrosły wszystkie w jednym kolorze, ale fioletowe, a u mnie są wszystkie trzy. Może to zależy od ziemi?? Bardzo mi miło, że tak o mnie piszesz. Szkoda, że pola dookoła Twojego ogrodu zamieniły się w ugory  
  Tak, arbuzy są jak arbuzy
 Tak, arbuzy są jak arbuzy  Dziś zjedliśmy pierwszego i był bardzo smaczny
 Dziś zjedliśmy pierwszego i był bardzo smaczny  
  W tym roku wyjątkowo ładne mi urosły z czego bardzo się cieszę. Na pewno zjesz w tym roku swojego arbuza, przecież u Ciebie jest to już powoli "tradycja"
 W tym roku wyjątkowo ładne mi urosły z czego bardzo się cieszę. Na pewno zjesz w tym roku swojego arbuza, przecież u Ciebie jest to już powoli "tradycja"  Te petunie są na prawdę urocze i nic nie trzeba robić, a one i tak będą piękne i świetnie się rozsiewają
 Te petunie są na prawdę urocze i nic nie trzeba robić, a one i tak będą piękne i świetnie się rozsiewają  

Niektóre trochę bardziej aktualne, a inne troszeczkę mniej
 Niektóre trochę bardziej aktualne, a inne troszeczkę mniej  

Jeszcze jest w doniczce, bo nie wiem gdzie go posadzić
 Jeszcze jest w doniczce, bo nie wiem gdzie go posadzić  

Arbuzów jedynie zazdraszczam ! U mnie niestety jak nie ślimaki to powieszoną roślinę załatwiły nornice...jeszcze walczy o życie, ale owoc wielkości jabłka. Moje białe floksy dopiero mają pączki, a liliowiec bardzo ładny i na pewno znajdziesz mu reprezentacyjne miejsce! Miłego wypoczynku
  Arbuzów jedynie zazdraszczam ! U mnie niestety jak nie ślimaki to powieszoną roślinę załatwiły nornice...jeszcze walczy o życie, ale owoc wielkości jabłka. Moje białe floksy dopiero mają pączki, a liliowiec bardzo ładny i na pewno znajdziesz mu reprezentacyjne miejsce! Miłego wypoczynku  

ja posadziłam melony ale z marnym efektem, w końcu ślimaki
 ja posadziłam melony ale z marnym efektem, w końcu ślimaki Ładnie z komponowałeś różową lilie z żurawką , wo-gule śliczne
 Ładnie z komponowałeś różową lilie z żurawką , wo-gule śliczne

To forum jest tworzone przez tak wspaniałych ludzi
 To forum jest tworzone przez tak wspaniałych ludzi  Szkoda, że Twoje arbuzy są tak atakowane przez intruzów
 Szkoda, że Twoje arbuzy są tak atakowane przez intruzów  Może podsyp cosik ślimakom i nornicom
 Może podsyp cosik ślimakom i nornicom  Jakąś pożywkę
 Jakąś pożywkę  Te moje białe floksy chyba przesadzę jesienią, bo w tym miejscu przez cały dzień są ogrzewane przez Słońce i szybko przekwitają... pójdą do półcienia
 Te moje białe floksy chyba przesadzę jesienią, bo w tym miejscu przez cały dzień są ogrzewane przez Słońce i szybko przekwitają... pójdą do półcienia  Uwierz mi
 Uwierz mi  Jeszcze nie posadziłem tego liliowca
 Jeszcze nie posadziłem tego liliowca  Eee tam, do zimy jeszcze daleko
 Eee tam, do zimy jeszcze daleko  

Też mam melony i niezbyt dobrze rosną, bo mam dwa krzaczki i tylko po jednym owocu na roślinie, a gdzieś czytałem, że może urosnąć ich nawet do 6 sztuk
 Też mam melony i niezbyt dobrze rosną, bo mam dwa krzaczki i tylko po jednym owocu na roślinie, a gdzieś czytałem, że może urosnąć ich nawet do 6 sztuk  Trzymam kciuki, by Twoje melony jeszcze coś zawiązały i owoce dojrzały
 Trzymam kciuki, by Twoje melony jeszcze coś zawiązały i owoce dojrzały  Nawet specjalnie nie robiłem tej kompozycji, bo ogólnie ta lilia też była niespodzianką, bo takowej chyba nie sadziłem, a jednak jest
 Nawet specjalnie nie robiłem tej kompozycji, bo ogólnie ta lilia też była niespodzianką, bo takowej chyba nie sadziłem, a jednak jest  Ptaszkom też coś się należy skoro tak pracowały siejąc nasiona
 Ptaszkom też coś się należy skoro tak pracowały siejąc nasiona  Pozdrawiam
 Pozdrawiam  
  Oto one:
 Oto one:

Żółta, choć równie piękna często kojarzona jest z negatywnymi myślami
 Żółta, choć równie piękna często kojarzona jest z negatywnymi myślami  

A co! Jak szaleć, to szaleć
 A co! Jak szaleć, to szaleć  

) kwiaty cieszą oczy, same przyjemności. Floksy i u mnie posadzone czy to w słońcu czy półcieniu przekwitły migiem, bo gorące powietrze wysusza te maleńkie kwiatuszki....taki rok! Zmiksuj sobie arbuza z miętą i do lodówki jak sie ochłodzi to jest pyszny deserek! Pozdrawiam serdecznie
 ) kwiaty cieszą oczy, same przyjemności. Floksy i u mnie posadzone czy to w słońcu czy półcieniu przekwitły migiem, bo gorące powietrze wysusza te maleńkie kwiatuszki....taki rok! Zmiksuj sobie arbuza z miętą i do lodówki jak sie ochłodzi to jest pyszny deserek! Pozdrawiam serdecznie