Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu widzę, że u u Ciebie wiosna idzie i daje pierwsze oznaki :) teraz to już wszystko ruszy z kopyta i zdjęcia wspominkowe choć piękne będą musiały ustąpić zdjęciom tegorocznym :)
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu,piękne masz róże ;:167 Jadziu, czy róże Charles Austin kulkujesz i czy stosujesz tą metodę wobec innych pnących
i krzaczastych róż :?: ;:4
Mój Charles Austin będzie rósł przy siatce, myślę, że będzie miał tam idealne miejsce, w razie potrzeby pędy przywiąże do siatki.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Jadzi widzę że do ciebie też zawitała wiosna. za chwilę będzie burza wiosennych kwiatów już się cieszę.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu, jestem bardzo ciekawa tych Twoich nowości krokusowych. Niech się czym prędzej pojawiają!
Oglądam te Twoje róże w te i we wte i każdą jedną się zachwycam, bez wyjątku. ;:167
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Elżbietka mnie zachwyca! Ciekawa jestem jak moja się ogarnie po zimie... Pędy są ładne, ale tak naprawdę ma dwa tylko z czterech , które obumarły... zobaczymy co będzie jak kopiec rozgarnę. ;:209
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu już wiosna u Ciebie ;:oj ;:oj super ze Ci zakwitły wiosenne kwiatuszki .
Cudne te Twoje różyczki i to wszystkie - nie wiem która mi się lepiej podoba , bo co pokażesz nową to serce podskakuję :D
Czy to Astivit tak zadziałał na ziemiórki ?? jednorazowe podlanie ?? ;:oj
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

TERENIU Astvit zadziałał na ziemiórki juz to w ubiegłym roku wypraktykowałam .Do butelki 1,5 l wsypałam 1 łyżkę Astvitu w proszku i dodałam łyżeczkę cukru .Stało to tak długo aż opadł cały proszek .Potem parę razy przemieszałam i mocno podlałam aż płyn przeleciał przez doniczkę .Płynnym Astvitem pryskałam mączliki na fuksji .Faktem jest ,ze za parę dni znów te diablice sie pojawiły, bo jednak w domu jest cieplej niż na korytarzu ,więc je tam wyniosłam i miałam spokój z mączlikami.Juz nie mogę sie doczekać takiego kwitnienia jakie miałam w 2016 roku .Jednak widzę ,że Maritim rosnący przy pergoli gdzie stoi ławeczka znów będzie musiał być cięty do ziemi .Może jednak w tym roku szybciej da sobie radę ,żeby wejść na pergolę

Obrazek

Obrazek

BASIU chyba każdego zachwyca Elżbietka i z pewnością w tym sezonie da upust swojego wigoru .Moja bez kopca nawet bez kopczyka dobrze zniosła zimę jednak jeszcze nie całkiem jest rozmrożona gleba tylko jakieś 20 cm .Jednak jeśli pogoda sie utrzyma to szybciej wszystko się rozmrozi

Obrazek

Obrazek

BEATKO na razie moje nowości mają kiełki, a raczej kły, bo te stare mocno są juz sfatygowane i wystawiają kiełki. Muszę porobić fotki tym znacznikom ,żeby uwiecznić ich imiona.Z niecierpliwością czekam na pierwsze różane kwity zresztą tak samo jak Ty

Obrazek

Obrazek
HALINKO też już z tęsknotą w oczach oczekuję kiedy rabatki staną sie kolorowymi łąkami .Dzisiaj nawet pojawiły się pierwsze pszczółki i pracowicie spędziły słoneczny dzień

Obrazek

WANDZIU Austina nie kullkowałam tylko pędy ułożyłam pod skosem, a na siatce będzie wspaniale wyglądał ,bo to żywotna róża.Z krótkopędów utworzy cudną kwiecistą koronę. Po kwitnieniu przycinałam te krótkopędy na 1-2 oczka i czekałam na następne kwiaty

Obrazek

Obrazek

MARIUSZKU masz racje teraz wspominkowe fotki bedą przeplatały się z aktualnymi jak na razie .Potem to juz tylko kwiecisty ogródek 2018

Obrazek

Obrazek

BEATKO z nieukrywana radością będę czekała na to spotkanie i cieszę się ,ze przyjęłaś zaproszenie

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiedziałem Jadziu, że i ty nie opuścisz pszczółek na ogrodzie :;230
Ja też uganiałem się za nimi - od razy lepszy humor miałem, gdy słyszałem to brzęczenie i widziałem ten ruch wśród kwiecia :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A powiem Ci, Jadziu, że rzeczywiście czekam na kwitnienie róż. Pewnie znowu pierwsza zacznie u mnie Thereska. Jeszcze 4 lata temu bym nawet nie przypuszczała, że aż tak się wkręcę w te róże. ;:167
Na pewno ta pierwsza wiązówka wypuszcza już listki, więc się jednak postarała. Tylko może ma tam za ciemno, że nie zakwitła w ubiegłym roku?
Miodunka od Cebie cała w pąkach.
Ja też zaraz poleciałam po aparat jak tylko zoabczyłam dzisiaj pszczółki na krokusach - ale fotki zastrajkowały, tzn moj aparat fotograficzny.
Pamela już powinna coś ruszyć?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow ile u Ciebie Jadziu już kwitnących kwiatków :shock: Irysek tylko co się wychyla a już z kwiatkiem . Masz dużo ranników , ja chyba niechcący wyplewię zawsze :( mam tylko jednego :;230 Ślicznie już i pszczółkowo :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Śliczne te poletka krokusowe ;:138 I ranniki, małe słoneczka! ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

AGUSIU jeszcze nie wszystkie krokusy kwitną na razie tylko botaniczne. Joanna de Arct ,Pickwick ,Dorothy ,King of Striped i inne których nazw zapomniałam jeszcze w blokach startowych .Mam ich mnóstwo tych maluszków bo lubię mieć kolorowo ,a przy okazji pszczółki mają gdzie sie zaopatrzyć w pyłek .
Wawrzynek główkowy

Obrazek

KAROLCIA następne iryski Danforda też już pokazały swoje kiełki to niedługo powinny pokazać kwiaty jednak znów zapowiadają minusowe temperatury na weekend ;:222 To może niech lepiej siedzą jeszcze cichutko.Ranników nie mam dużo bo słabo u mnie narastają ,jednak cieszy mnie te parę słoneczek

Obrazek

BEATKO prawie wszyscy czekamy na to święto kiedy zakwitną róże .Też mam Thereskę i ciekawe czy w tym roku zakwitnie, bo to moja wyhodowana z patyczka .Dzisiaj przyglądałam się baczniej patyczkom i fajnie przezimował Hansestadt Rostock bez okrycia jednak on już był w sezonie ukorzeniony .Nawet nie zaglądałam na moje miodunki czy już mają pąki .Musze to sprawdzić jednak naparstnice po mimo braku śniegu dobrze sie spisały.Pamelka powinna mieć w tej chwili takie ciemno lilowe pędy wtedy widać ,ze juz wstała ze snu zimowego, wiec musisz sprawdzić .Dzisiaj zauważyłam ,ze juz pokazały się też paki na jej pędach

Obrazek

ANDRZEJU czy ja od Ciebie dostałam iryska Katherine Hodgkin ???? bo pokazał mi sie jeden rodzynek takowy.Taka drobnostka jak pszczoły uwijające sie na kwiatkach takich malutkich jak krokusy ,a jak cieszy ich widok ;:167

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Tak Jadziu otworzyłam nowy wątek , ale na nowe trza poczekać ;:167
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jaką bogatą masz już wiosnę, Jadziu. Takie maleńkie kwiatuszki, a ile wzbudzają entuzjazmu ;:63 I nie tylko my do nich ciągniemy, ale i pszczoły. One na pewno też cieszą się, że mogą napełnić brzuszki i zebrać drogocenny pyłek. Jedynym owadem jaki na razie widziałam, to była mucha. I to sztuk jeden :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Każde maleństwa zielone i z kolorem teraz bardzo cieszą. :)
U mnie ranniki i krokusy jeszcze nie kwitną. Dzień też był pochmurny. A teraz słyszę padający deszcz za oknami.
Jak na razie wszystko mam do tyłu. A tu zimą jeszcze straszą. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”