Mały Ogródek cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mały Ogródek cz.2

Post »

Tak, ja też jestem bardzo szczęśliwa, że mam kawalątek tej cudnej kolekcji ;:196 Jolu, mimo suszy u Ciebie na zdjęciach niedoborów nie widać :D Ale jeśli u Ciebie już córka podlewa to znaczy, że jest niespotykanie sucho. Mam nadzieję, że jednak lato tegoroczne zaliczysz do udanych :)
Brak czasu jest naprawdę denerwujący, masz rację. Ja też to odczuwam. Szczególnie brak czasu męskiej części rodziny :lol: Bo z tego powodu nie mamy jeszcze zrobionej ścieżki i kilku cięższych rzeczy. No, ale trudno. Jakoś trezba działac w swoim tempie. A u Ciebie ślicznie i kwitnąco. ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu dziękuję za dedykowane piękne białe lilie. ;:196 Liliowców masz ogrom i jakie rarytasy. ;:oj Dalia bordowa śliczna.
Świetnie, że masz już pompe, bo podlewanie, to wyjątkowo uciążliwe zajęcie i strasznie pracochłonne. ;:108 Mój kręgosłup, też kiedyś źle znosił podlewanie. ;:174
Trzymam kciuki, żeby domek udało się w końcu postawić.
Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Masz rację, że jak brak czasu to już nic nie wskórasz.
Jednak mimo wszystko ja tez trzymam kciuki za domek. To na pewno ułatwiłoby Ci prace w ogrodzie.
Zamawiałam 5, a nie 6 irysków ;:oj
Gdzie ja je wszystkie posadzę? :roll:
Nadal nic nie wymyśliłam.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Czas płynie za prędko i jakby przyspieszył ostatnio. Załatwiłam kilka spraw, minęło parę chwil, a tu nagle nadeszła jesień.
Piękna pogoda zaprzecza tak późnej porze roku. Ciągle wydaje mi się, że mamy wrzesień. Jedynie szybko zapadające ciemności świadczą, że to już listopad.
W październiku przeszłam na emeryturę. Jestem więc szczęśliwą emerytką :heja ;:138 ;:138 . Nadal pracuję, ale tylko na pół etatu, :tan bo jak żyć bez pracy skoro całe życie się pracowało. ;:215
W moim ogrodzie nie wiele zmian. Lato było piękne, może nawet trochę za upalne. Wrzesień i październik w tym roku też przyjemną pogodą nas uraczyły. Pięknie kwitły dalie, kosmos i róże.
Nie dawno, za pomocą męskiej siły roboczej sąsiada, udało mi się wykarczować 3 korzenie po ściętej jabłonce, śliwie i jodle.
Wystające pieńki stały na drodze do nawiezienia ziemi i realizacji dalszych planów.
Działkowe koty czują się dobrze. Więcej jedzą, chcą utyć przed zimą.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich moich gości, a szczególnie Pelagię, Jadzię JAKUCH, Kanię, Lemonkę , Cymę i Margo.
Zapraszam do dalszych odwiedzin Małego Ogródka.

Nowy zachwyt mogą wzbudzić stare, znane, pospolite rośliny takie jak kosmosy i dalie.
Kosmos, posiany z zakupionych nasion, zakwitł niespodziewanie efektownie. Ogromne jak talerze fioletowe i różowe kwiaty przyciągały uwagę.

Obrazek

Kosmos wraz z niepozorną dalią 'Franz Kafka' wiele dni zdobił rabatę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jesienne róże, już nie tak cudne jak czerwcowe, ale miłe dla oka i serca.

Niezawodna 'Sommersonne'
Obrazek

'Sommersonne'
Obrazek

'Artemis'
Obrazek

'TomTom'
Obrazek

'Darcey Bussell'
Obrazek

Dalia, królowa jesieni, zdobiła rabaty wytwornie, jak na damę dworu przystało.

'Dalia Osirum'
Obrazek

Obrazek

'Rocco'
Obrazek

'Mystery Day'
Obrazek

Jesienny ogród to również astry, trawy, zimowity, rudbekie. W tym roku nawet floksy przedłużyły swój występ.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spóźniomy floks.
Obrazek

Pochwalę się jeszcze sałatą w doniczkach posianą według Monty Dana i zieloną pietruszką, bez której rosołek się nie obejdzie.

Obrazek

Obrazek

Kotki pilnują bazy,

Obrazek

Kicek wesoły, żywy, ruchliwy
Obrazek

Oczusia powolna grubaska
Obrazek

Obrazek

a jesienny wiatr tańczy w trawie.
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich miłych odwiedzających moje małe królestwo.
Do usłysznia i zobaczenia :wit
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Czas płynie za prędko i jakby przyspieszył ostatnio. Załatwiłam kilka spraw, minęło parę chwil, a tu nagle nadeszła jesień.
Piękna pogoda zaprzecza tak późnej porze roku. Ciągle wydaje mi się, że mamy wrzesień. Jedynie szybko zapadające ciemności świadczą, że to już listopad.
W październiku przeszłam na emeryturę. Jestem więc szczęśliwą emerytką :heja ;:138 ;:138 . Nadal pracuję, ale tylko na pół etatu, :tan bo jak żyć bez pracy skoro całe życie się pracowało. ;:215
W moim ogrodzie nie wiele zmian. Lato było piękne, może nawet trochę za upalne. Wrzesień i październik w tym roku też przyjemną pogodą nas uraczyły. Pięknie kwitły dalie, kosmos i róże.
Nie dawno, za pomocą męskiej siły roboczej sąsiada, udało mi się wykarczować 3 korzenie po ściętej jabłonce, śliwie i jodle.
Wystające pieńki stały na drodze do nawiezienia ziemi i realizacji dalszych planów.
Działkowe koty czują się dobrze. Więcej jedzą chcą utyć przed zimą.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich moich gości, a szczególnie Pelagię, Jadzię JAKUCH, Kanię, Lemonkę , Cymę i Margo.
Zapraszam
do dalszych odwiedzin Małego Ogródka.

Nowy zachwyt mogą wzbudzić stare znane, pospolite rośliny takie jak kosmosy i dalie.
Kosmos, posiany z zakupionych nasion, zakwitł niespodziewanie efektownie. Ogromne jak talerze fioletowe i różowe kwiaty przyciągały uwagę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu cudnie u Ciebie :D Dalie ogromne i miały sporo kwiatów, lubią mokrą ziemię ;:108
Franz Kafka i kosmosy no po prostu wspaniałe połączenie ;:215 Kiedyś posiałam u siebie kosmosy,ale wyszło mi kilka cienkich witek,a u Ciebie tak piękny bukiet ;:167
Sałata w pojemnikach ;:333 A z tyłu dojrzałam buraki, pewnie miałaś duże i mogłaś ugotować buraczki do obiadu?
U mnie tylko liście wyrosły jak zawsze ;:222
Kotki urocze, we dwoje im pewnie raźniej ;:215

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Jolu nie mogę nie zachwycić się marcinkami z kłosami miskantów, piękne zestawienie. ;:138
Witamy w gronie pracujących emerytek. :D
Specjalne mizianie dla działkowych kotków.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Rzeczywiście tego roku pogoda nas rozpieszcza i aż strach się bać co to będzie później ;:oj . Przepiękne zdjęcie pokazałaś ;:138 . Połączenie dalii i kosmosów rewelacyjne a trawy z astrami to klasyk ;:215 . Poza tym zimowity i hosty ;:131 . Muszę przyznać, że tegoroczną jesień miałaś i masz cudną. Pozdrawiam :wit .
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witaj, Yoll!
Dochodzę do smutnego (dla mnie!) wniosku, że powinnaś przejąć wszystkie moje róże, bo one dopiero u Ciebie wyglądają jak należy.
Kosmos i dalie podziwiałam osobiście na miejscu i ich widok mam w oczach do dziś. Szczególnie te "kosmiczne" wielkie kwiaty ;:oj. W rzeczy samej jak talerze. I te kolory ;:oj.
Jak wiesz, na widok sałaty wypieków nie dostaję, ale pozostałe rośliny powodują żywsze bicie serca.
Piękna jest, choć kapryśna, ta Twoja działeczka.
Bardzo się cieszę, że pozbyłaś się niepotrzebnych pniaków. Brawa dla tego sąsiada ;:138 .
Twoje kotki mają coraz ładniejsze otoczenie, a ich zadowolenie maluje się wyraźnie na ich pysiach.

Cieszę się, że procedury z emeryturą załatwiłaś, mam nadzieję pomyślnie, będziesz miała więcej czasu na ogródek i spotkania towarzyskie.

Serdeczne buziaki - Jagi
DzonaK

Post »

Witaj Jolu
Tak u Ciebie kolorowo i pięknie że się wpisuję w wątek z potrzeby oglądania Twoich piękności
'Munstead Wood' wygląda zjawiskowo , piękna róża jeszcze takiej nie widziałam , za to obraz kosmosu w połączeniu z dalią przyprawia o zawrót głowy i powala szczękę na klawiaturę , Pięknie ;:oj :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jolu
No Ciebie nigdy o wiek emerytalny bym nie posądzała.
Piękne późno - letnie i jesienne kwiecie.
Dalie cudne i eleganckie, pięknie z kosmosem się komponują.
Czy pamiętasz może co to za kosmos był, zwykły, najzwyklejszy :?:
U mnie tylko z rozsady się udaje, ale takich talerzy nigdy nie miałam.
Fajne zdjęcie z daliami i domkiem wiklinowym dla kotów. :D
Możesz coś więcej o tej sałacie w doniczkach napisać :?:
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu,

Widzę, że konsekwentnie realizujesz zmiany w swoim ogrodzie ;:333 . Wykopane pniaki to ogromny krok do przodu, brawo!
Jak wszystko urządzisz po swojemu, to z Twojej działki nikt nie będzie chciał wyjść, tak będzie cudnie.

Zresztą, nie trzeba czekać, już jest fantastycznie. Zdjęcia kosmosów, dalii i roz to potwierdzają, a przecież wiemy, że w rzeczywistości wygląda to jeszcze bardziej zachwycająco.
Żywioł pasuje do Twojego ogrodu, wszystko ze wszystkim pięknie się komponuje.

Fajnie, że będziesz mniej obciążona pracą. Będzie czas dla Rodziny, ogrodu i spotkań, na które już się cieszę (przy jakiejś okazji wytniemy uschniętego świerka).

Kotki piękne. Robisz im fajne zdjęcia, a już Kicek na "tronie", to mistrzostwo!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gratuluję emerytury
Ja już się nie mogę doczekać. Fajnie, że możesz pracować.
Tez bym chciała takie pół etatu.
Ogród wygląda super
jakie plany na wiosnę?
Czytam o nawiezieniu ziemi, czyli podwyższasz rabaty?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Jolu gratuluję emeryturki teraz będziesz miała więcej czasu dla wnucząt i działki.Cudne nam widoczki zaserwowałaś ;:180 Sommersonne przepiękna i obficie kwitnąca różyczka a w połączeniu z wiechami traw ;:167 Miłego wypoczynku na emeryturze ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jolu no to teraz będziesz wypoczywać :) a z działki pewnie nie będziesz chciała uciekać :) Kociaki widzę włości pilnują, więc nie masz się o co martwić ;)
Jesienny ogród przepełniony był kolorami, przepiękne dalie, róże i komosy :) Te ostatnie mi się kojarzą z dzieciństwem :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”