Kilka grządek na początek ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kilka grządek na początek ;)

Post »

Olu jestem zachwycona, młodzieżą! Ładne zadbane siewki, będą Cię cieszyć latem na pewno ;:167 Gazania to może nawet zakwitnie do momentu wsadzenie na grządkę ;:333 W ogródku rośliny w dobrym stanie mimo śniegu i mrozu. Lawenda ładnie wygląda. Moja ostatnio mocno zszarzała ;:131
To coś co ma być szafirkiem wygląda oryginalnie, to albo odmianowy albo skrzyżowanie z hiacyntem ;:306 Liście nie szafirkowe ;:oj Kochasz rośliny i one odwzajemniają to uczucie ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Masz rację Maju :D Roslinki w śniegu są ładne..ale ja jak na razie mam wiosnę i chcę wiosny :D

Dziękuję Marysiu ;:167 Staram się dogodzić młodzieży jak tylko umiem.cokolwiek wyrośnie z mojego "tajemniczego pana X " będę zachwycona . Mam kilka takich dziwnych kiełków , które sama nie wiem czym będą ..ale już teraz widać że niekoniecznie tym co obiecywali w sklepie. :D Nie przeszkadza mi to wcale, bo kocham każdą roślinkę i każdą będę chętnie u siebie gościć

Wiosna zdecydowanie wita mnie barwami słońca. W ogródku jak na razie mam tylko kilka złocistych plamek :D Oto one z bliska.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O :!: krokusiki, szafirki a w domu na parapetach sieweczki ładnie rosną. Toć to wiosna na całego. :wink:
Jednak na ciepełko na dworze musimy jeszcze poczekać.
Olu co tam masz posiane na parapetach. Ładnie rosną i cieszą wszystkie oczy. ;:138
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p

Post »

Eluniu posiane mam pomidorki koktajlowe, selery, gazanie, żeniszki białe i niebieskie, trzy odmiany szałwii , astry chińskie, gozdzki ( takie jednoroczne ) Dziś poszalałam i dosiałam jeszcze lewkonie, celozje i niskie dalie. Wystarczy z jednorocznych na pierwszy raz ( bo od maja spróbuje zasiać kilka bylinek ) :D Trzymaj kciuki ,aby te dziś dosiane nasionka wzeszły. Jeszcze nie do końca wiem, gdzie umieszczę te siewki, ale jak mawiała moja Babcia : jakoś to będzie. Tydzień ma być ponury i wszystko ciut przystopuje rozwojem ale przynajmniej mrozu nie będzie :D W tym tygodniu skupie się na przygotowaniu do świąt ale po nich ( o ile pogoda pozwoli) ruszam z kopytka do ogródków. Pasuje przyciąć młode drzewka, zrobić oprysk na młodą wiśnię i brzoskwinię., oczyścić kiełki z chwastów, odkryć róże , .Planuję też grzadeczkę z bratkami. Rok temu posadziłam osiem i ładnie przezimowały ( maja nawet pąki) ale chce jeszcze dokupić kilka sadzonek. No i truskawki trzeba będzie oczyścić.Oj będzie sporo pracy. ale na pewno nie tylko u mnie, ale u wszystkich Forumowiczow ;) Eluniu życzę Ci niezbyt męczących przygotowań do świat i zdrowej , spokojnej i udanej Wielkanocy :D
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

Podobają mi się te krokusy z drugiego zdjęcia :D wiesz jaka to odmiana ?
Pozdrawiam i życzę udanego sezonu :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu masz rację pracy jest ogrom, a najwięcej z utylizacją resztek po sprzątaniu. :D Czy kropisz drzewka...czy miedzianem? Ja już dwa razy się przymierzałam i albo wiatr albo pogoda się zmieniła. Trzymam kciuki na wysiane roślinki i wiem że wszystko ładnie wykiełkuje i problemu z pikowaniem będzie :;230 Niech wszystko ładnie rośnie i potem cieszy kolorami a co tam!
Słoneczka i spokojnych przygotowań do świąt ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Olu jednak maluchy cebulowe dały radę. ;:215 Krokusy jak słońce, rozjaśniają rabatkę. ;:oj Nasiałaś tego dobra tyle, że ogród będzie wyjątkowo kolorowy. ;:138 Wszyscy czekamy, na to prawdziwe ciepło, ruszymy do porządków w ogrodach. ;:65
Dobrych, ciepłych, spokojnych świąt Wielkiej Nocy. ;:196
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

O :!: to masz tego posianego sporo.Twoja babcia ma rację...jakoś to będzie :wink: miejsce się zawsze przez przypadek znajdzie. :lol:
Przygotowania do świąt poczynione w sensie posprzątania a po świętach ruszamy z kopyta.
Będę siać pomidory, ogród czeka i znowu będzie wszystko na raz do zrobienia....ale jakoś to będzie. ;:306
Trzymaj się cieplutko i byle do przodu. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Olu :wit
Widzę u ciebie mniej śniegu było. I jeszcze znikł i kwiaty widoczne wiosenne. :D
Nie to co u mnie. :evil:
Stopnialo to 3/ 4. Jeszcze kwiatów roślinki nie pokazały a już dziś ponownie zimno i śnieg padał. Masakra z tą wiosna.
Ależ masz dużo siewek.Super.będzie co podziwiać. ;:108
Ja nic w ogrodzie jeszcze nie robilam. Teraz już będą przygotowania do świąt zajmowały czas.
Ale mam nadzieję ,że na weekend po świętach w końcu będę miała jakaś wiosenną pogodę. Prawdziwie wiosenną. ;:173
Pozdrawiam cieplutko :uszy
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p

Post »

Witajcie . U mnie wiosna . Kompletna i całkowita, ale od jutra znowu deszcz :D Na szczęście tylko do wtorku a potem ruszam do pierwszych "sensownych" ogrodowych prac .

Maćku niestety nie spisałam sobie nazw gatunkowych cebulek jakie kupowałam. Podejrzewam ze te jaśniejsze krokusy to cream beauty z ciemniejsze żółte to golden yellow

Marysiu myślę o pryśnięciu Miedzianem, bo mamy zarażoną rakiem bakteryjnym starszą wiśnie, a na tej małej nie widziałam rok temu objawów. Jesienią dostałą już dawkę, a teraz chce powtórzyć .Mozę choroba ją oszczędzi. Podobnie kędzierzawość brzoskwini. Rok temu jej nie było, ale lepiej dmuchać na zimne. ( owoców w sumie też nie było :D :D ) Siewki pikuję codziennie po kilka - kilkanaście sadzonek w wolnych chwilach , aby jakoś z tym się wyrobić . A z najnowszej wysianej tury wychodzą już dalie i lewkonia :D

Soniu cebulki dały radę i to jak na razie bardzo dobrze :D Z siewkami trochę przesadziłam . ale nie byłam pewna czy powychodzą , dlatego tyle siałam. Jak sobie teraz pomyślę o reszcie pracy z nimi.. ;:oj Pikowanie mnie nie przeraża, ale hartowanie już tak. Balkon mam bardzo gorący. i obawiam się że czeka mnie bieganie z doniczkami tam i z powrotem na pole. Choć to dopiero kwiecień- maj. Moze słońce nie obejdzie się z nimi na balkonie tak, jak z moimi letnimi bratkami, które po prostu spaliło.

Elusiu tak pisałam Soni.. Pierwszy raz w życiu siałam coś na wiosnę, i wątpiłam w moje szczęście .dlatego tyle tego jest :D Święta już u mnie jako - tako gotowe, bo jednak Boże Narodzenie huczniej się obchodzi. Teraz trzy dni lenistwa i moc pracy po nim . Z siewkami też będę musiała jakoś to rozplanować. I hartowanie i przenoszenie, ale jak Scarlett O"Hara . "Pomyślę o tym później " :D

Anusiu u mnie wiosna. Czasem jesienna, dziś słoneczna, ale zdecydowanie wiosna. Zima u mnie była, ale łagodniej się z tym moim rejonem obeszła. Pogoda na następny tydzień zdecydowanie ma być bardzo dobra ( temp. mocno ponad 20 stopni :D ) Odpoczniemy przez święta a potem ruszamy do działania

Moi Drodzy Goście

Życzę Wam wszystkich zdrowych, spokojnych świąt pełnych wiary, nadziei i miłości. Pogody za oknami i w sercach. Odpoczynku i refleksji oraz wszystkiego, czego tylko potrzebujecie zarówno w tych dniach, jak i całym roku

I na koniec odrobina wiosny od Oli :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Olu kolorki wiosenne już się mienią na Twoich rabatkach. ;:333 ;:138
Olu pragnę Ci i Twojej rodzinie złożyć wesołych Swiąt spędzonych w rodzinnej atmosferze ;:138
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Olu wiosna na całego :) wyślij trochę słonka do mnie :)
Wesołych Świąt i smacznego jajka :) ;:196
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Wpadłam z rewizytą. Zaciekawiło mnie skąd jesteś? I wychodzi na to, że nie dzieli nas zbyt duża odległość. W Dębicy ponad 20 lat temu kupowałam swój pierwszy górski rower ;:306
Widzę,że posadziłaś irysy żyłkowane. To moje ulubione wiosenne rośliny. Chętnie kwitną, szybko tworzą kępki. Wśród nich mam szczególnego ulubieńca odm. 'Katharine Hodgkin' (to ta z mojego avatarka). Gorąco polecam.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Olu u Ciebie zdecydowanie cieplej ;:215 U mnie cebulice, irysy skulone w pączkach, ale najbardziej się cieszę bo jednak wyszły ranniki, na razie malutkie kuleczki ale jest nadzieja. Twoje dumnie zdobią wiosenna grządkę. Miedzianem jak też będę pryskać tylko co mam zamiast to albo pada albo wieje, a jak ciepło to zajmuje się czymś innym :;230 Niestety chwilowo wróciło zimno i wiatr ale podobno do środy ma być już z powrotem wiosna. Przydałaby się żeby wyprowadzić młodzież do tunelu, bo w domu ciasno ;:306 Pozdrawiam serdecznie i świętuj wesoło ;:196
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ale piękne wiosenne zdjęcia ;:138 A te iryski to muszę gdzieś upolować, bo mam już holenderskie :D Sadzi się je na jesień?
Pozdrawiam cieplutko ;:3 ;:3 ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”