Kobea i jej uprawa - cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kobea i jej uprawa.

Post »

Kup nasionka i siej ;:333
Ja wysiałem nasionka Legutkowe :wink:
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Artur siej . Będziemy później podziwiać nasze ślicznotki. Będzie co oglądać :heja
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

to jeszcze ja! wielbicielka kobei. zaspana snem zimowym i trochę zdziwiona że to ostatni dzwonek na sianie kobei (no ale z moim stażem ciężko się dziwić).

jakie dni są dobre do siania w ciągu tego tygodnia (nie mam ani doniczek, ani ziemi, więc podajcie proszę czas około tygodnia :lol: )
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mona, zaglądnij do wątku Bogusi "Rok z kalendarzem w ogrodzie"
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &e=1329094

Tam będziesz miała informacje co i kiedy robimy w ogrodzie , także siejemy.
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
hafciarz
200p
200p
Od: 20 lut 2007, o 09:59

Post »

To ja się pochwalę wyszły mi już 3 z 6 zasianych i jedna widzę że się jeszcze zbiera.
Posiałem "na sztorc" i przykryłem doniczkę torebką foliową .
Awatar użytkownika
Mona74
100p
100p
Od: 7 cze 2009, o 21:13

Post »

AAleksandra pisze:Mona, zaglądnij do wątku Bogusi "Rok z kalendarzem w ogrodzie"
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... &e=1329094

Tam będziesz miała informacje co i kiedy robimy w ogrodzie , także siejemy.
dziękuje Olu, idę poszukać dobrych dni :D
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

dawidbanan pisze:Kup nasionka i siej ;:333
AAleksandra pisze:Artur siej . Będziemy później podziwiać nasze ślicznotki. Będzie co oglądać :heja
Szukałem nasion , mają być dostawa w takim sklepie 25 dopiero... :evil: . Do Rz. na razie sie nie wybieram :? . Moze spotkam w lecie na ryneczku w Rz sadzonki już " gotowe" :roll: .
A za te gazanie i dalie to wreszcie sie jutro zabierę , a za całą kopę nasion początkiem marca bo do maja jeszcze daleko i po pikowaniu wielodoniczki by chyba wybuchły tak by sie siewki rozrosły... :lol: , juz miałem taki przypadek , ze za wcześnie posiałem i w wielodoniczkach mało miejsca i zrobił sie busz.. , szczegółnie goździki sie plątały... :oops: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Ewadz34
200p
200p
Od: 10 lut 2009, o 09:28

Post »

Ja swoja kobeę (6 nasionek białej) posiałam 6 lutego. Zobaczę, co z tego będzie... :)
W żar epoki użyczą wam chłodu
Tylko drzewa, tylko liście...
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, moje tez poszły do ziemi 6 lutego :lol: Ciekawe, które szybciej wykiełkują. Zaglądam do nich co rano i czekam....
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
shanti
100p
100p
Od: 20 lip 2009, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja swoje 10 nasionek fioletowej wysiałem w połowie stycznia i dziś mam 4 roślinki kobei ok. 10 cm
Nasiona, cebulki, kłącza
Kwiaty z ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Moje nasionka niestety się zmarnowały-pokryte są białymi kropeczkami(grzyb czy inne ch....) :(
Dziś szukałam w mieście i nie ma-dopiero poniedziałek mają mieć dostawę :roll:
Co do terminu to się nie martwię-w zeszłym roku strasznie szybko mi wyrosła a jeszcze ta pogoda-wiosna ma przyjść ze sporym opóźnieniem w tym roku :wink:
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Darlo 80 Ja mam wysiane fioletową i białą jeśli wzejdą to się podziele z Tobą .Ewentualnie moge wysłać nasionka chyba ostało mi pare ale sprawde cy 2 kolory. Może dojdą do piątku. Jeśli chcesz.
Podaj adres na pw
Awatar użytkownika
darla80
1000p
1000p
Od: 29 sie 2008, o 10:18

Post »

Dziękuję za propozycję ale kupię i będę siać(w zeszłym roku z tego siewu byłam najbardziej zadowolona) :wink:
Jednego opakowania będzie za mało do moich planów obsadzania kobeą...a jeszcze muszę obdzielić mamę i siostrę :uszy
Wiem,że będą fioletowe ale biała mnie tak nie intryguje :roll: Kilka stron wcześniej wrzuciłam zdjęcie trzech kwiatów kobei w różnych fazach rozkwitu-od bieli po fiolet(więc fiolet to 2w1 ;:170 ) :wink:
Awatar użytkownika
Tunia-mar
200p
200p
Od: 18 lut 2010, o 08:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam

ja tez wysiałam kobee ;:138 w ostatnim dniu stycznia bo juz dłużej czekac nie mogłam-jestem z sianiem jak narkoman na głodzie, na dzień dzisiejszy na 8 posianych fioletowych wzeszło mi 7 . W minionym roku posiałam kobee w kwietniu, pięknie wzeszła ale za małe sadzonki przesadziłam do skrzynek i je jakas zaraz(pewnie grzyb bo mokro było) zżerała. Niestety kwitły dopiero we wrześniu i w październiku ściął je mróz (chyba było z 60 pączków nierozwiniętych)-płakałam jak bóbr, była taka piękna i zielona.

Dlatego juz teraz na parapecie stoja sobie piękne lekko wyciągnięte -mało światła-roslinki i mam nadzieje ze zakwitna szybciej:)
Tunbergię tez wysiałam i tez wschodzi ładnie i lobelię i nawet werbenę -wiem może troche za wcześnie pod koniec styznia :) trudno nich rosną :)
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Ja swoje też wysiałam w ostatnią sobotę stycznia > ale do tej pory jeszcze nie widać żadnego kiełka :(
Jestem noga w sianiu :oops: więc jeśli mi coś wyrośnie to będzie mój osobisty sukces :!:
W ubiegłym roku zostałam obdarowana przez Tomka dwiema sadzonkami ( miałam pierwszy raz kobe ) i tak pieknie mi zarosly huśtawkę, że w tym roku nic innego nie siałam :P
Szkoda że nie wiedziałam że można ją przezimować w chłodnym miejscu > to bym nie miała kłopotów z sianiem, a tak obgryzam paznokcie ;:223
Moje linki
KATARZYNA
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”