Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje roślinki... apus - cz. 3 - mocno różana!

Post »

Cudna czarnuszka, jeżówki ;:138
Basiu gdzie kupowałaś tą róże ?
Ja też miałem pomyłkę, i to taką samą czerwoną tylko pełną ;:145
Nie wiem czy reklamować, czy zostawić bo czerwieni nie znoszę ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Basiu :wit , pięknie wszystko kwitnie, róże masz ładne, no i malwy, u mnie to chyba rdza je dopada, a róże po tych deszczach musiałam wszystkie przyciąć, deszczu już dość ;:108
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Basiu różane pomyłki... skąd ja to znam ;:306 jak na razie mam chyba dwie, ale mimo wszystko nie narzekam, bo te pomylone też ładne, Oczywiście sprzedawce poinformowałam o pomyłkach... nie mam odpowiedzi, przynajmniej mam czyste sumienie niech wiedzą, że sama marka nie gwarantuje sukcesu... ludzie wiedzą czego chcą ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, napiszę. Tylko nie wiem czy to w formie reklamacji? ;:131

Jagna, nie jest brzydka ta róża, ale kompletnie od czapy teraz posadzona. To rabata gdzie posadziłam Lavendery, Jalitah, Chippendale i Lady of Shalot... no i wyszła ta ni z gruszki ni z pietruszki ;:306
Czarnusze do gruntu wprost siałam, w kwietniu, potem były te śniegi i myślałam, że nie wzejdzie, a że w ub. roku miałam tam koperek, to plewić zaczęłam... :;230 Na szczęście tylko trochę wyplewiłam... :roll:

Soniu, pokrój ma sztywny, teraz ma około 140 cm, kwiaty patrzą w niebo, pędy mocno kolczaste... trzeba ją zabezpieczać, bo wiatry wyłamują (na szczęście tylko jeden wypadł). Polka piękna jest. ;:167 Kwiaty są od pomarańczy, bieleją pod koniec.

Sebastian kupowałam we Floribundzie, to pierwsza pomyłka od nich (bo róża tam już sporo kupiłam). Ja też nie przepadam za czerwonymi... ładne są, ale to nie moja bajka... mam kilka, ale więcej nie.
Chyba napiszę, zależało mi na Lavender Ice

Iwonko ;:168 rdza dosyć często atakuje malwy, ja swoich jeszcze nie oglądałam z bliska, ale pewnie też juz wyszła.
U nas też dolało solidnie, ale teraz straszny zaduch.

Ewuniu powiem Ci, ze u mnie póki co tylko dwie pomylone są. Dostałam Doktorka zamiast Reine des V., no i teraz ta, ale ona mi średnio się podoba. Nie jest brzydka, ale to nie to.

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Basiu

I ja z tej szkółki mam pomyłkę zamówiłam Raphsody in blue, a dostałam prawdopodobnie Auguste Luize i też kolorystycznie mi nie pasuje tam gdzie wsadziłam, bo to rabata żółto fioletowa, więc jesienią czeka ją przesadzanie, nie pisałam do szkółki, więc nie wiem jak oni się zachowują czy jest jakaś rekompensata za pomyłkę.

Polka ;:167

Basiu jak zachowuje się u Ciebie Crown Princess Margarethe, bardzo chodzi za mną ta róża i zbieram info. Pozdrawiam niedzielnie ;:196
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Basiu, ja po czterech sezonach kupowania w tej szkółce róż, dopiero w tym roku dostałam zupełnie zgodne z zamówieniem...
co roku miałam pomyłki, aczkolwiek po napisaniu do nich pan, albo dosyłał, albo nawet wysyłał bez dodatkowej zapłaty i za różę, i za kuriera...
Kiedyś nawet na forum napisałam że już nigdy tam nie zrobię zakupów, ale to jest silniejsze ode mnie... ;:306 no i wreszcie po tych latach mam takie róże które zamawiałam... wiem, że pomyłki mogą zdarzyć się wszędzie, ale jest to trochę denerwujące, jak się chce co innego, a co innego dostaje... jak na razie z innych szkółek nie miałam pomyłek... a nie... na samym początku jakieś 10 lat temu też były z Rosa Ćwik... nie wiem jak teraz , czy wysyłają zgodne czy nie...
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Basiu, no powiem Ci, że malwy to jednak cwane bestie :D Ale piękne są, to im trzeba przyznać.

Jak się na tego Błękitnego Anioła napatrzyłam w wątkach, to chodzi za mną i muszę go sobie kupić :D W każdym wątku burza anielskiego kwiecia, no i jak tu nie ulec? ;:218

Czarnuszkę też uwielbiam, w ogóle wszystkie takie zwiewne i delikatne kwiaty :D ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Basiu ja na szczęście nie miałam pomyłek różanych ale miałam raz słabą sadzonkę i po zimie poszła w dziczkę, ale zareklamowałam i dostałam silną roślinę. Co jakiś czas podobają mi się inne kolory róż i czerwony okres też miałam teraz żółcie i pomarańcze mnie rajcują ;:306
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Róże piękne :D
To przetacznik taki duży w kępie rośnie ??
Moje młode, małe.Mam dwa kolorki,Ale może kiedyś i one będą grubsze ;:306
Pięknieją już nam horki, oj tak ;:167
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

No patrz ! Ja też zamawiałem we Floribundzie.
Też napiszę do nich :)
Pewnie nie tylko my dostaliśmy takie niespodzianki ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gdzieś mi zaginęłaś Basiu po tych wywczasach! :) Ogród w pełni sezonu przedstawiony znakomicie na pięknych fotkach ;:63 ... Dostałam Bł.Anioła mała sadzonka ale kwitnie zachęcająco..Ucieszyłam się bo takiego koloru powojnika nie mam...jego delikatność jest rozczulająca... :)
Miłego tygodnia!

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Basiu :wit . Floribunda w tym roku mocno pomieszała nam zamówienia ;:222 . Ja wczoraj odkryłam kolejną pomyłkę ;:223 . Zamiast śnieżnobiałego Wedding Piano mam coś różowego ale co ?? Twoja wygląda na okrywową może to Red Meidiland ?? Przeglądnij ich ofertę i na pewno dopasujesz różę. Ja nie reklamowałam mojej pierwszej pomyłki bo to były róże kupione po przecenie i stwierdziłam, że nawet najlepsi się mylą ale druga pomyłka już mnie lekko zdenerwowała ;:222 . Najgorsze jest to, że potem te róże nie pasują i trzeba przesadzać a koncepcja była inna :roll: . No nic, wracając do Twojej działeczki to muszę pochwalić fotki czarnuszki ;:138 , boskie ;:167 . Pozostałe rośliny również świetnie sobie radzą ;:215 . Błękitny Anioł zachwycający ;:108 . Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę :wit .
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33

Post »

Basiu, fajnie Ci urlop minął, teraz ogród, róże i pomidory. :wink:
Malwy masz imponujące, moje coś przez zimę wyginęły i mam dwie, ale na mój ciasny ogród wystarczy.
Czarnuszkę tez wysialam i zginęła w gąszczu.
Chociaż więc u Ciebie popatrzę na nią.
Takie masz kolorowe róże i tak sobie myślę, ze ten kolorek pomarańczowy jest bardzo ładny.
Chyba u mnie się nie pojawi, ale naprawdę mi się podoba. Ach te róże....czy jeszcze masz jakieś zakupowe plany na jesień? A próbujesz pozyskać jakies sadzonki z pędów?
Ja poczyniłam próby, ale co z tego wyjdzie?
Pozdrawiam serdecznie Basiu, zaraz sierpień, cieszmy się latem.
Ela.
x-ja-a

Post »

Basiu, koperek Ci się pojawił... Skąd ja to znam ;:306 Ja wypieliłam nie raz nie tylko chciane przeze mnie samosiejki (sama, poza maciejką, nigdy nic nie siałam, dasz wiarę? ;:202 ), ale też byliny, które kupowałam i z wielkim pietyzmem sadziłam w poprzednich sezonach. Za to sporo chwastów zostawiłam, przekonana, że to na pewno coś ładnego... Ach, to moje ogrodnicze doświadczenie... ;:170 Jeżeli pomyłka jest z F. to bez namysłu zadzwoń. Nie wiem czy rozmawiałaś kiedykolwiek z panem Tomkiem, ale to naprawdę przemiły człowiek i z reklamacją nigdy nie było problemu (ja miałam tylko dwie pomyłki w ciągu pięciu lat). Z tego co czytam, w tym roku musiało się w szkółce coś dziwnego zadziać, bo tych pomyłek jest naprawdę dużo. Ale jestem przekonana, że sytuacja się unormuje. Ja w tym roku też zamawiałam u nich róże i wszystko jest ok, zgadzają się i pięknie rosną. A pomyłkową różę przesadzisz jesienią, albo oddasz w dobre ręce. U mnie będzie przesadzane pół ogrodu, więc będę Cię wspierać duchowo ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Basiu, a czarnuszkę siałaś po raz pierwszy w tym roku?
Ja w tym roku wysiałam dodatkowo w 5 innych miejscach, poza stałym, tak mi się podoba.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”