Ja posiałam kołnierzykowe, pomponowe i jeszcze jedne - niskie, wyszły szybko, teraz są popikowane już do wielodoniczek. Dwie sztuki wyższych, ale nie mam pojęcia jakich dostałam od ciotki mojego P. Dwie duże kupiłam też na stoisku ogrodniczym. Kłącza wsadziłam do doniczek i stoją pod folią. Jedna z kupionych już wypuszcza listki. Już się nie mogę doczekać kiedy po raz pierwszy wszystko na naszych "włościach" zakwitnie
U mnie był przymrozek na działce nad morzem.Niektóre kwiaty zrobiły się sztywne ,ale po kilku godz.wróciły do formy.Daliom nic się nie stało i super rosną
Kupiłem identyczną !
Razem posadziłem 12 szt różnych do donic , stoją w ogródku juz kilka dni , późniejwysadze do gruntu , bo teeraz nie mam miejsca , po wiośnie część bratków przesadze do donic albo na 2 działkę przesadzę .
Kochani! czy możecie mi wytłumaczyć jak i kiedy i ile uszczykiwać wierzchołki dalii?
Moje mają już wys. około 30 cm- czy mam je uszczknąć? W którym miejscu? Nie chcę zrobić czegoś źle, czytam i czytam i wciąż mam watpliwości! Dziękuję za pomoc!