Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 8

Post »

Aniu piękne zdjęcia, piękna sesja, piękna wiosna... ;:3 ;:3 ;:3
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Basiu i Mateuszu dziękuję.

Chciałam się pochwalić, że w końcu mam swojego wymarzonego Singera! Jestem w euforii! :heja
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu no widzisz jaki kochany mąż :) mam nadzieję, że transakcja doszła do skutku i będziesz mieć swoje wymarzone miejsce na ogrodzie :) a ten prezentuje się zawsze wspaniale ;:138 kwitnienia cudowne i wpadłaś chyba w bratkomanie hihi :)
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu to teraz czekamy na zdjęcia różanego kącika ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu koniecznie pokaż Singera ;:215 Bratki też bym ciągle dokupywała.Dziś 6 na działkę kupiłam a co ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Tak , tak pokaż maszynę...Ciekawa jestem ile dałaś. Moja babcia taką miała , ale jeszcze zanim ja pomyślałam o ogrodzie i tym , że może by mi się przydała , to mama sprzątając rzeczy po śmierci dziadków oddała komuś go na złom... ;:145
Ci nasi mężowie to jednak nas kochają. Marudzą , narzekają a i tak potem robią to co my sobie wymarzyłyśmy....Brawa dla eMa. ;:63
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

U mnie postumenty od Singerów robią za stoliczki- jeden w domu pod laptopa, drugi na działeczce, jako stół w kuchni.

Przecudowne ujęcia pszczoły, musisz mieć bardzo dobry aparat, skoro udało Ci się zrobić takie zbliżenia. Pszczoła, wiadomo, w ruchu. :)
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Aneczko, dziękuję ;:196

Gratuluję Singera ;:63 Będzie pięknie wyglądać na Twojej działce. Po mojej babci tez taka maszyna została. Rodzice mają dół jako podstawę stołu a ja mam samą maszynę. Tylko niestety w szafie :lol:
A Twoja będzie rewelacyjnie się kompomowała z Twoim ogrodem :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu podglądanie twoich zdjęć, to wyjątkowa przyjemność. Niebieskości śliczne, u mnie chyba jednak parę niebieskich cebulic się pokazało. :tan Czy już te 120 km przejechałaś. :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie udało Ci się zdobyć przepiękne bratki
U nas same mocna kolory
A mnie też sie marzą takie pastele
Ja mam maszynę do szycia jako biurko, ale dla mnie za wysoka
Muszę zmienić, a szkoda, bo mi pasuje do mebli
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie. :wit
No i mamy ochłodzenie. Po weekendowych, iście afrykańskich jak na pierwszego i drugiego kwietnia, upałach jest to nawet nie takie złe. Nie wiem jak u Was ale u mnie krokusiki i puszkinie przekwitały w zastraszającym tempie. ;:oj Może teraz kwiaty wytrzymają trochę dłużej. Tylko słoneczko mogłoby zza chmur się pokazać.
Oczywiście wczorajsza podróż do Zgierza zakończyła się sukcesem i to potrójnym! Obrazek Nie dość, że mam upragnionego Singera Obrazek , to jeszcze odwiedziliśmy po drodze plac gdzie sprzedawano starocie. I kupiłam trzy terakotowe dość duże donice z podstawkiem za 10 zł każda. Obrazek To za namową Tulapka wdepnęłam po drodze do centrum ogrodniczego. A tam..? Szał ciał! Czego tam nie było... ;:224 Najważniejsze, że upolowałam hortensję Little Lime! :tan Tak ją chciałam mieć. I proszę! Czekała na mnie grzecznie. Powojnika Pink Fantasy i trzy rojniki na skalniak (te spodobały się mojemu Emowi).
Także wyjazd uważam za bardzo udany. Obrazek

Obrazek

Mariusz -maniolku tak tak...Wy faceci czasem jawicie mi się jako niezrozumiałe dla mnie istoty. Koniec końców, jakby nie patrzeć ciężkie by było życie bez Was. :uszy
Bratkomania zdecydowanie mnie w tym roku dopadła. Całkiem fajna ta choroba. Obrazek

Obrazek

Kasiu na zdjęcia mojego kącika z ławeczką i stoliczkiem trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać. No ale na pewno nie omieszkam się nim pochwalić. Obrazek

Obrazek

Aniu -Annes mnie tak jakoś trudno się powstrzymać. Teraz wyżywam się na bratkach, bo to małe i jednoroczne roślinki, to nie ma z nimi kłopotu. Zawsze się gdzieś je wciśnie. Obrazek
Zdjęcia maszyny będą na dole postu.

Obrazek

Olu zdjęcia maszyny na dole postu. Pan wystawił ją za 150 zł a ja stargowałam ją na 100. Inaczej nawet byśmy nie jechali taki kawał, bo niestety paliwo na 120 km w tą i z powrotem też kosztuje. Obrazek A za 200 -250 zł to i u nas czasem widujemy. Suma sumarum świetnie się złożyło, bo i inne fajne zakupy poczyniłam przy okazji tego wyjazdu. Obrazek
No mój Em to często marudzi w działkowym temacie Obrazek , bo on to by miał trawnik tuje, grilla i leżak i byłby szczęśliwy. Cała terszta to przecież moja fanaberia. No ale widzi, że zapał mi nie maleje (a chyba myślał, że tak będzie, że to tylko chwilowe widzimisię, wszystko co o działkę chodzi) i na dodatek widzi jaka jestem szczęśliwa, że mam tę działeczkę i sobie na niej działam... Pomarudzi więc, a jakże! No ale zawsze pomoże mi w uzyskaniu tego co mi się marzy. Obrazek Teraz czekam by i on dostał pomroku na punkcie działki ale jakoś się nie zanosi... Obrazek Choć i tak na przestrzeni tych czterech lat widzę w nim dużą zmianę. No ale do kociokwiku to mu jeszcze daleko. Obrazek

Obrazek

Shire -Moniko zawsze mi się te żeliwne nogi starych maszyn bardzo podobały. W końcu mam i ja swoją.
Dobre zdjęcie ruszającemu się owadowi ciężko zrobić. Czasem się jednak uda ale ile ja się napstrykam... ;:224 Ale lubię to, więc wcale się nie skarżę. Obrazek

Obrazek

Izuniu to ja się cieszę, ze mam same nogi od maszyny a maszynę ma ktoś... gdzieś... Taką opcję zdecydowanie wolę. ;:196
Też myślę, że będzie ślicznie wyglądać w tym moim kąciku. Obrazek

Obrazek

Soniu przecie meldowałam przed Twoim postem, że już mam swojego Singera. Obrazek
Niebieskości w ogrodzie uwielbiam! Ze wszystkich kolorów najbardziej! Dlatego mam teraz kocimiętki w ilościach sporych. I czekam niecierpliwie aż rozkwitnie.

Obrazek

Margo -Gosiu u nas w tym roku kolorystyka bratków naprawdę bogata. Od bieli, przez pastele do ciemnych kolorów. Tylko przebierać i wybierać. Obrazek
Może wykorzystaj inaczej te nogi skoro na biurko się nie nadają. Widziałam przepiękną umywalkę. Była usadowiona własnie na blacie z nogami od maszyny. Pomysłów jest tysiące.

Obrazek

Jedyna sztuka białego krokusa u mnie. Jesienią trzeba będzie dokupić.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobaczcie jakia "bida" a to dopiero jego drugie kwitnienie!
Obrazek

Teraz tylko nowy blat z motywem jak na mojej ławce i będzie cudnie!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, czytam sobie wczorajszy wpis, a tu nowy już wskoczył ;:306 i dobrze, bo czekałabym na tą maszynę, a tak mam na zamówienie świeże zdjęcia i powiem tylko jedno- świetna sprawa ;:oj ;:oj Stolik idealny ;:167 A jeszcze donice za grosze.. bardzo udane łowy
Kochana, podziwiałam twoje śnieżniki i napatrzeć się nie mogłam na ich zmienny niebieski kolorek. Dzisiaj zakwitły moje.. pierwsze jakie mam.. byłam tak oczarowana, że siedziałam z nosem przy ziemi i patrzyłam jak na siódmy cud świata. Takie maleństwo, a jak potrafi zachwycić ;:oj
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Pomysł na stolik jest super ;:108 . A wiesz, że moja mama ma taką maszynę i do tej pory czasami na niej szyje ;:108. Może kiedyś mi ją odda...
Niebieskości w ogrodzie uwielbiam! Ze wszystkich kolorów najbardziej
- teraz już wiem skąd ten kolor nawozu pod roślinkami ;:306
Little Lime mam i ja ;:138 . To jedna z ładniejszych hortensji, ma długo piękny kolor i kompaktowy pokrój. U mnie rośnie na patelni i słońce jej nie rusza.

Ps.
Zdjęcia jak zwykle fantastyczne ;:167
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu. Rośliny rosną jak na drożdżach ;:138 . Z dnia na dzień widać spore różnice we wzroście ;:333 . U Ciebie chmury dzisiaj ?? No proszę, a ja mam cudne słoneczko i błękit nieba ;:224 . Twoje zdjęcia jak zwykle fantastyczne a śnieżniki wyglądają idealnie ;:108 . Maszyna bardzo fajna i już oczami wyobraźni widzę ją tam w kąciku z ławeczką ;:173 . Bardzo fajnie, że wyjazd okazał się udany ;:333 .Dodatkowe donice i rośliny na pewno dodadzą uroku Twojej działeczce. Trzymam kciuki za Twojego eMa żeby złapał ogrodowego bakcyla i pozdrawiam :wit .
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Singera gratuluję :D Zdjęcia z działeczki jak zawsze cudne,zachód słońca jak w Afryce ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”