Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Iwonko moja miła! szczec. u mnie jak nie leje, to wieje, zimno a dzisiaj mgła zasnuła wszystko dookoła. Nic nie idzie zrobić, bo zimnica. Podobno jutro ma być lepiej....byle znowu nie na jeden dzień i od nowa. Praca leży, ja się snuję i wiesz jak jest :wink: To spokojnej pracy i niech już wiosna będzie prawdziwa ;:196

Anido jak to są siewki to trochę poczekasz, ale wiesz mi warto bo może z nich wyróść coś nieoczekiwanego ;:168

Tereniu ja też coś próbuje ale marznę i zmykam do domu. Poza tym najwięcej mam zrębkowania żeby porządkować teren a w deszczu się nie da, malować desek też się nie da. Teraz znowu musi wszystko schnąć :shock:
Żonkile zakwitną wkrótce, a potem będzie coraz bardziej kolorowo :uszy
Słonka, ciepła i zdrowia Tereniu ;:196

Iwonko 1 kępy były większe ale trochę je okrawałam, teraz znowu będą się regenerować ...już im to obiecałam ;:306 Pełnego mam od roku dostałam w prezencie od Renatki Renzal i jak zakwitł to bardzo mnie ucieszył, też mam kilka pączków ;:215 Miałam pisak permanentny kupiony przez Martę i dobrze się trzymał, ale teraz wypatrzyłam w LM f-my Stanley i chyba też będzie trwały ;:215 Po paru latach trzeba jednak albo wymienić albo poprawić napis :D nic nie trwa wiecznie ;:oj

Mariuszu Krysia podała mi taki link i w nim znalazłam zobacz co ;:oj
http://www.growbetterveggies.com/growbe ... t-a-t.html
a w ogóle chodzę i czytam co to ludzie nie wymyślą ;:306

Lucynko nie nie ! to żaden smog ja jestem z pokolenia kiedy normalne mgły bywały ;:306 a ze dymy wtedy utrzymuję się w nich to normalne zawsze tak było. Ciemierniki się regenerują, a dwie kępy trochę straciłam i mam nadzieję że też odżyją ;:215 O pomidorach poczytaj z linku, który podałam Mariuszowi.
Wyjazd jest z NFZ więc nie ja tu rządzę ja tylko korzystam z tego co zaproponują ;:130
Dziękuję za dobre życzenia i liczę na spełnienie, a Tobie niech też zaświeci ;:196 Dobrego jutrzejszego ;:4
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ja też wpadłam w Pinteressa , mogę tam siedzieć i nie wychodzić.
Ja mam tam swoje tablice i ciągle je uzupełniam ....pomysłów mnóstwo a i rzeczy do wykonania możliwe....życia na pewno braknie ;:306
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Hej Marysiu :)

troszkę mi się ostatnio zaległości porobiło i Twoje wątki mi mocno "odjechały". ;:131 Postaram się być już teraz bardziej na bieżąco.
Czytam, że masz mnóstwo planów na ten sezon. Trzymam kciuki, by wszystko szło zgodnie z założeniami i by starczyło sił na ich realizację. ;:108
Ciemierniki masz przepiękne. ;:167 U mnie tylko białe. Muszę kupić też te ciemne, bo o tej porze roku każde dodatkowe urozmaicenie rabaty jest cenne dla oka.
Jestem ciekawa jaki efekt będzie stosowania tej mączki rogowej. Już wielokrotnie spotykałam się na forum z pozytywnymi opiniami na jej temat. Mam nadzieję, że i u Ciebie plony dzięki temu będą dużo większe. ;:215
Miłego dnia. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Kolejny dzień, w którym nie wiadomo co robić oprócz popikowaniem reszty pomidorów.

Krysiu niesamowite pomysły i pewnie niektóre spróbuję wypróbować, ale strona świetna!

Kasiu cóż bywa, ze gdzieś bywamy często, a potem następuje przesyt i nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Jesteś zawsze miłym gościem w moim wątku. Plany są i pociągają za sobą coraz to nowe byle zdrowia i sił wystarczyło...nie wspomnę już o dobie ;:oj Mam sporo własnych siewek oraz dostaję od forumowków przy okazji przesyłek i te są zagadką co z nich wyrośnie :D
Mam zamiar wypróbować sposób hodowli pomidorów wg tej metody http://balconygardenweb.com/put-8-thing ... toes-ever/ i zamiast skorupek chcę użyć tejże mączki, bo skorupki wchodzą w dietę kurzą :wink:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu jak ci wyjdzie pomidorowy eksperyment to opiszesz jego rezultaty po polsku :D Ja w tamtym roku kupowałam sadzonki na targu... i te co mi smakowały zostawiłam sobie nasionka ... jeszcze się nie pokazały, ale jestem dobrej myśli :) Pogoda jak w większości na południu ...dziś nie pada ... i to już dobry znak ... tak myślę :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wczoraj w nocy tak się rozgadałam przez telefon z koleżanką ,ze już nie zdążyłam tutaj zaglądnąć :uszy ,ja wczoraj przywiozłam 3 taczki obornika i rozsypałam po troszkę do cylindrów,a dzisiaj chciałabym przewieźć kompost do nowej rabaty,ale czy się uda to mam wątpliwości ,ponuractwo u mnie ogromne,i w każdej chwili może padać,śliczne masz ciemierniki ,u mnie małę jeszcze ,ale jakieś pączki mają ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Marysiu, całe szczęście, że dojeżdżam do pracy PKP, przynajmniej mam czas na czytanie wątków ;:306 w życiu nie nadążyłabym za Twoim innym sposobem :D
Mam nadzieję, że pogoda Ci się wyklaruje... chętnie oddałabym Ci moją, bo i tak do niczego mi dziś nie potrzebna jak siedzę w budynku, a Ty z pewnością dobrze byś ją wykorzystała ;:108
Jestem za to ciekawa co wyjdzie z Twojej hodowli pomidorów, artykuły wyglądają obiecująco, ale co w realu? ;:oj
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie duzo słońca dzisiaj ,popracowałam na działeczce a teraz do pracy,masakra w taki dzień powinni dawać dzień ustawowo wolny dla ogrodników :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, czyżby znowu pogoda zrobiła Ci psikusa? :roll: Biedna Ty. ;:168 ;:168
Ja miałam cudowne cieplutkie sloneczko i w związku z tym pojechaliśmy na działkę wszyscy: ja, M, kota i pies. :tan :tan
Robota mi odchodziła jak świeże bułeczki ;:303 i wygrzałam się nareszcie aż miło! ;:138
Marysiu, Tobie życzę ;:167 całego weekendu w pełnym słońcu, ;:3 byś też mogła sobie spokojnie popracować w ogródeczku. ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oczywiście dzień spędzony na pracy w ogrodzie, czuję to w wielu miejscach mojego ciała :;230
Przesadzałam, wykopywałam, ubrałam płot w wiklinę, roznosiłam obornik po grządkach, przycięłam już kilka róż chociaż kopczyki zostały :wink: Wyrwała mnóstwo trawek ku uciesze pierzastych. Poza tym zmiany w kurnikach. Duży kurnik wzbogacił się o dwie panienki a mały ma już tylko parę kochinek i koguta który lada dzień stanie się obiadkiem dla pewnego malucha. Jeden z kogutów zmienił adres bo pewnemu panu lis porwał koguta a kupić teraz nigdzie nie można. W międzyczasie dostałam telefon od córki z prośbą o zaadoptowanie 5 kur i kogutka po pewnym panu, który nagle opuścił swoje stadko....no to się zgodziłam. I tak dałam jednego dostanę szóstkę ;:oj
Pogoda dopisała, tzn słonko rozweseliło moje horyzonty dopiero po południu, ale cały dzień dało się pracować.

Ewuniu owszem nie padało i zrobiłam sporo, ale tylko w ogrodzie i pomidory dalej zasiedlają zbiorczy pojemnik :;230 Odmian to ja mam ;:oj ;:oj Na pewno na kilku krzakach spróbuję nowego sposobu, tylko muszę albo zjeść kilka ryb kupionych w całości albo kupić mączkę rybną. Oczywiście podzielę się spostrzeżeniami. :D

Martusiu jak się miło rozmawiało to ja to rozumiem ;:162 Pogoda nam się poprawiła więc robota paliła się w rękach, aż musiałam narzucić sobie dyscyplinę bo chwytałam się wszystkiego Obrazek Część obornika poszła na grządki, a przy okazji niektóre rośliny zmieniły miejscówki. Niestety szybko zastał mnie wieczór i musiałam przerwać radosną twórczość ogrodowąObrazek Buziaczki i dobrej nocy życzę Obrazek

Malvy współczuję w taki dzień nie móc poogrodować, ale może jutro się uda. Nie umiem się zdecydować czy wolałabym mieć Twoje lata i jechać pociągiem do pracy? czy swoje i korzystać z pogody rozrzucając obornik Obrazek Nie wiem na ile te cuda zabezpieczają rośliny przed chorobami i pomagają wspaniale owocować, ale jak nie spróbuję to się nie dowiem :D Mam tyle sadzonek że podejmę ryzyko!

Tereniu dobrze że chociaż trochę udało się pogodę wykorzystać, a praca potrzeba żeby na ten ogród mieć co łożyć ;:168

Lucynko czytałam że dzień spędzony miło dla wszystkich ;:4 i niech tak już będzie, bo na łonie przyrody wszystkich humory wracają a i śpi się potem lepiej!
Na pogodę nie narzekam , także dziękuję za troskę i jeżeli mogę prosić to o cały taki tydzień ObrazekObrazek

Teraz parę zdjęć, kiedyś narzekałam że nie mam różowego lepiężnika, otóż mam i jest to bardziej ekspansywny lepiężnik od wariegaty. Dlatego jest zdjęcie a kłącza dostają eksmisje w pole...niech się tam panoszy ;:202

Obrazek

Sporo się napracowałam, że dziada wyprosić, a nie wiem czy udało się skutecznie?

Teraz parę widoczków ogólnych!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy zaglądającym! :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu to u Ciebie takie słoneczko dzisiaj było?U mnie nic a nic,cieszę się z moich pomidorków ,bo już kolanka pokazały,więc może będą mężnie rosły,kompostu nie przewiozłam ,jak ja lubię robić kompost od razu w rabatach,w niektórych nowych miejscach ,które robiłam w jesieni tak mam ,ale w tej ostatniej nowej rabacie zrobionej teraz na wiosnę jest pusto ,chociaż coś tam wsypałam ,ale więcej nie mam i muszę przewieźć z kompostownika,nikt nie ma czasu mi pomóż ,ale Ty dużo dzisiaj zrobiłaś i jeszcze kurek ci przybyło,za dobre serce zawsze jest zapłata,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Widzę, że po przymusowym wolnym dzisiaj poszalałaś ;:224 . U mnie słoneczko pojawiło się dopiero w godzinach prawie wieczornych a tak cały dzień było zachmurzenie bez opadów na szczęście ;:224 .Coś tam zrobiłam ale nie tyle co Ty ;:131 . Cudne zdjęcia a tyle narcyzów co u Ciebie też chciałabym mieć ;:131 . Może kiedyś :lol: . Pozdrawiam i udanego weekendu Ci życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Takiego cudnego lepiężnika bez ceregieli za płot ;:oj ? Na zbyt dużo sobie pozwolił i teraz fora ze dwora ;:108 Również nie zapraszam, albo pozbywam się ekspansywnych roślin. Zbyt dużo czasu trzeba poświęcić na ich okiełznanie i nie zawsze się to udaje. A i miejsca mi szkoda na takie.
Kurze stadko niespodziewanie się powiększyło :heja Zadbałaś, żeby eM się nie nudził podczas Twojej nieobecności :;230 . Może i jutro słoneczko będzie tak miłe i poświeci na niebie? Dzisiaj był piękny dzień, ale nic z niego nie skorzystałam, bo calutki dzień spędziłam w pracy, ale kilka najbliższych dni mam wreszcie wolne, to trochę podgonię z robotą.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu widoczki ślicznie.
Czemu wyprosiłaś lepiężnika, nigdy go nie miałam, ale na zdjęciu ładnie wygląda, nie szkoda go???

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu jutro słońce dojdzie do Ciebie, siedzę ostatnio tutaj https://pl.pinterest.com i nawet takie rabaty z jarzynami znalazłam ;:306 Kibicuję Twoim pomidorkom i bardzo jestem ciekawa lata :D Kurki dopiero przybędą i mam nadzieję, że gdyby mnie się coś stało to znajdzie się ktoś kto moje przygarnie :D No to pogodnej soboty, dobrej nocy i pozdrawiam Obrazek

Ewelinko wiesz jak pogoda z nami gra raz ciepło raz leje, no to jak się dorwę to "siwe dymy" ;:306 Nie wiem jak będzie od poniedziałku ale mam kilka głośnych prac, bo przycinanie to jutro uskutecznię, ale pociąć potnę w powszedni dzień :uszy Te narcyzy łatwo się rozrastają i jak chcesz mogę trochę cebul wysłać przed jesienią ;:215 Miłego odpoczynku weekendowego ;:168

Iwonko za bardzo się rozpanoszył, nie dość że wrastał prawie w wiadra z liliami to liśćmi zasłaniał rośliny. Liście latem wycinałam, ale wyobrażasz sobie perz gruby na dwa palce....taki on był. Nie wiem czy z małych korzonków nie zacznie odrastać ale wtedy spróbujemy inaczej a te kłącza daleko na nieużytek wkopię bo ładny skurczybyk jest ;:306
Całej sprawie M towarzyszył i nawet nie oponował, aż się zdziwiłam ;:oj Nawet mówiłam, że jak ich będzie dużo to wypuszczę w pole, ale zaniepokoił się że może lis zwęszyć. Tak nieraz narzeka na mój obowiązek, ale widzę że mu na nich zależy ;:306 Może to dlatego że właściciel zmarł i to taka pomoc ;:131
Iwonko to jutro już Cię widzę na działce,,,,nic Cię nie odwiedzie żeby tam spędzić dzień! to słoneczka życzę ;:168

Irenko on taki jest o tej porze, a potem wielkie liście i na nie nie zwróciłaś uwagi? a może nie wydał się aż tak atrakcyjny? To teraz pójdziesz w pole, żeby go odwiedzić ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”