Zupa na śniadanie
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zupa na śniadanie
Tekimenka u mnie taki chleb był zawsze w niedzielę, a o tego kakao. Okrywam owsiankę, ale na słono 

Beata
-
- 200p
- Od: 25 mar 2016, o 14:54
U mnie od kilku lat na śniadanie owsianka i chleb z mojej domowej piekarni z powidłami. Jakoś nam się nie znudziło takie śniadnie.
- Duende
- 100p
- Od: 29 sty 2018, o 14:20
- Kontakt:
Skoro jest taki wątek, to nie tylko ja zima jadam zupę na śniadanie
Fajnie

Fajnie

- Ebabka
- Od: 25 maja 2006, o 21:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie owsianka na wodzie, gotowana 15 minut z dodatkiem szczypty soli, kurkumy, trochę cynamonu, rodzynek i jabłka starkowanego. Inne dodatki wg. uznania, ale można i bez. Bardzo rozgrzewa 

Pozdrawiam Eugenia
- Duende
- 100p
- Kontakt:
tak, pyszna jest, wrzucam do niej tez orzechy, siemię lniane i inne pestki, czasem dodam miód
Jednak gdy nie mam ochoty na słodkie (bo jednak owoce dają słodycz), to wybieram zupy
Jednak gdy nie mam ochoty na słodkie (bo jednak owoce dają słodycz), to wybieram zupy

-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43

Ja z kolei nie lubię mleka i owsianke jem też na wodzie ,za to z różnymi dodatkami -tarte jabłko, rodzynki,żurawina, śliwki i morele suszone, banan itp. Zależy co mam w domu i chęci

- Duende
- 100p
- Kontakt:
u mnie dziś na śniadanie krupnik
bo za oknem mróz.

-
- 200p
- Od: 6 cze 2014, o 21:43
U mnie zupa na śniadanie odpada bo nie wyobrażam sobie żeby wstawać o 5 i ją gotować
.Lubię zupy ,ale świeżo gotowane. A owsianka to szybko gotowa.

- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Posypało w nocy śniegiem czyli śniadanko na ciepło ryż na mleku z dodatkiem cynamonu.
Beata
- Shire
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Rzadko jadam zupy na śniadanie, jeśli już to owsianka i tylko na wodzie. Mleko używam najczęściej roślinne- np ryżowe lub kokosowe- do kawy. Lubię do owsianki dodatek jabłka, suszonych śliwek lub mojego dżemu- z dyni, cukinii, musu jabłkowego, orzechów.
Moja mama robiła pyszne zacierki i jeśli już miałabym jeść coś na mleku, to właśnie takie, posolone zacierki.

- Osmunda
- 500p
- Od: 18 maja 2016, o 08:43
U mnie też były zacierki.Kiedyś próbowałam zrobić ale mi nie wyszły.Też wspominam te od Mamy.Takich smaków chyba dziś się już nie uzyska bo to i mleko inne i mąka nie ta....Shire pisze:![]()
Moja mama robiła pyszne zacierki i jeśli już miałabym jeść coś na mleku, to właśnie takie, posolone zacierki.
A ja jadam najczęściej owsiankę na wodzie z dodatkami przeróżnymi ; owocami , orzechami , co jest pod ręką.
Ale jak zostanie z poprzedniego dnia przysłowiowa łyżka klusek , kaszy czy ryżu to spokojnie z gorącym mlekiem zjadam.
- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też próbowałam owsiankę na wodzie z przeróżnymi dodatkami. Ale za każdym razem bolał mnie przez kilka godzin po niej brzuch i już myślałam, że jestem na owies uczulona, aż do momentu jak dokładnie to samo zrobiłam na mleku i okazuje się że na mleku wszystko OK. Nie boli mnie żołądek, czyżby mleko w jakiś sposób wiązało coś co płatki owsiane wydzielają?
Lubię rano zjeść zupę mleczną z ryżem albo płatkami czy kaszkę na mleku, do obiadu spokojnie trzyma i nie czuję się głodna.
Lubię rano zjeść zupę mleczną z ryżem albo płatkami czy kaszkę na mleku, do obiadu spokojnie trzyma i nie czuję się głodna.