Prasa o tematyce ogrodniczej

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja też lubię "Mój piękny ogród" ,ale polecam również "Twój ogrodnik"
Dociekliwy

Post »

Przed paroma miesiącami pisałem na innym forum że będąc na zakupach w Inter Marche biorę " Działkowca " i rzucam okiem jakie artykuły i co jest w środku tego pisma .
Niestety już takie moje niby czytanie się skończyło ponieważ ktoś ( E.K. ) czytuje fora i postanowił zrobić mi na złość i teraz redakcja foliuje każdy egzemplarz z osobna . Ha , ha , ha , myśli sobie ktoś tam u góry ( E. K. ) że ja jak będę chciał to nie poczytam ? ha , ha , ha . A internet po co mam .
Ktoś może myśli że jak zafoliuje każdy egzemplarz z osobna to wzrośnie zakup tego pisma politykierskiego ? Ha , ha , ha , . Nic bardziej mylnego , folia nie podniesie poziomu pisma .
A czytelnie przy biblitekach od czego są ?
Może redakcja wprowadzi zakaz zakupywania i wystawiania tego pisma w czytelniach ?
Panie E. K. to jest pomysł ! Ha , ha , ha . Albo zwrócić się do wszystkich czytelni w kraju o wypłacanie tantiemu od każdego czytacza waszego pisma ha , ha , ha , .........
Awatar użytkownika
Eliza
---
Od: 7 wrz 2005, o 14:19

Post »

Macio pisze:Ja kupuję "Dzialkowca", ale nie podoba mi się że jest w nim tak dużo polityki.
Macio jak to kupujesz? O ile dobrze zrozumiałam to działke masz od maja i w związku z tym zapłaciłeś we wpisowym opłatę za roczną prenumeratę, a więc powinieneś działkowca dostwać a nie kupować.
Dla mnie działkowiec to zródło informacji co knuje PZD :D :wink:
Macio

Post »

Niestetu kupuję. Dobrze napisalem. :cry: Nie będę się upominal. To nie ma sensu. Na 4,20 zl. stać mnie jeszcze. :lol:
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 25 maja 2005, o 13:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Romil pisze:.
Foliować swoje sztandarowe pismo będzie musiał Eugeniusz K. niedługo w folie ołowianą , gdyż treść tego pisma „poraża”, nawet przechodzących obok, nieświadomych zagrożenia ludzi.
Czołowi „tekściarze” z tego pismadła , dzięki odpowiednio skonstruowanym tekstom wyprały mózgi wielu już ludziom.
Myślę, że nieco przesadzasz.
Merytorycznie "Działkowiec" jest moim zdaniem jednym z najlepszych pism dla ogrodnikow amatorów. Piszą kompetentni fachowcy i na ogół wiedzą o czym piszą.
Janusz
ogród bez winorośli to nie ogród...
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Działkowca "ofoliowali", gdyż w środku był luzem: atlas ..., ankieta redakcyjna, zakładka. :lol:
Zgadzam sie z Januszem, że jest to jedno z najlepszych czasopism dla ogrodników amatorów.
Pozdrawiam Andrzej.
Macio

Post »

Ja tez mysle ze Rromil jak zwykle przesadza. Ja z dzialkowca bardzo dużo się nauczyłem. Czy on musi pisać bez przerwy jaki to pan ..... jest zly. Napisz coś choc raz w innych tematach na przyklad o swojej dzialce , jakie roślinki tam rosną, jak masz urządzony domek co ostatnio posadzileś. :lol:
Dociekliwy

Post »

Romil pisze:
Niech fachowcy piszą o ogrodnictwie, ale żeby zniknęła komunistyczna propaganda sukcesu jednego słusznego związku i szczęśliwości wszystkich działkowców czyli, te steki bzdur z działów nie dotyczacych zagadnień ogrodniczych.
Tak jak w reklamach podświadome wpływanie na ludzką psychikę, a to powinno być karane. Kazda manipulacja jest zabroniona.
Romilu niechaj dalej Ci polityczni tekściarze i propagandyści od wizerunku sukcesu PZD dalej pisują i wychwalają pod niebiosy osiągnięcia .
Tylko ciekawe jak te pismo wypada w konfrontacji z twardą i nieubłagalną rzeczywistością .
A rzeczywistość niestety jest zgoła odmienna , brutalna . Wystarczy popatrzeć na reportaże w Telekurierze oraz na stany zagospodarowania Ogrodów Działkowych . W każdym niemal ogrodzie pełno jest obskurnych altanek , nieużytkowanych działek a dookoła tych terenów ogrodowych pełno pozostawionych worków ze śmieciami , różnego rodzaju graty i odpady .
Do tego należy jeszcze dodać nieudolną pracę wielu zarządów , ich kombinacje finansowe , nieznajomość : KPA , Prawa Cywilnego , Prawa Karnego , Ustawy o Ochronie Środowiska , Konstytucji , Statutu PZD i Regulaminu POD a rysuje się rzeczywistość zgoła odmienna od przedstawianego w " Działkowcu ".
Ale pisujcie panowie i panie kłamstwa i kłamstewka , wszak już minister propagandy III Rzeszy powiadał : " Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą ."
Narodowi Polskiemu przez 50 lat narzucano propagandę sukcesu wyższości komunizmu nad kapitalizmem i wiemy czym to się skończyło .

A WIĘC DO DZIEŁA REDAKTORZY , PISZCIE DALEJ SWE KŁAMSTWA ! :D :D :D :D
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Romil pisze: Niech fachowcy piszą o ogrodnictwie, ale żeby zniknęła komunistyczna propaganda sukcesu jednego słusznego związku i szczęśliwości wszystkich działkowców czyli, te steki bzdur z działów nie dotyczacych zagadnień ogrodniczych.
A tak ludzie chcący dowiedzieć się o ogrodnictwie, mimochodem czytają inne teksty, dzięki którym wracają do dawnej epoki, może właśnie to jest "siłą" tego pismidełka.
Tak jak w reklamach podświadome wpływanie na ludzką psychikę, a to powinno być karane. Kazda manipulacja jest zabroniona.
Jest jakiś przymus czytania o sprawach nie zawiązanych z roślinami i ogrodami? :shock: :shock: :shock:
Nie chcesz to nie czytaj.
Janusz
Dociekliwy

Post »

janusz pisze: Jest jakiś przymus czytania o sprawach nie zawiązanych z roślinami i ogrodami? :shock: :shock: :shock:
Nie chcesz to nie czytaj.
Janusz
Januszu idąc za Twymi słowami zapytam Cię : " Czy ktoś każe Ci czytać to co pisze Romil ?"
Nie chcesz to nie czytaj .
Sprawa tego co czytasz na tym forum ( również posty Romila ) jest adekwatna do tego że czytują artykuły zawierające politykę , samozachwalanie i obłudę czytelnicy " Działkowca " którzy kupili i chcieliby poczytać o pielęgnacji , uprawie i nowościach roślinnych , nowościach w sprzęcie i środkach ochrony roślin .

Czy możesz nie czytać postów Romila ? Czytając wszystko , mimowolnie przeczytasz i Romila . To samo odnosi się do czytelnika " Działkowca " , który czytując porady , nowości ........ nieuchronnie rzuca się też jemu w oczy : polityka , samozachwalanie , kłamstwa ,obłuda .
Na tym właśnie polega MANIPULACJA o której pisze Romil .
Awatar użytkownika
janusz
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Dociekliwy pisze: Januszu idąc za Twymi słowami zapytam Cię : " Czy ktoś każe Ci czytać to co pisze Romil ?"
Nie chcesz to nie czytaj .
Zapewniam Cię, że nawet nie zaglądam do częsci Forum "Dyskusje związane z Polskim Zawiazkiem Działkowców", ktorą na mój prywatny użytek określam jako kącik frustratów.
I chwała Adminowi, że zrobił takie miejsce. :lol:
Tak samo jak w "Działkowcu" pomijam wszelkie bzdety nie związane z roślinami i ogródkami - np. Wasze ulubione tekst o PZD czy reklamy.
I chociaż one tam są nie zmienia to mojej opinii o "Działkowcu", ze jest to porządnie merytorycznie robione pismo dla ludzi bawiących sie w uprawę roślin.
Rozpocząłem wątek o prasie ogrodniczej z nadzieją na dyskusję o merytorycznej , ogrodniczej zawartości poszczególnych tytułów i ich przydatnosci dla naszego hobby.
I mieszanie do tego jakichś polityczek mi nie odpowiada. Wyładowywujcie się w częsci stworzonej dla Was. :lol:
Janusz
PS
Do Admina: bardzo uprzejmie proszę o kanalizowanie dyskusji o PZD we właściwym miejscu. Masz przecież takie techniczne mozliwości.
Miałem nadzieję, że będzie to fajne Forum o roślinach i ogródkach a tymczasem zanieczyszcza się je polityczką. :cry:
J.
Dociekliwy

Post »

janusz pisze: Rozpocząłem wątek o prasie ogrodniczej z nadzieją na dyskusję o merytorycznej , ogrodniczej zawartości poszczególnych tytułów i ich przydatnosci dla naszego hobby.
I mieszanie do tego jakichś polityczek mi nie odpowiada. Wyładowywujcie się w częsci stworzonej dla Was. :lol:
Janusz
PS
Do Admina: bardzo uprzejmie proszę o kanalizowanie dyskusji o PZD we właściwym miejscu. Masz przecież takie techniczne mozliwości.
Miałem nadzieję, że będzie to fajne Forum o roślinach i ogródkach a tymczasem zanieczyszcza się je polityczką. :cry:
J.
Januszu jak zauważyłeś moje i Romila wypowiedzi ( posty ) dotyczyły właśnie merytorycznej dyskusji o tytule zwanym " Działkowiec ".

Ponadto nikt tu nie wyładowuje się na Tobie . Ja po prostu zadałem Ci pytanie ,które Ty wcześniej zadałeś Romilowi . Czyli Tobie wolno zadać komukolwiek takie pytanie , natomiast Tobie nie wolno nikumu zadawać takiego pytania , gdyż jest to już WYŁADOWYWANIE .

Ponadto Januszu Twoje P.S. należy pisać w temacie - " Do Administratora " a nie w tym temacie . Niedawno o tych sprawach Administrator pisał , że nie jest w stanie przeczytać wszystkich postów pisanych na forum i wszelkie prośby i skargi należy kierować e- meilem do niego .
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

A co sądzicie o miesięczniku "Mój piękny ogród"? :lol:
Pozdrawiam Andrzej.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nemo56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2005, o 15:16

Post »

Prasa to potęga
szczególnie do wyrobu win. :wink:
Jakub . . . . .
Awatar użytkownika
janusz