Moje cudaki
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
AniuK powiedz skąd wyczarowałaś to reo? I czy podobnie jak to bez pasków można je wyhodować z nasionka? I piszę się na nasionko Wariata, jeśli można oczywiście. 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- anczarn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja mam 2 reo jedno zwykłe zielone, a drugie w różowe paski, brakuje mi tego w żółteAnnaK pisze:Mam reo z paskami 2 małe sadzonki właśnie je zasadziłam. Ale poczekajmy chwilę bo ze starych łodyg wychodzą już 3 nowe szczepki. Jak będą odpowiednio duże to napiszę tu na forum, że są do wzięcia. Takie szczepki wkłada się do wody i po ok. 2 tygodniach są już olbrzymie korzonki i można sadzić.

hymmm reo wyhodowuje się z sadzonek, tak w ogóle to mam je chyba od 15 lat, tzn. nie jeden egzemplarz bo byłby już staruszkiem, ale non stop je odmładzam. Jak jest już brzydkie to górę z rozetą odcinam i wsadzam do wody a potem kiedy są korzonki sadzę. Resztę - badyle podlewam i po krótkim czasie dają nowe sadzonki. Tak samo hoduje się te bez pasków. Anna Czarnota - reo w różowe paski?? NIe widziałam.Anoli - wariata hoduje się z nasionek.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O kurteczka, jeszcze nigdy nie widziałam kwitnącej draceny, to prawdziwy powód do dumy 
Reo jest bardzo ładne, widziałam podobne w sklepie, ale Pani wołała za nie sporą kwotę
Jeśli trafi Ci się jeszcze jedna szczepka-sierotka, to też piszę się na wymianę, mam nadzieję, że wypatrzysz sobie coś wśród moich roślinek, jeśli oczywiście będziesz zainteresowana.
Kolega faktycznie ma starca bluszczolistnego, na dodatek jest po prostu wspaniały! Nie mówcie nikomu, ale... zazdroszczę

Reo jest bardzo ładne, widziałam podobne w sklepie, ale Pani wołała za nie sporą kwotę

Kolega faktycznie ma starca bluszczolistnego, na dodatek jest po prostu wspaniały! Nie mówcie nikomu, ale... zazdroszczę