Moje cudaki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p
Od: 21 sty 2008, o 08:08

Post »

hymmm rzeczywiście to nie blusz a starzec, macie rację . Muszę mu to powiedzieć.:) Ale się zdziwi.
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Zielona jak już będę miała nasionka to dam Ci znać. Podasz mi adres i prześlę. Teraz mam chyba z 10 malutkich kwiatków, już rosną ale takich to chyba nie da się przesłać:) No chyba że się baaardzo uprzemy i jakoś je zapakuję, żeby nie wyschły.
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu jeśli z nasionek też można go rozmnożyć i nie sprawia to problemów to łatwiej wysłać nasionka. Bardzo Ci będę wdzięczna. Basia też mi obiecała, więc na pewno coś mi wyrośnie. Dziękuję z góry :D
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Nie dziękuj!! Za kwiatki się nie dziękuje:)
Awatar użytkownika
Ziel-ona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2007, o 21:19

Post »

No to cofam to "dziękuje" :D
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sie 2007, o 21:26
Kontakt:

Post »

Aniu ładny początek kolekcji :wink:
Mam do Ciebie pytanie... czy miałabyś może sadzonkę tego reo w żółte paski? Bo poszukuje go, chętnie się odwdzięczę innymi swoimi roślinkami :wink:
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Mam reo z paskami 2 małe sadzonki właśnie je zasadziłam. Ale poczekajmy chwilę bo ze starych łodyg wychodzą już 3 nowe szczepki. Jak będą odpowiednio duże to napiszę tu na forum, że są do wzięcia. Takie szczepki wkłada się do wody i po ok. 2 tygodniach są już olbrzymie korzonki i można sadzić.
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26

Post »

AniuK powiedz skąd wyczarowałaś to reo? I czy podobnie jak to bez pasków można je wyhodować z nasionka? I piszę się na nasionko Wariata, jeśli można oczywiście. :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AnnaK pisze:Mam reo z paskami 2 małe sadzonki właśnie je zasadziłam. Ale poczekajmy chwilę bo ze starych łodyg wychodzą już 3 nowe szczepki. Jak będą odpowiednio duże to napiszę tu na forum, że są do wzięcia. Takie szczepki wkłada się do wody i po ok. 2 tygodniach są już olbrzymie korzonki i można sadzić.
Ja mam 2 reo jedno zwykłe zielone, a drugie w różowe paski, brakuje mi tego w żółte :wink: Zapisz mnie na jedną sadzonkę i wybierz coś z moich roślinek :wink:
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

hymmm reo wyhodowuje się z sadzonek, tak w ogóle to mam je chyba od 15 lat, tzn. nie jeden egzemplarz bo byłby już staruszkiem, ale non stop je odmładzam. Jak jest już brzydkie to górę z rozetą odcinam i wsadzam do wody a potem kiedy są korzonki sadzę. Resztę - badyle podlewam i po krótkim czasie dają nowe sadzonki. Tak samo hoduje się te bez pasków. Anna Czarnota - reo w różowe paski?? NIe widziałam.Anoli - wariata hoduje się z nasionek.
Awatar użytkownika
anczarn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Reo w różowe paski mam jeszcze małe ale jest śliczne :wink: Jak chcesz zobaczyć to jest zdjęcie w moich kwiatkach :wink:
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Anna ja już go widziałam, ale wydaje mi się, że to nie zależy od odmiany tylko od natężenia słońca. Moje kremowe paski też kiedyś wydawały się różowe. Ale ...... może nie mam racji.
Przedstawiam za t o zamioculcasa mojej koleżanki - kwitnącego!!! Obrazek Obrazek

A tutaj kwitnąca dracena teściowej koleżanki :))) Obrazek Obrazek
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dracena rewelacja nie często zdarza się że zakwita w domu pogratulować tylko. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AnnaK
200p
200p

Post »

Przekażę koleżance, żeby gratulacje złożyła swojej teściowej. Gdzieś mam jeszcze fotkę kwitnącego krotona ale jeszcze jej nie znalazłam. Wiem, że te kwiaty zakwitają bardzo rzadko, ale u mnie w domu kwitła też diphenbachia :)). Kiedyś, bo teraz mam młodą roślinę.
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O kurteczka, jeszcze nigdy nie widziałam kwitnącej draceny, to prawdziwy powód do dumy :D

Reo jest bardzo ładne, widziałam podobne w sklepie, ale Pani wołała za nie sporą kwotę :( Jeśli trafi Ci się jeszcze jedna szczepka-sierotka, to też piszę się na wymianę, mam nadzieję, że wypatrzysz sobie coś wśród moich roślinek, jeśli oczywiście będziesz zainteresowana.

Kolega faktycznie ma starca bluszczolistnego, na dodatek jest po prostu wspaniały! Nie mówcie nikomu, ale... zazdroszczę :oops:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”