Mój ogród - eukomis cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Doroto !
To prawda, że zdjęcia z ,mojego ogrodu znajdowały sie w tej gazecie,ale nie to jest najważniejsze, podziwiam Cię za twoja spostrzegawczość i pamięć - ja bym chyba tak nie zapamietała. Jest mi bardzo miło, że mogę pokazać mój ogród na forum i jestem bardzo
szczęśliwa, że przez przypadek znalazłam taką stronę na temat ogrodów, a mianowicie od znajomej dostałam sadzonkę rośliny balkonowej, która ma kwiatki w kształcie motyli i są niebieskie. Chciałam się dowiedziec jak się ta roslina nazywa i z koleżanką w pracy szukalismy w internecie jej nazwy i znalażłam - "Clerodendrum ugandese " i na stronie tytuowej Forumogrodniczego jest ta roślina i tak zainteresowałam się tym tematem. Nie znam się zbytnio na wysyłaniu zdjeć ,dopiero się uczę od niedzieli 13.01.08r. Mój mąż mi pomaga bo on z komputerem jest za pan brat, a ja zawsze twierdziłam, że komputer jest złodziejem czasu i wystarczy, że w pracy przy nim siedzę, więc wolałam poczytać książkę. Teraz zmieniłam zdanie i jestem bardzo szczęśliwa, że mogę porozmawiać z miłośnikami przyrody i że jest nas tak dużo. Nie mogę się doczekać przyjścia z pracy do domu i załączenia komputera. Cieszę się bo już od wiosny będę mogła więcej czasu spędząć z moimi kochanymi kwiatami, kończę pracę zawodową. Mój ogródek to jest coś pięknego co mogłam wypracować własnymi rękoma. Przepraszam ale się rozgadałam muszę kończyć. pozdrawiam wszystkich eukomis. :lol: :lol:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Witaj eukomis ,wolałabym sie zwracać do Ciebie po imieniu.Bardzo się cieszę ,że dołączyłaś do nas a jeszcze bardziej że jesteś moją krajanką :D jest nas już czwórka- to cieszy .Stworzyłaś śliczny ogródek i masz rację ,lepiej niech kwiaty oko cieszą,niżli psie odchody ,jest co podziwiać u Ciebie :shock: :D
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Bogusi!
Jestem Halina dziękuję za miłe słowa, czy Ty też jesteś z Wodzisławia Śl. pozdrawiam Halina.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczywiście ,że tak.Tak myślę w którym miejscu jest ten Twój ogródeczek ,przelatuję w pamięci i nie mogę zajarzyć ;:24
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Halinko! Mnie też zachwycił Twój ogródek! Skończone piękno na takim kawałku ziemi i to w blokowisku! Podziwiam Cię. Widziałam lilie w donicy na balkonie - przepieknie kwitnące. Czy ten powojnik na kratce na tym samym zdjęciu, też rosnie w donicy?
To jest po prostu zjawiskowy ogródek! :D
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witam Cię Halinko :P Coraz piękniejsze zdjęcia pokazujesz,są super :!:. Czy to na os. trzydziestolecia :?:
Czekam na następne :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak Ty się Gabi znasz na moim Wodzisławiu :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

No, dużo czasu tam spędziłam :P
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Izo!
Miło jest z toba pogaworzyć- jak wiesz robię wszystko ,żeby mój ogród był piękny, i - nie wyobrażam sobie aby go nie było- i w lecie balkonu całego w kwiatch i porannej kawy na balkonie.Pozdrawiam Halina. :twisted: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Śliczne miejsce stworzyłaś Halinko -mnie bardzo zainteresowała roślinka na 2 stronie na 6 zdjęciu od góry coś w rodzaju fioletowej kuli -wiesz może jak się nazywa i czy to jest wieloletnie? :roll:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, piękny masz ogród, a balkon :shock: niesamowity widok!
Doradź, w jakim czasie wyhodowałaś takie olbrzymie powojniki?
Oj, chyba one rosną w ogrodzie, tylko wspinają się, aż na balkon!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Izo!
Ten powojnik rósł pod balkonen- przycinałam go dosć wysoko isięgał na balkonie do samego sufitu. nie wiem czy wtym roku bedzi coś zniego bo zaatakował go uwiad powojnikow, bardz mi go szkoda bo był ładny pozdrawiam Halina :lol: :lol: . :lol:
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Bożenko- miło mi Ciebie poznać, jeżeli chodzi o tą niebieską kulę jest to czosnek ozdobny , roślina wieloketnia. Chciałabym się dowiedzieć czy też. masz ogród.Wiesz ja mam w pracy koleżankę Bożenę jest wspaniałym, ciepłym człowiekiem myslę, że Ty też taka jesteś.-pozdrawiam halina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”