Wczoraj miałam wrażenie, że przeniosłam się w tropiki, za oknem w cieniu +36 stopni a o 20-tej +29

, to nie jest pogoda dla ludzi, a już na pewno nie dla mnie.
Cały dzień przesiedzieliśmy w domu, przy zamkniętych oknach i opuszczonych żaluzjach, do ogrodu wyszliśmy dopiero po 21-ej

.
Myślałam, że wieczorem lub w nocy chociaż troszkę popada, bo na zachodzie i północy były burze, ale niestety nie spadła nawet jedna kropelka deszczu, wszystko poszło bokiem.
Beatrix, witam Cię po długiej przerwie

. Cichutko obejrzałam sobie Twój przepiękny ogród, ale teraz jest taki gorący czas, że więcej odwiedzam, oglądam, podglądam niż piszę

, przyrzekam jednak poprawę

.
Jenny Duval dla Ciebie
2015
I rok bieżący, za wysoka nie urosła, ale za to rozłożyła swoje pędy pomiędzy dwa krzaczki W.Cathedral i ,bardziej przypomina okrywową

W tej części rabaty królują te kwitnące tylko raz, więc konkurencja była ostra w tym czasie
Bardzo ładna róża, obficie kwitnąca i trzymająca długo kwiaty, jestem z niej bardzo zadowolona.
Ewuniu/GloriaDei/ bardzo dziękuję za taki piękny gratisek.
Jadziu a co byś powiedziała na Crown Princess Margaretha lub na Charles Austin?
Basiu tak bardzo ciekawy kolorek, taki ciepły, ale nie rażący
Alegoria witaj. Geisha faktycznie ma troszkę inny kolorek jesienią, ale jak zdąży rozkwitnąć, już nie jest taka różowa
Ciekawa jestem jej kwiatu w pełni rozwiniętego, mam nadzieję zobaczyć go już dzisiaj
Masz racje obie piękne, ale dobrze obstawiałam ta pierwsza to Wildeve
Tereniu 
, dzięki za pomoc
Ula jak na razie nie narzekam na Geishę, mam ją od 2014 roku i zachwycam się nią co roku, szkoda więc, że tak ucierpiała w tym sezonie. Mam nadzieję, że odbuduje swoje krzaczki do końca sezonu. Najgorsze, że znowu na tej rabacie buszuje nornica

, Nie mogę się jej pozbyć. Kopie pod wszystkimi nowo posadzonymi różami i także znalazłam korytarz właśnie przy Geishy. Systematycznie korytarze zalewam wodą, ale boję się, że uszkodzi korzenie. A już myślałam, że jesienią sobie z nią poradziłam.
Ula ta moja to Princess of Infinity, już zaczyna pokazywać kwiaty. Specjalnie dla Ciebie