Przepraszam za dłuższą nieobecność...mój ogród jak i nasza wioska niestety była jedną z tych w której zbieraliśmy dachówki po polach, porządkowaliśmy podwórka i usuwaliśmy zwalone drzewa

a żeby tego było mało M miał wbite szklo w rękę. Na szczęście operacja poszła dobrze, ręka sie zrasta, tylko nie wiadomo czy będzie tak sprawna jak przedtem trzeba czekać i ćwiczyć..
Już powolutku zbieramy się do kupy...
Zdjęć z 'teraz" nie mam bo i nie chce się robić ale wstawię kilka zaległych...żeby potwierdzić, że jestem i lubię tu bywać!
IWONA1311

Oczko to i moje oczko

ja wstawiam już wodę na kawę...

i czekam cierpliwie
Lawenda słoneczko lawendowe mam i Pomponelle i obiecuję wstawić zdjęcia...tylko znajdę...
Iwonko 2715 dziękuję za tyle miłych słów

Oczko to nasze ulubione miejsce-zresztą stąd można podziwiać większość ogrodu. W tym roku jest sporo braków po suszy i pewnie zostaną z czasem uzupełnione(najbardziej szkoda mi młodych iglaczków i hortensji) Dobrze, że ogrodu nie da się
skończyć!

O przepis podpytam córcie jak wróci od babci.
Mariolko już się powoli obarykaduje

świetnie określiłaś Nevadę!
Beatko dziękuję, zapraszam sprawdzić osobiście nawet to czego tu nie pokazuję
dla ciebie młodziutka Veilchenblau
-----------------------------------------------------------------------
Przepięknie kwitnąca Grand Hotel ciągle w kwiatach chociaż wiatr nieźle ją potargał
śnieżnobiała bezkolcowa i ciagle zdrowa Iceberg
Szalejąca Bonica

Chmura kwiatów
Niezawodna Lucia

----------------------------------------------------------------------------------------------
Chciałabym przedstawić wam przepiękną różą pnącą
Iluzion

kwitnie bardzo bogato i powtarza, chociaż łapie plamistość

przeuroczo wyglądają te pochylone nieśmiałe główki kwiatowe

Każdy kwiat to aksamitne, gorące-czerwone arcydzieło! Lubi jak się ją oczyszcza przekwitając to szybko wypuszcza kolejne pączki!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kwitnie ogromnymi pachnącymi kwiatami ale nie znosi wręcz deszczu! Zlepia się w mumię i już nie zdoła takiej ilości płatków rozchylić!
Myriam

Pudrowa delikatność
Ładnie kwitł w tym roku Alchymist, chociaż nieco bardziej "luźne" miał kwiaty
Queen of Sweden to perełka wśród i taki też się prezentuje!