Zaczarowany Ogród IV
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Zaczarowany Ogród IV
Aniu, trawy a za nimi płotek wierzbowy? Bajka!
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej Dorotko, kobieto pracująca,
widzę, że rozkręcasz się na całego, tylko nie przetrenuj
Czytałam o dylematach dotyczących połączenia pergoli.
Ja takie kwestie załatwiam drutem wiązałkowym (ocynkowanym lub powlekanym).
Ocynkowany jest cienki, mocny i nie rdzewieje - doskonale sprawdza się przy powojnikach i pnączach o cienkich pędach.
Z kolei powlekany jest ciut grubszy, ale ciemnozielony - nadaje się świetnie dla róż, glicynii i innych pnących o grubszych pędach.
widzę, że rozkręcasz się na całego, tylko nie przetrenuj

Czytałam o dylematach dotyczących połączenia pergoli.
Ja takie kwestie załatwiam drutem wiązałkowym (ocynkowanym lub powlekanym).
Ocynkowany jest cienki, mocny i nie rdzewieje - doskonale sprawdza się przy powojnikach i pnączach o cienkich pędach.
Z kolei powlekany jest ciut grubszy, ale ciemnozielony - nadaje się świetnie dla róż, glicynii i innych pnących o grubszych pędach.
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Cześć
Jednak nie ma to jak gleboterapia.
Ty jestes tego najlepszym przykładem

Jednak nie ma to jak gleboterapia.
Ty jestes tego najlepszym przykładem

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Jestem i ja w zaczarowanym ogrodzie a po tych wszystkich pracowitych innowacjach, nazwa wątku będzie adekwatna do rzeczywistości.
Napracujesz się ile wlezie, ale potem wszyscy będą podziwiali fantastyczne efekty.
Ogrodnik nigdy nie spocznie na laurach, zawsze sobie znajdzie coś do zrobienia a mieszkańcy ogrodu odwdzięczą się w dwójnasób.
Wysłałam Ci wiadomość, może nie miałaś czasu odebrać.

Napracujesz się ile wlezie, ale potem wszyscy będą podziwiali fantastyczne efekty.

Ogrodnik nigdy nie spocznie na laurach, zawsze sobie znajdzie coś do zrobienia a mieszkańcy ogrodu odwdzięczą się w dwójnasób.

Wysłałam Ci wiadomość, może nie miałaś czasu odebrać.

- Dorota71
- Kontakt:
Dostałam kochana, dostałam. Właśnie "studiuję". 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Tak pędzisz, że nie mogę za Tobą nadążyć. No takiego wulkanu energii to ja jeszcze nie widziałam. Dziewczyno zwolnij, bo w końcu wszystko zrobisz. A wiesz co mówią o tych co już wszystko skończyli.
Jesteś genialna, tyle pracy i jeszcze siły na fo Ci zostają.
Jesteś genialna, tyle pracy i jeszcze siły na fo Ci zostają.
Płotek super
Kul też jestem bardzo ciekawa - zostawisz szare czy pomalujesz na różne kolory? A przy tych pięciu pergolach co będziesz sadzić? Czy moze coś już rośnie? 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Pewnie kule będą białe
.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i jak Dorotka, patrzyłaś na ten link co Ci podesłałam na tą trawkę?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ tłok u Ciebie, Dorotko...
Jakoś się jeszcze wcisnę, bo przecież nie może mnie w tak doborowym towarzystwie zabraknąć.

Jakoś się jeszcze wcisnę, bo przecież nie może mnie w tak doborowym towarzystwie zabraknąć.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Dorota71
- Kontakt:
Madziagos, Madziu, ja właśnie myślałam o takiej siatce powlekanej. Ona jest zielona to i fajnie wtopiłaby się w ogród. Zresztą takie pojedyncze pergole troszkę głupio wyglądają. A jak połączę, to i pnącze stworzy na nich piękny, mam nadzieję, tunel.
Tylko raczej lekkie rośliny musiałabym tam posadzić bo te pergole jakieś takie delikatne są.
O glicynii czy milinie mowy nie ma. Nawet pomimo tego, ze pergole zacementowałam.
semper, Jurek, oj tak ta gleboterapia jest silnie uzdrawiająca ducha.
Gorzej z ciałem.
stasia_ogrod, Stasiu, witam Cię kochana w nowym wątku. Twoje porady zawsze bardzo mile widziane. Przecież człowiek a przynajmniej ja
to żadna alfa czy omega. A Ty wiesz naprawdę wiele.
I też się cieszę, ze mój ogród pięknieje. Czasami, a zdarza się to nader rzadko, zazwyczaj rano, kiedy mogę wyjść z kubkiem kawy i podziwiać ogród. Później już tylko praca i praca.
Pashmina2006, Madziu, to wszystko przez moją wyobraźnię i brak cierpliwości. Mam sporo pomysłów i chęci żeby wszystko od razu zrobić. Co zaś do końca pracy, to raczej mi nie grozi. Za duży ogród i jak już faktycznie będzie cały zorganizowany to przyjdzie czas na zmiany.
Ale marzy mi si móc więcej czasu w nim odpoczywać niż pracować. A odpoczywam tylko wtedy, kiedy jacyś goście przyjeżdżają.
vimen, Kasiu, sama jestem ciekawa jak wyjdą te kule. Ale szkło rozbiję za jakieś dwa tygodnie najwcześniej. Raczej malować nie będę. No może piwem, żeby patyny nabrały.
Przy pergolach jeszcze nic nie sadziłam. Czekam aż beton porządnie ściągnie. Nie chciałabym ich naruszyć.
iwona0042, Iwonko, nie mam pojęcia czy to jest ta akurat trawa. Moja ma raczej podłużne i zwarte kwiatostany. No chyba, że tylko teraz, jak zaczyna kwitnąć. Ciekawe czy się rozsieje?
beatrix+, Beatko, wpadaj, trawy u nas pod dostatkiem.
Dla wszystkich starczy.
plocczanka, Lucynko, witam i Ciebie w nowym wątku. Bez Ciebie to nie byłoby to.

Takie cuda też u mnie rosną.

Wawrzynek w końcu kwitnie.

Tylko raczej lekkie rośliny musiałabym tam posadzić bo te pergole jakieś takie delikatne są.

semper, Jurek, oj tak ta gleboterapia jest silnie uzdrawiająca ducha.

stasia_ogrod, Stasiu, witam Cię kochana w nowym wątku. Twoje porady zawsze bardzo mile widziane. Przecież człowiek a przynajmniej ja

Pashmina2006, Madziu, to wszystko przez moją wyobraźnię i brak cierpliwości. Mam sporo pomysłów i chęci żeby wszystko od razu zrobić. Co zaś do końca pracy, to raczej mi nie grozi. Za duży ogród i jak już faktycznie będzie cały zorganizowany to przyjdzie czas na zmiany.

vimen, Kasiu, sama jestem ciekawa jak wyjdą te kule. Ale szkło rozbiję za jakieś dwa tygodnie najwcześniej. Raczej malować nie będę. No może piwem, żeby patyny nabrały.

iwona0042, Iwonko, nie mam pojęcia czy to jest ta akurat trawa. Moja ma raczej podłużne i zwarte kwiatostany. No chyba, że tylko teraz, jak zaczyna kwitnąć. Ciekawe czy się rozsieje?
beatrix+, Beatko, wpadaj, trawy u nas pod dostatkiem.

plocczanka, Lucynko, witam i Ciebie w nowym wątku. Bez Ciebie to nie byłoby to.

Takie cuda też u mnie rosną.

Wawrzynek w końcu kwitnie.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Dorotko i ja się zapisuję żebyś mi nie zginęła
jutro poczytam bo dzisiaj mało widzę .
Płotek

Płotek

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Dorotko. Bardzo pomysłowy płotek
i te kule. Oby jak najszybciej wyschły to nam pokażesz. Lubię takie ozdóbki ogrodowe, może odgapię. 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko - wczoraj rozpoczęłaś kolejną odsłonę swojego ogrodu a dzisiaj rano już trzy strony 
A ja dzisiaj odrobiłam zaległości w poprzednim w wątku i w aktualnym przy kawie i śniadaniu. Tyle przyjemności na raz

A ja dzisiaj odrobiłam zaległości w poprzednim w wątku i w aktualnym przy kawie i śniadaniu. Tyle przyjemności na raz