Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
To rosiczka pigmejska większa już nie urośnie(owadożerna)3wa pisze:o tu
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/58e ... 34f50.html
Nie no kolekcja powalająca i takie są zadbane po prostu piękne

Zgadza się teściowa go troszkę przymarnowała i chciała wyrzucić no to ja go do siebie do domku, przesadzenie w prawidłową ziemię, miesięczne przyspieszone zimowanie i cięcie rehabilitacyjne, zaczyna już się ładnie krzewić.3wa pisze:he he pigmejska i ona naprawde taka malusia zostanie w życiu bym nie pomyślała.
widzę że grubosza mocno przyciołeś chyba spory był bo ma takie grube łodygi.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2007, o 11:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A to Ci teściowa no. Ale rzeczywiście ładnie zaczyna rosnąć . Widać ,że odmłodzenie pomogło. Jutro będzie zdjęcie to powiesz co myślisz o mojej dracenie .Uratowana z supermarketu bidulka była zasuszona pięknie zaczęła rosnąć ,a tu jej coś zaczyna nie pasić. Mam nadzieję ,że podpowiesz cosik jak obejrzysz.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobrze,że ja Twoich zbiorów wcześniej nie widziałam, pewnie swoich" zdechlaków" nigdy bym nie pokazała.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Sam nie wiem przywiezione nasionko z palmiarni poznańskiej wsadzone, wykiełkowało, pytałem na forum co to więc niektórzy stwierdzili że pieprz ale to teraz wydało owoce, nie było wcześniej kwiatów! co najciekawsze(owoce - nasiona wyrosły w kątkach liściowych) zobaczciebasga pisze:No ja nie mogę...ale różnorodność,gratuluję!
A to pnącze podobne do fasoli to co to jest?

nasiono, które wysiałem było identyczne tylko miało ok 1,5 cm średnicy i trochę bardziej nieregularny kształt więc pieprz to chyba nie jest, i co najciekawsze te nasiona cały czas rosną.

- kryska
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pieprz to na pewno nie jest. W tym roku widziałam rosnący pieprz i mocno się zdziwiłam, że rośnie on na dużych drzewach. W tym samym czasie drzewo kwitnie i ma jednocześnie owoce z poprzedniego kwitnienia. Liście ma podobne do naszej akacji tylko bardzo drobne /15 razy mniejsze/ i też pachnące jak używany przez nas czarny pieprz.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Wysiane w lutym wygląda obecnie tak tyle że ma nasiona. A co do nasion one cały czas rosną jak spadną pewnie że Ci wyślę daj na pw. adres.basga pisze:Ale superowe!Bardzo dekoracyjne te pędy z nasionami!Długo tak rosło od tego nasionka?
Może spróbuj teraz dać do identyfikacji.
A nie będziesz miał na zbyciu jednego nasionka?