Roślinki - Bożena Stadler
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Bożenko, śliczne doniczkowce. Jak długo masz cykasa, możesz pokazać go z bliska?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Bożenko, dzięki w sprawie cykasa.
Jeśli pozwolisz, to mała podpowiedź: w podpisie, pod linkiem do ogrodów jest drugi odnośnik/ taki niebieski/- guciowe doniczkowce, kliknij na niego i spotkamy się w wątku roślin domowych, zapraszam, będzie łatwiej pogadać.
Jeśli pozwolisz, to mała podpowiedź: w podpisie, pod linkiem do ogrodów jest drugi odnośnik/ taki niebieski/- guciowe doniczkowce, kliknij na niego i spotkamy się w wątku roślin domowych, zapraszam, będzie łatwiej pogadać.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nematanthus
Kwiatek na ostatnim zdjęciu to namatanthus, a po polsku - nagarbia gładka. Kwitnie bardzo obficie latem. Rośnie szybko. Teraz ma okres spoczynku.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 sie 2007, o 17:54
Re: Nematanthus
Przykro mi, ale to nie jest nagarbia - nagarbia ma takie "bąbelkowe" kwiatki ;) To będzie ColumneaBożena Stadler pisze:Kwiatek na ostatnim zdjęciu to namatanthus, a po polsku - nagarbia gładka. Kwitnie bardzo obficie latem. Rośnie szybko. Teraz ma okres spoczynku.

Dawid
W sprawie columnei
Bardzo dziękuję za "wyprostowanie" nazwy. Cały czas byłam przekonana, że to nagarbia. Ale chyba ta columnea spokrewniona z nagarbią?