Ogród zielonej III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej III

Post »

Witaj Soniu,miło mi będzie towarzyszyć w Twoich poczynaniach,bardzo lubię ten ogród ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sonia, różnica między tym co kiedyś a tym co dzisiaj niesamowita ;:oj Dobrze, że są takie zdjęcia, bo na co dzień wydaje nam się, że wszystko stoi w miejscu i zbyt wolno przyrasta, a tu taka różnica. Moje hortensje (a mam ich całe dwie sztuki kwitnących ;:306 ) w tym roku znacznie biedniejsze niż w ubiegłym sezonie.. Mimo, że w tamtym roku przekoczowały w doniczkach ;:224 Susza dała się we znaki i tyle ;:223
Zapisuję się oczywiście do nowego wątku ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu witaj w nowym wątku. I mnie nie może tu zabraknąć. ;:108
Czym chcesz zapełnić puste miejsca? :wit
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Może nie za często ale będę zaglądać , no i liczę kiedyś na jakieś spotkanie :uszy
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Sąsiadeczko w nowym wątku , na aktualne fotki poczekam! ;:196
;:100
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

i ja jestem w swoim ulubionym wątku ;:3 ;:167 niestety nie załapałam się już na pierwszą stronę ;:oj
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No to dotarłam i ja Obrazek
Soniu, dobry czas na nowy wątek - zaraz będeziesz nas raczyć pięknymi zdjęciami swoich hortensji Obrazek
Już nie mogę się doczekać kwitnienia ;:65
Buźka ;:196
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Beaa
50p
50p
Od: 23 lip 2014, o 20:44

Post »

I ja się wpisuję by mi nie zginęło :wit

Lubię podglądać co się dzieje u Ciebie ;:333
Pozdrawiam
Beata
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu zapisuję się i ja co by cię nie zgubić :)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Reniu witam i zapraszam. :) Dla ciebie pierwsze kwiaty hortensji Vanille Fraise.

Obrazek

Aniu miło, że zaglądasz. ;:196 Może uda się kiedyś spotkać w ogrodzie. Wiem, że jeżówki lubisz.

Obrazek

Tereniu cieszę się, że tak doświadczona ogrodniczka czasem spojrzy na moje rabatki. ;:180 Pierwszy kwiatek jeżówki Milkshake.

Obrazek

Wandziu ;:196 uczę to ja się od ciebie, podpatrując klimatyczny ogród. Niektóre rośliny już spore urosły, ale wiele pracy jeszcze przede mną. Pink Peace, której 35 stopni nie straszne.

Obrazek

Kasiu ;:168 wspieramy się w poczynaniach ogrodowych, od każdego można się czegoś nauczyć. Białe cynie w tym roku niespecjalnie dopisały, ale kilka udało się posadzić. Limelight zaczyna się bielić.

Obrazek

Grażynko witam zawsze serdecznie. ;:196 Skoro biel, to dziś zakwitła pierwsza lilia Casa Blanca, zapach odurzający.

Obrazek

Martuś ;:168 gdyby choć w części miał taki klimat, jak twój, byłabym szczęśliwa. Może za parę lat. ;:218 Dla ciebie subtelna Flamingo, zakwitła ponownie, choć upały ją trochę zmęczyły.

Obrazek

Sabinko zakładając pierwszy wątek przeglądałam stare zdjęcia i wtedy dotarło do mnie, że jednak pierwsze posadzone drzewa i krzewy znacznie podrosły. Ty jesteś rasową ogrodniczką, więc masz z pewnością cierpliwość w oczekiwaniu na dorodne rośliny. ;:32 Ukorzenia się kilka gałązek, nie ma przeszkód, żeby nie przybyło hortensji w twoim ogrodzie. Pink Diamond podoba ci się.

Obrazek

Alu ;:196 próbuję znaleźć kompromis między mało absorbującymi roślinami, a chęcią posiadania kolorów. Myślę nad kolejnymi trawami w połączeniu z bylinami i mam ochotę na jeszcze kilka cisów. Nie podjęłam ostatecznej decyzji. Kupidynek zaczyna kwitnąć, ale wieczorem już zamyka płatki. Cis i jeżówka dla ciebie.

Obrazek

Grażynko sąsiadki zawsze mile widziane. Czasu ciągle brakuje, zimą nadrobimy zaległe wizyty. ;:196 Zawsze jestem otwarta na spacer w moim jak i cudzym ogrodzie. Kawałek mojego. :)

Obrazek

Marysiu zaglądaj, zaglądaj. ;:168 Może kiedyś zajrzysz i zrobisz parę klimatycznych zdjęć moich rabatek. ;:65

Obrazek

Anitko jestem zaszczycona, ;:180 że tyle osób zagląda, nie ważne na której stronie. Ty tak ładnie porządkujesz swoje rabaty, że mam nadzieję na pomoc w moich poprawkach. Niech ponowne kwitnienie Chopina będzie podziękowaniem za wsparcie.

Obrazek

Zuza ;:cm jurto będzie spokojny dzień, to wrzucę tyle zdjęć jeszcze słabo kwitnących hortensji, że ci się znudzi oglądanie. ;:306 Zaglądam do ciebie i zawsze wtedy sobie obiecuję dyscyplinę na rabatach. ;:160 Miskant, który jednak pozwolił liatrom zakwitnąć.

Obrazek

Beatko dzięki. :) Może minie mi niemoc twórcza i zmobilizuję się do dalszych prac na rabatach, jak będziecie mnie dopingować. miszmasz na skarpie, na którą wyczerpały mi się pomysły.

Obrazek

Beatko beacia0088 miło cię widzieć ponownie. :D

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Soniu,Twój ogród już dojrzewa i ładnie się zapełnia ,na wszystko trzeba cierpliwości ,a my byśmy chciały tu i teraz,ja też taka jestem ,ale wszystko uczy pokory,pozdrawiam i pięknych snów ;:196
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Witam i ja, lekko spóźniona, ale wakacyjny okres nie sprzyja u mnie siedzeniu, w necie, czasu wiecznie brak.
Jak zwykle u Ciebie pięknie i pełno inspiracji będę na bank zaglądać i podpatrywać
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Dziękuje za jeżówkę piękna :D mam nadzieje Kochana że kiedyś spotkamy się w ogródku, a może wybierasz się jutro do Albigowej - na świeto kwiatów???
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

piękne masz tawułki napisz mi proszę jaka to odmiana :D dziękuje za chopina biały to mój kolor nr 1 w ogrodzie i fajnie że u ciebie również więc mogę się naoglądać :D przysypałam gałązki hortensji polar bear może byś chciała w przyszłym roku sadzonkę?
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ostatnie zdjęcie to jakaś szałwia ???
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło