Moje prywatne RODos
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje prywatne RODos
Hej ja na Twoich zdj tulipanów nie widzę raczej młode juki i trzykrotka z tymi pączkami 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Nikors
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 8 cze 2015, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iwonko zerknij jeszcze raz. Poprawiałem linki.
Doradźcie mi co z tymi kwiatami. Czy poczekać aż to wykwitnie i co to będzie, przekwitnie i jakoś wykopać. Nim tam dojdę z pracami będzie gdzieś koniec września , tak liczę.
Doradźcie mi co z tymi kwiatami. Czy poczekać aż to wykwitnie i co to będzie, przekwitnie i jakoś wykopać. Nim tam dojdę z pracami będzie gdzieś koniec września , tak liczę.
- iwek
Masz tam juki,pełne tajemnic to trzykrotka wirginijska,a ta lilia ruda to liliowiec.Szkoda teraz wykopywać i przesadzać te kwiaty które kwitną lub mają pąki ,we wrześniu spokojnie będziesz mógł poprzesadzać 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Nikors
Super. To już połowa zidentyfikowana. Wielkie dzięki.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wczoraj klikałam ale się nie powiększały dzisiaj jest ok
1-2 liliowiec
3 chyba liście irysów
4.trzykrotka wirginijska
5.rojniki te podobne do kaktusików i widzę też rozchodnika kamczackiego
5.juka
wszystkie to rośliny zimujące,możesz przesadzać gdzie chcesz,za rok zakwitną i raczej z terminatorów małe szanse że zmarnieją
1-2 liliowiec
3 chyba liście irysów
4.trzykrotka wirginijska
5.rojniki te podobne do kaktusików i widzę też rozchodnika kamczackiego
5.juka
wszystkie to rośliny zimujące,możesz przesadzać gdzie chcesz,za rok zakwitną i raczej z terminatorów małe szanse że zmarnieją
- iwek
Romku nie martw się troszkę tu u nas posiedzisz i poszperasz a zobaczysz ile roślinek poznasz
ja przez zimę(bo wtedy więcej czasu)wiele się tu nauczyłam 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Romku - widzę, że dość szybko ogarniasz ten swój "bajzel".
Zwróciłam uwagę na to coś, co miało być agrestem. Wydaje mi się, iż wiesz już, że to jakaś borówka. Tak mi się wydaje, ale nie jestem specem od tych krzewów i mogę się mylić. Może ktoś jeszcze zwrócił uwagę na tę roślinkę ...
Skarby wygrzebane na działce prezentują się imponująco. Tyyyle zegarów!!!
Poprzedni właściciel musiał ogromną wagę przywiązywać do punktualności.
Obrazy, obrazki, etc.,etc.
Ten telewizor także 'odkopany'? A dekoder i antena są?
Coraz ciekawiej u Ciebie. Powodzenia w dalszych odkryciach!

Zwróciłam uwagę na to coś, co miało być agrestem. Wydaje mi się, iż wiesz już, że to jakaś borówka. Tak mi się wydaje, ale nie jestem specem od tych krzewów i mogę się mylić. Może ktoś jeszcze zwrócił uwagę na tę roślinkę ...

Skarby wygrzebane na działce prezentują się imponująco. Tyyyle zegarów!!!
Poprzedni właściciel musiał ogromną wagę przywiązywać do punktualności.

Obrazy, obrazki, etc.,etc.
Ten telewizor także 'odkopany'? A dekoder i antena są?

Coraz ciekawiej u Ciebie. Powodzenia w dalszych odkryciach!

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- iwek
Romku im więcej pracy włożysz tym większą będziesz mieć satysfakcję i radość z ogrodu:D a kolego co do forum to Ty wielu chciejstw się tu nabawisz i wiele kwiatów będziesz widział w swoim ogrodzie 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Nikors
Dzisiejsze prace skończyły się na transporcie żwirku na chodniczki.

Niestety na nic ładniejszego na najbliższe kilka lat nie bardzo będzie jak wysupłać pieniążki. Niby 4 taczki (konkretne:)), ale po nockach będzie już na miejscu. Zostało jeszcze 2 tony przewieźć. Dodatkowo wygarnąłem wszystkie ciuchy, kołdry i inne szmaty, po poprzednim właścicielu na śmietnik. Może wnet fotkę wstawię z wnętrza lauby w stanie w miarę ogarniętym, przed remontem.
Przyszły tydzień kochani mało co zajrzę na forum. Nocki mam, a po nockach z małą na działeczkę popracować. Wracam koło 16ej i od razu w łóżeczko przed pracą. O ile pogoda dopisze. No chyba, że zasięg będzie to z telefonu wpadnę:)

Niestety na nic ładniejszego na najbliższe kilka lat nie bardzo będzie jak wysupłać pieniążki. Niby 4 taczki (konkretne:)), ale po nockach będzie już na miejscu. Zostało jeszcze 2 tony przewieźć. Dodatkowo wygarnąłem wszystkie ciuchy, kołdry i inne szmaty, po poprzednim właścicielu na śmietnik. Może wnet fotkę wstawię z wnętrza lauby w stanie w miarę ogarniętym, przed remontem.
Przyszły tydzień kochani mało co zajrzę na forum. Nocki mam, a po nockach z małą na działeczkę popracować. Wracam koło 16ej i od razu w łóżeczko przed pracą. O ile pogoda dopisze. No chyba, że zasięg będzie to z telefonu wpadnę:)
- Nikors
. Uwielbiam zapach kwiatów, a najlepiej tak z książką posiedzieć wśród nich:)
Takie liliowce znajoma z fejsa wstawiła wczoraj na swej osi. Halina i Desperados. I mnie pokręciło:) Ale co do roślin. Na bank będą mieszane gatunki, z racji że będzie strumyk przez działkę szedł. Więc coś będzie do zakrycia niedoskonałości moich niedoróbek. Będą gabiony oddzielające sekcje, więc będzie coś pnącego co zakryje poniekąd gabiony. No i same rabaty w sekcji dla kwiatków, czy po prostu jakieś zwykłe doniczki na konarach. Ale to jeszcze daleko:)

Takie liliowce znajoma z fejsa wstawiła wczoraj na swej osi. Halina i Desperados. I mnie pokręciło:) Ale co do roślin. Na bank będą mieszane gatunki, z racji że będzie strumyk przez działkę szedł. Więc coś będzie do zakrycia niedoskonałości moich niedoróbek. Będą gabiony oddzielające sekcje, więc będzie coś pnącego co zakryje poniekąd gabiony. No i same rabaty w sekcji dla kwiatków, czy po prostu jakieś zwykłe doniczki na konarach. Ale to jeszcze daleko:)

- iwek
Romku wejdz na wątki tadeo oszalejesz jak zobaczysz jakie on ma liliowce 

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Nikors
Iwonko w wolnej chwili na pewno będę szukał.
Kochani z racji, że 13go mamy kontrol z PZD, to dzisiaj poszło w sprzątanie na działce. Od koszenie, grabienie, wywalanie śmieci z prac etc.
Kochani z racji, że 13go mamy kontrol z PZD, to dzisiaj poszło w sprzątanie na działce. Od koszenie, grabienie, wywalanie śmieci z prac etc.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A cóż Wy za kontrole miewacie?
U nas nigdy nic takiego nie było. No bo co komu do domu, jak chata nie jego ....
Samą działkę - proszę bardzo - niech sobie oglądają zza siatki, ale domek to już prywatny teren i nikt się do tego nie wtrąca.
A swoją drogą nieźle już ten bywszy 'bajzel' ogarnąłeś.
U nas nigdy nic takiego nie było. No bo co komu do domu, jak chata nie jego ....
Samą działkę - proszę bardzo - niech sobie oglądają zza siatki, ale domek to już prywatny teren i nikt się do tego nie wtrąca.
A swoją drogą nieźle już ten bywszy 'bajzel' ogarnąłeś.

Pozdrawiam. Lucyna
- Nikors
Lucyna. Kontrola Rod Śląsk. Podobno co jakiś czas RODy są kontrolowane przez PZD. No i zarząd od wczoraj biega po ogródkach i się czepia wszystkiego. Larma na ogródkach w piguły było. U nas, ze tak powiem budowa, to troszkę bajzlu jest.
Ale trawa wczoraj skoszona, złom na.kupce, a reszta śmieci wywieziona.
Ale trawa wczoraj skoszona, złom na.kupce, a reszta śmieci wywieziona.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U mnie jak tyle lat mam działkę,kontroli nie było,zwracają tylko uwagę -ale to nasz prezes,tym co tak "często" bywają,że chwasty do pasa rosną nic po za tym