Róże w ogrodzie 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże w ogrodzie 2015

Post »

Majeczko jak fajnie, że już jesteś z nowym wątkiem :heja
Wejście zrobiłaś jak zwykle spektakularne ;:180 "Plecki" róże otrzymały solidne ;:108 Nowa rabata ;:215
Zawsze jestem pod wrażeniem tego porządku u Ciebie - nigdzie nawet jednego chwasta. No szok normalnie ;:oj
Zaczęłaś od swoich nowości - Minerva, Laduree, Paul Bocuse - piękne ;:167 Ja ostatecznie zamieniłam Minervę na Lavender Flower Circus i cały czas się zastanawiam, czy aby to było słuszne ;:224 Nic to, zawsze mogę przecież dokupić :;230 (tylko gdzie posadzić?)
Dieter Muller aż tak Cię zawojował? No, no....
Przyznaj się też zaraz, które z ubiegłorocznych wyleciały? Która Ci podpadła :wink:
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Majeczko, wspaniałe wejście ;:138 .
Ciągle sprawdzałam, czy już jesteś i wreszcie się doczekałam. Na tych pleckach róże świetnie się prezentują.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Maju Laduree już mnie urzekła,Przepiękny kolor a zmienność jest czarująca.Chciałoby się ją zjeść-jak te ciasteczka makaroniki z cukierni L.Laduree.Popatrz na te plateczki.

http://poshifiedbeauty.blogspot.com/201 ... color.html
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Droga Koleżanko,
Skoro o mnie mowa prawie w pierwszym akapicie, to tylko dodam krótko. To była dla mnie czysta przyjemność zrobic coś pozytecznego dla Ciebie i Twojego ogrodu. Sprostanie wymaganiom właściciela jest dla mnie sukcesem. Twoj wybór wykonawcy i detali, to tez sukces, skoro jest taki efekt. Także plecki możemy zaliczyć do sukcesu wspólnego, prawda?

Laduree i Minerva są niesamowite. a połączenie tej ostatniej z Lavender Ice - twoje autorskie- powinno stać się kanonem dla rosomanes. Opatentuj :wink:
Z ciekawostek. Dzisiaj widziałam Kardinal Hume. Boska róża. Niezwykle głęboka barwa i fajny kwiatek ;:oj czyli taki bez przesady, w moim stylu ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Majeczka ;:138 ;:138 ;:138
Te plecki to prawdziwa inwestycja :D Ale zdecydowanie było warto. Jest PRZEPIĘKNIE ;:226 Nie mogę się napatrzeć. Ale cóż, zawsze mi się u Ciebie podobało ;:167
PS/ U mnie róże też dopiero niedawno zaczęły kwitnąć, ale za to będziemy się nimi dłużej cieszyć :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko :wit
Znalazłam Twój wpis w wątku u AniAn i coś mnie tknęło, żeby zajrzeć w stopkę...A nuż nasza Majka otworzyła wątek 2015... I proszę jest, a Ty się nie pochwaliłaś, tylko tak po cichutku...Ładnie to tak :wink: Na razie na szybko się wpisuję, żebyś mi nie umknęła...Ucztę różaną zostawiam na później. Będę miała więcej czasu, to na spokojnie przejrzę zdjęcia królowych.
;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Zbytnio się nie spóźniłam :) Wpisuję się czym prędzej, by razem z innymi wzdychać do Twoich przecudnych różanych kompozycji :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzień dobry :wit ? po krótkiej przerwie z powodu braku czasu.
Pogoda wydawałoby się wyśmienita na boom w przyrodzie, a u mnie róże ledwo, co zaczynają kwitnąć? :)
Tylko nieliczne rozkręcają się? reszta jeszcze w pąkach? od zielonych do kolorowych? :;230
Zastanawiam się, czy drugie kwitnienie nie zacznie się na jesieni?. :;230

Aniu ?Ann ? dziękuję ;:196 ? a czemu, to Laduree nie do zrealizowania?. czyżby kolorek Ci nie pasował.
Ciekawa jestem co powiesz na tą, która zaraz zaprezentuję

Annar13 dziękuję i zapraszam :D

Nikus dziękuję, dbam o nie, bo to moja pasja?. ;:170
Zastanawiasz się jakie wybrać? w takim razie jestem już ciekawa Twojej rabaty różanej.

Patiann ? hihihihi jesteś ? cieszę się.. a wzdychaj sobie ile chcesz ?

Zabeczko? to tak jak ja u Ciebie, ? co prawda nie wpisuję się, ale to nadrobię.

Elwi ? zawsze wybieramy? ja jestem bardzo ciekawa co napiszesz o Lavender Flower Circus, bo ta róża również mi się bardzo podoba.
Pytasz o Dieter Muller?. czy zawojował? tak?. kolor? zapach i idealne połączenie kolorystyczne.
Natomiast drugie pytanie o podpadniecie i która ? hihihi? pytanie proste, ale odpowiedz nie hihihi..hihihi.
Jak najkrócej? to moje chcieć, a mieć pozostaje czasami tylko w marzeniach. Sprawiam sobie wielką przyjemność zapraszając każdą, którą zapragnę.
Podziwiam i sprawdzam czy pasuje do mojej koncepcji kolorystycznej i wizualnej.
Jeżeli tak, to znajduje stałe miejsc na głównej rabacie. Jeżeli nie, to przenoszę ją na inną rabatkę.
Ponieważ jestem niezmiernie konsekwentna, co do głównego projektu ogrodu?. kocham zielony trawniczek i przestrzeń, to znalazłam inne rozwiązanie. Mam nowe rabatki, ale w ogrodzie siostry. Tam je doglądam i podziwiam, a siostra jest bardzo zadowolona. :;230

Alutka ;:196 ? dziękuję?. nie mogę się doczekać Twojego wątku?
Na jakim etapie są róże?. czy też masz tak duże opóźnienie pierwszego wysypu kwiatów?

Aniu an-ka masz rację?. a ja dodam, że ma bardzo duże i trwałe kwiaty.
To bardzo udany zakup. ;:333

Także plecki możemy zaliczyć do sukcesu wspólnego, prawda?

Hahaha? :;230 droga koleżanko Justynko niech Ci będzie? ale, Ty wiesz, że ja bez Ciebie nic bym nie wydziergała?
Kardinal Hume ?. wiem, bo też za mną łazi? skusiłaś się na niego?
Cieszę się, że połączenie Minervy i Lavender Ice znajduje Twoje uznanie?. ;:180

Aniu ? sweety myślałam o Tobie i Twoich różyczkach?. dobrze, że jesteś. ;:196
Nadrobię zaległości niebawem? Plecki dopiero zarosną?. dobrze, że miałam kilka starych nasadzeń, które znalazły oparcie na pleckach?. :;230

Dorotka350 witaj?. otworzyłam wątek, a tu czasu niet?. ;:131
Jestem u Ciebie często? i zachwycam się ? mam pytania? obiecuję sobie znaleźć czas na pisanie. Zapraszam ? oglądaj? :D

Milenko ? Mandragora wzdychaj? a, ja do Twoich? byłam widziałam? jestem ufetowana i zajrzę ponownie? ;:168

Teraz kolejna nowość Olivia Rose Austin popatrzcie, bo ja jestem nią oczarowana.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Jak tylko będzie gotowa dam znać. Przepiękna róża, skojarzyła mi się z taką mięciutką poduszeczką. ;:19
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Majeczko, dzisiaj już na spokojnie obejrzałam zdjęcia i jak zawsze jestem pełna podziwu ;:180 Przede wszystkim nowe plecy dla róż są ;:215
A połączenie Lavender Ice z Minerwą mistrzowskie w Twoim wykonaniu ;:138
Na koniec zostawiłam sobie cukiereczka w postaci Olivia Rose...ach, cóż to za cudo Obrazek Czaiłam się na nią jesienią, ale w końcu nie zamówiłam :( Jest to do nadrobienia tej jesieni. Wiem, że u Ciebie to młody krzaczek, ale ciekawa jestem jaki ma pokrój i czy zwiesza główki...Chodzi mi coś po głowie i szukam różyczki, najlepiej angielki, niezbyt wysokiej, ale musi mieć sztywne pędy, tak jak np. Queen of Sweden. I żeby nie była za wysoka, a jeszcze jakby pachniała, to...Ale mam wymagania ;:306 I tak sobie właśnie pomyślałam o Olivia Rose.
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Majeczko, patrzę na Twoją Olivię i na inne zdjęcia w necie i zaczynam mieć wątpliwości. W zasadzie to jestem już prawie pewna, ze moja to nie Olivia. Mogła byś zerknąć na to zdjęcie i potwierdzić.
https://lh4.googleusercontent.com/-MYgg ... %2B379.jpg

Moja ma całkiem zwieszone kwiaty, a ta Twoja wydaje się trzymać prosto. No i sam kształt ....
Jestem strasznie rozczarowana. Kupiłam ją dla mojej córeczki Oliwki, obie czekałyśmy na nią z niecierpliwością :(
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Majka,
Nie skusiłam się. Kupiłam Leonarda. ;:224 Chodził za mną od trzech lat. Kupowalam go nawet innym. Kardynał H. widziany dopiero pierwszy raz, nie mogę sobie juz pozwolic na spontana w tym roku :;230 Bo spontanem były Balleriny. :;230 Leonardo to raczej żelazna róża i mimo, ze nie wiem, gdzie ją posadzę, to jestem dobrej myśli, bo,bardzo,chciałam mieć tę różę :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Nikus Olivka jest śliczna, fajne skojarzenie z poduszeczką. :;230

Dorotka350 mam ją dopiero od wiosny, siedzi w donicy, ale krzaczek ma całkiem ładny.
Jak kwiat zrobi się zbyt ciężki, to się przewiesza. Kwitnie po kilka kwiatów tak jak widać na zdjęciach.
Olivia ma zupełnie inną budowę zarówno krzaczka jak i kwiatów, nie możesz jej porównać do Queen of Sweden, ale pachnie ? :;230 kurcze? trochę tych Twoich wymagań jednak spełnia.... :;230

Wiola ? tulipanka nie martw się moim zdaniem, to jest Olivia? ;:196
Zobacz u Georgini w różanym na 10 stronie ona pokazuje również tą różę i tamten kwiat jest już podobny do Twojego.
Czasami tak jest, że pierwsze kwiaty są jeszcze mało wykształtowane. ;:108

Justynka ? justi Leonardo? to też bardzo dobry wybór?. :;230
Spontan Baleriny , a Leoś już nie ? hihihi..hihi coś mi się wydaje, że wsiąkasz Justynka ? wsiąkasz w ten świat zakręconych różanie? ;:306
Ciekawa jestem gdzie posadzisz Leosia nie spontana hihihi..hihi ;:112

Minerva, pierwsza zakwitła i kwitnie do tej pory ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:100
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko , Dzięki za fotki slicznej Minervy..., ona jest ;:333 .
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

Witam, cóż za piękny ogród się zapowiada. "Płot " niezwykle gustowny, rzekłabym, przeuroczy. Idealnie pasuje jako tło do róż. Róże piękne. Louiska i spirit ;:167
Majka co to za roślina zadarniająca przed eden ?. Fajnie to to wygląda. Szukam czegoś takiego do zadarniania na rabacie angielsko różanej.
[quote="majka411"]
Obrazek
Aga
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”