A miało być tak pięknie czyli krajobraz po burzy

Zdjęcia naszych ogrodów.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: A miało być tak pięknie czyli krajobraz po burzy

Post »

Oglądam krajobraz po burzy i współczuję ;:108
Ładnie zaczęłaś ale dalej już pójdzie lepiej :!:
Pozdrawiam,
Slawek
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p
Od: 22 lip 2014, o 08:12

Post »

Słonko świeci, ptaszki ćwierkają... Czas na coś optymistycznego. Częściowo ocalony lilak /miał dwa kwiaty, ocalał jeden/ i piwonia nn
Obrazek Obrazek

Czas na kawkę i później relaks wśród połamańców ogrodowych.
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piwonia cudowna ;:138 . Spełniłam sobie marzenie o takiej wcześniejszej piwonii. Ciekawe, po ilu latach zakwitnie.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Piwonia kwitła i przekwitła.. Najlepsze jest to, że to maleństwo takie było i już zakwitło. Jeszcze jedna kępka zbita gradem zastanawia się czy zakwitnąć.
Pogoda piękna, ale jakoś pracom w ogrodzie nie sprzyja - bynajmniej do godziny 17. Jak wczoraj popołudniu zaczęło się chmurzyć, to naprawdę miałam stracha.. ale na szczęście tym razem tylko deszcz. Pewnie jeszcze przez chwilę uraz do chmur zostanie.

Pokaz rozpoczyna pięciornik 'Red Ace' i róża pnąca w sumie to nie wiadomo jaka, bo wydaje mi się, że sadziłam tam dwie różne odmiany a jakoś chodzę dookoła i różnicy znaleźć nie mogę.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Rośliny są silniejsze niż ludzie, pomimo takiej zawieruchy ocalały i pięknie kwitną.
Nie martw się, odbudujesz ogród, nigdy nie wiadomo czy następna burza (susza) nie pochłonie mojego albo czyjegoś jeszcze ogrodu...
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51

Post »

Witaj Gosiu :wit
Bardzo współczuję strat. Taki widok nie jest miły, wszystkiego się od tego tylko odechciewa, ale jak to mówią po każdej burzy zaświeci słońce. Powoli odbudujesz swój ogród i na pewno będzie jeszcze piękniej niż wcześniej ;:168
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Troszkę mnie nie było, ale dziwnym zbiegiem okoliczności chwast zaczął mi przerastać roślinki. Pieruńskie trawsko nie odpuszcza a i inne też mu pomagają zazielenić rabatki. Końca nie widać a moje nieletnie wcale nie pomagają w doprowadzaniu do porządku.
Grządek to już chyba nie znajdę ;:223
Przy okazji w dzikim amoku wyrwałam dąbrówkę. Po gradzie wyglądała mało atrakcyjnie. Końcówki i odrosty były ładne ale rośliny mateczne straszyły. I co Wam powiem, to Wam powiem - ale się cieszę, że to zrobiłam. To czortostwo ma korzenie gorsze niż perz. Nie powiem, roślinka ma swój urok, pięknie wygląda jak kwitnie i niczego sobie poza tym. Jednak nad miejscem trzeba dobrze pomyśleć...
A teraz migawki z ogródka
Wyblaknięty pięciornik 'Red Ace' oraz niewyblaknięty 'Goldfinger'
Obrazek Obrazek

Róża pnąca - która nie dała się wrednym wyjadającym ją żuczkom i NN która nie dała się mszycom
Obrazek
Obrazek

Zawrotna ilość jagód kamczatki oraz rozpoczynająca spektakl lawenda /która oczywiście lawendą nie jest -dzięki adamanna/
Obrazek Obrazek

Muszę przyznać, że już bez żalu patrzę na ogródek. Rośliny pomału odbijają, nowe nasadzenia rosną. Pustki na rabatkach prawie zapełnione, pustki w portfelu wolę pominąć milczeniem ;:215
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Fajnie że masz lepszy nastrój ;:108
Nie ma co się użalać, przemy do przodu.
Mimo wszystko coś ocalało, coś dosadzisz i będzie znów pięknie ;:3
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Róże, które oparły się szkodnikom należy docenić. U mnie mszyc niewiele (na różach, bo na bobie czarno), ale ogrodnice szalały. Boję się myśleć, co będzie za rok, jak się nowe pokolenie ujawni ;:219 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Zniszczenie jakie robi ogrodnica (warto wiedzieć, że to się tak nazywa), chyba bardziej się rzuca w oczy niż to mszycowe. Może dlatego, że one tak szybko tego dokonują. Ja swoje potraktowałam przy okazji walki z mszycami decisem i odpuściły ale wyjadły mi strasznie pnącą różę. Ale najgorsze jest to, że ciągle u mnie pojawiają się mszyce. Normalnie walka z wiatrakami.
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Gosiu ja jak zajrzałam do twojego wątku to się poryczałam ,sorry ,ale chyba najgorszemu wrogi bym nie życzyła tego co cię spotkało.Mam nadzieję,że roślinki mimo takich uszkodzeń podniosą się i jeszcze pokażą swoje piękno,bynajmniej jakaś część.Człowiek wkłada serce ,miłość a tu wystarczy jedna chwila i wszystko to co kochamy zamienia się w koszmar.Ważne ,że się nie poddałaś i działasz dalej ,trzymam kciuki i życzę ci z całego serca,aby nigdy więcej już nie było takiej sytuacji ;:3
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

:wit róże ładnie rozkwitły ;:138 , ale na ostatnim zdjęciu to nie jest chyba lawenda, nie wiem co to ale lawenda ma nieco inne kwiatki - no chyba że to jakaś inna odmiana której nie znam :roll:
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

adamanna pisze::wit róże ładnie rozkwitły ;:138 , ale na ostatnim zdjęciu to nie jest chyba lawenda, nie wiem co to ale lawenda ma nieco inne kwiatki - no chyba że to jakaś inna odmiana której nie znam :roll:
o rajuśku - ale gapa jestem :? Jasne, że to nie lawenda. Dzięki, że zwróciłaś uwagę. Siłą rozpędu nie popatrzyłam co załączam - kolor mi się zgadzał i nie popatrzyłam dokładnie. Chyba czas sobie sprawić okulary ;:173
Wieczorkiem zarzucę właściwą fotkę :D
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Wyczekiwany deszczyk wygonił mnie do domu, ale ze względu na suchoty panujące zostaje mu to wybaczone. Po deszczyku chwasty urosną i będzie je łatwiej wyrwać :;230 Tylko żeby mi zaraz padać nie przestał, bo pożytku żadnego z niego nie będzie ;:223
W ogrodzie coś się tam pomału dzieje, tu coś rośnie, tam coś kwitnie. Mrówki mi się panoszą na potęgę. Trzeba się zabrać za dokarmianie ich różową posypką :wink:

A teraz parę kadrów z ogródka..
Lawenda
Obrazek Obrazek

Róża The Fairy oraz hortensja Prim white - zakupy już poburzowe
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
Awatar użytkownika
gohape
100p
100p

Post »

Tak jak napisałam, tak było... deszczyk, który tylko wyganiał do domu. A dwa kilometry dalej - ulewa. Tak jak w maju u nas grad, a tam tylko popadało - tak teraz u nas ledwo wilgotno, a u nich solidnie podlane. Ot los.

Na rozjaśnienie dnia - doniczkowce-tarasowce:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, Gośka
W moim ogródku
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”