Nigdy się nie przejechałem na zakupach ani na aledrogo (1237 zakupów) ani na ebay (455) czy innych portalach.
Tylko ja nie szukam cudownych nawozów, tęczowych róż, czy kremu na zmarszczki dla seniorów
W marketach jest ten sam towar może trochę droższy z obsługą która ma wiedzę z ............ opakowania pudełka. Sklepy internetowe w 95% sprzedają też na all więc łatwo sprawdzić marżę.
Nie ma sprawdzonych źródeł są tylko lepsi i gorsi. W kraju są producenci Police, Puławy itp a reszta nic nie produkuje tylko miesza. Kupując SuperCud mieszacza garażowego nie jest ważne gdzie dokonamy zakupu bo kupimy to samo (nieraz każda produkcja jest inna).
Żeby życie nie było za łatwe jeden nawóz może być sprzedawany pod kilkoma nazwami np Potafoska magnezowa, Unifoska, Superfosamon, Tarnogran, Bontar, Ogród 2001 do trawników jesiennych, Ogród 2001 pod iglaki jesienny. Przykładów tysiące jak nawóz np opracowany dla producentów rzepaku w pudełku kolorowym jest zachwalany jako idealny jesienny nawóz dla róż.
Mieszają rolnicze w betoniarkach i ...................... najwięcej w głowach bo kto ma trochę pojęcia to bez trudu porusza się w tym temacie i napis nawóz niszczący chwasty w trawniku czy idealny dla pelargonii angielskich skwituje ironicznym uśmiechem.
Nawozy są warte 6-8 zł za kilogram a reszta to podatek od głupoty i nie ważne gdzie go kupimy i od kogo. Oczywiście niektórzy sięgają po nawozy lepsze o 2-3 % płacąc 500% więcej.
Niektórym pewnie brak wody i kupują Supercud nawóz w płynie - zawartość 25 % nawozu 75 % wody.
Na forach co jakiś czas pojawiają się producenci którzy mieszając rolnicze nawozy zachwalają je jako najlepsze no i zawsze link gdzie te cuda można kupić. Większość pochlebnych opinii zawsze należy do tych co ich wcale nie używają tylko zachwalają aby zarobić.
Odpowiem co ja sądzę o ROSAHUMUS - zmielony węgiel brunatny z małym narzutem
Odpowiem co myślę o stworzeniu super nawozu - w tym temacie pracuje kilkadziesiąt milionów "mieszaczy" i kilkaset koncernów światowych. Jedni uznali że ich mieszanka jest doskonała inni że to nie jest prawda. Wydaje mi się że kupując nawóz dla znanego producenta, skierowany do profesjonalistów zapłacimy minimalny podatek od naiwności i uzyskamy najlepsze efekty.
Tylko należy wiedzieć trochę o roli każdego składnika i zasobności własnego poletka.