Aniu ja też pod Wrocławiem, ale na mojej działce panują wieczne przeciągi. Żonkile zmarzły, bo za szybko wystartowały. Niby u nas cieplej i szybciej wszystko rusza, a potem wiosenne przymrozki sieją pogrom w ogrodzie.
Aniu przeczytałam że założyłaś wątek to zaglądam. Wracając do Twojego przywitania ze zdjęciami tęczy, to według Twojego wpisu masz 2 garnki złota, bo pokazałaś 2 tęcze. Na końcu jednej tęczy masz to co sobie wyliczyłaś, a druga niech będzie zakończona tym garnkiem złota
Aniu jaka wygłaskana działeczka. Grządki zadbane roślinki posadzone równiutko po linijkę. Widać że gospodarzysz już od jakiegoś czasu. Widziałam tego pełnego żonkila masz mnóstwo hiacyntów i w takich ładnych kolorach.
Aniu tak teraz przypatrzyłam się to dopiero ujrzałam, że ta Wasza działka jest bardzo duża i kiedy Ty na to wszystko czas znajdujesz co? a tu jeszcze doszedł foliaczek zarąbisty a altankę będziecie stawiać, czy na razie jeszcze nie?
Bogusiu mam taka starą szopę, po poprzednim włascicielu. Ma drzwi zamykana na kłódkę. Jest do zburzenia i trzeby postawić nową, ale nie zrobie tego wczesniej niz jesienią. póki co ani czasu ani kasy na to nie mam. Z drugiej strony u nas ciagle się włamuja i kradną - a do mnie nie zaglądają wybieraja te ładniejsze. No ale mam w planach od dwóch lat
Marysiu ja na czworaka wracałam z działki. eM miał wolny tydzień, co niestety odbiło sie na $$$ ale wykorzystaliśmy czas na działkę. Moje zabytkowe pniaki się ropadły, więc je usuwalismy. Przesadzałam kwiaty, które rosły w nich i obok nich. eM powiększył warzywniak. Wykopał wielką i głęboka dziurę i zakopał tam wszystko z kompostownika. Zasypał ziemią z diury a na wierzch dał ziemie z kompostownika. I mam znowu wiecej do plewienia
Aniu, wypielegnowałaś działeczkę na medal Hiacynty dorodne i masz ich sporo. Po moich nie ma już śladu kwitnienia. Wielkie dla mężusia za ekstra foliak. Oj, będziesz teraz szalała Pozdrawiam cieplutko!