W 'po--wężowym' u Fragoli

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W 'po--wężowym' u Fragoli

Post »

Nie mam Grażynko swojego wątku bo:1) ja nie mam ogrodu tylko rabaty o wymiarze łącznie gdzieś 100m2,
2) moje rabaty są tworzone dopiero od wiosny ub.roku 3) nie potrafię robić takich ładnych zdjęć 4) jeszcze pracuję pomimo że jestem na emeryturze 5) od czasu do czasu wklejam zdjęcia swoich roślin w wątkach tematycznych 5) mam więcej czasu żeby zaglądać do Waszych wątków. na razie jest mi z tym dobrze, zobaczymy może kiedyś? ;:224
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko przybiegłam do Ciebie od Ali. :wit Szkoda, że nie ma wielu zdjęć w pierwszych wątkach. Lubię oglądać początki, żeby móc podziwiać efekt końcowy. Bardzo dużo pracy wymagało, takie misterne przygotowanie rabat i ścieżek. ;:180 Wiosenne kolory cudne, szczególnie ciemiernik mnie urzekł. ;:215
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu jeśli ktoś lubi roślinki i pracę przy nich to nawet mały kawałeczek ogródka cieszy :wink:
:wit Soniu,miło mi gościć kolejną zielonozakręconą koleżankę z podkarpacia :D
Dziękuję za miłe słowa ;:196 one bardzo motywują do dalszych działań....
Niestety zdjęcia w wątkach wymiotło i z kompa po awarii też prawie wszystkie straciłam.
Z samych początków to nie wiele miałam....
nie myślałam wtedy o dokumentowaniu moich poczynań :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Grażynko cudne widoczki.Ciemiernik cuchnący powala na kolana wielkością.U moich ciemierników prawie wszystkie liście ususzone przez wiatry.
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Grażynko ty cyborgu i tytanie pracy w jednej drobnej osóbce.kiedy ty to wszystko zrobiłaś.super to wygląda a jak roślinki się rozpanoszą to będzie bosko.super kolekcja kokoryczek.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Jolu ciemiernik cuchnący rośnie jak szalony,chyba miejsce mu odpowiada i podarowany od serducha.... ;:173
Przywiozłam go ze zlotu jako jednolistną sieweczkę i spodobało mu się u mnie chyba :D
Iwonko dziękuję za miłe słowa :oops: Czas najwyższy było zagospodarować ten kawałek,bo straszył przed domem :roll:
Jeszcze tylko roślinki dosadzić i niech się zazielenia.Koło wtorku myślę przyjdzie kilka szczepionych iglaków,a póżniej jeszcze
niskie bylinki w kolorach białym i niebieskim....
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Grażynko ja też przymierzam się do niebieskiej rabaty. Pochwal się co na niej zagości.
Mam parę roślin w tym kolorze i myślę je kiedyś tam poprzenosić.Może coś kiedyś dokupić. Tylko chciałabym tak ją stworzyć, by wszystko kwitło o tej samej porze,ale pewnie to nierealne. ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam zamiar urządzić żółtą a fioletową zaczęłam rok temu. Wolę jednak gdy rośliny nie kwitną razem. Wtedy zawsze jest coś w tym kolorze :D
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Alu mślę posadzić tam głównie niskie bylinki...
-dzwonki Poszalskiego,Dalmateński,Gargański
-dąbrówka Alba
-fiołek Rebecca
-floks douglasa White Admiral
-floks szydlasty Amazing Grace
-kocimiętka żyłkowana
-przetacznik ząbkowany Knalblau
-pierwioski ząbkowane Alba
-przetacznik rozesłany
-kulnik sercolistny
-gipsówka rogownicowata
-zawciąg nadmorski Armada White
-zerwa
-aster płożący Connecticut
I to tyle co mam na liście zamówionych....coś jeszcze muszę znależć,bo to wszystko za mało(może mi ktoś podpowie co jeszcze mogłabym posadzić).
Soniu to oczywiście kwestia gustu....myślę że ciekawie by wyglądało gdyby zakwitły wszystkie razem...
ja jednak dobierałam tak żeby kwitły o różnych porach :)
Mam rabatę z roślinkami kwitnącymi na różne odcienie czerwieni....ale powstała raczej z przypadku(chciałam oddzielić je od niebieskich i żółtych) i wydaje mi się jednak trochę monottonna.Może tam bieli dosadzę będzie patriotycznie :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Grażynko , bardzo ładne kompozycje ;:oj . Takie piękne widoki mogę podziwiać tylko u innych , bo jestem zachłanna na rośliny i chce mieć różne , a miejsca za mało :?.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Danusiu Ty masz mnóstwo pięknych roślin,a ja muszę kamieniami braki nadrabiać :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grążynko a nie myślałaś o pierwiosnku Miss Indygo, Dzwonku Torpedo, może przylaszczki, trochę cebulowych o niebieskim kolorze, pszczelnik też nie jest wysoki. .Biała miodunka.
Bo z wyższych by się coś jeszcze znalazło ;:108 Myśl a ja podpatrzę. ;:7 ;:108 :wit
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Alu dzięki za podpowiedż ;:196
Cebulowych w białym i niebieskim kolorku trochę posadziłam,przylaszczkę też,zawilca gajowego,kokorycz niebieską,wielosił biały,niebieski i variegata,pajęcznicę liliowatą(mimo że niska nie jest,ale kilka wyższych też będzie)lobelię,przetacznik siwy ułudki białą i niebieską i chyba tyle....
Miodunki białej nie mam,ale mam niebieską gdzieś....muszę ją odnależć i przesadzić....pszczelnik mnie nie lubi i nie chce u mnie rosnąć...
Dziś przyszły mi szczepione iglaczki....jutro trzeba je będzie posadzić,ale przy tej pogodzie to nie bardzo mi się chce :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widzę ,że jednak wchodzisz wyższymi,bo do nich należą wielosiły. To może jeszcze kamasję, babtysję błękitna, kupidynka, może głowienka biała z niższych, A co myślisz o brunnerach? Chyba jeszcze niebieski to jasieniec trwały, zawciągowiec,wulfenia , moltkia, iryski żyłkowane .Jak sobie coś przypomnę to napisze.
Pszelnik i mnie nie po lubił. Dzwonek Torpedo zresztą też.
Tylko się nie załatw na Święta.Jak są w doniczkach to zostaw.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Alu o dziękuję ;:196 widzisz co dwie głowy to nie jedna :wink:
Brunery mam już posadzone w innym miejscu z hostami,ale za głowienką,wulfenią ,moltkią i zawciągowcem muszę się rozejrzeć :D
Baptysje miałam i białą i niebieską ale wymarzły,kupidynek też....za mrożno u mnie zimą jest....i jeszcze ta przestrzeń wokół więc wiatry mrożne swobodnie hulają :roll:
Moje kochane ilaczkowe maleństwa posadzone....mimo że pogoda dziś przepaskudna...okropnie wieje jakieś mrożne wietrzysko i pada deszcz ze śniegiem :roll:

A oto część moich nowych roślinek....jak zwykle mistrzowsko zapakowanych...trzy warstwy w paczce a żadnej roślince nawet listek się nie uszkodził ;:215

Obrazek

Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”