Egzotycznie,doniczkowo oraz balkonowe 2,5m2 szczęścia.
Re: Balkon u Patryka/parapet u Patryka
Cześć Patryku! Powiedz mi kochany jakie poziomki wysiałeś?
Jak z koperkiem? Bazylia poszła w ruch, czy jeszcze czekasz? Uprawiasz rośliny na balkonie tylko czy na parapecie? I które gdzie? Pochwal się jakimi zdjęciami!
Pozdrawiam.
Jak z koperkiem? Bazylia poszła w ruch, czy jeszcze czekasz? Uprawiasz rośliny na balkonie tylko czy na parapecie? I które gdzie? Pochwal się jakimi zdjęciami!
Pozdrawiam.
" Jesteś, na zawsze, odpowiedzialny za to co oswoiłeś" -Lis.
Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....
Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....
- Floro - Fob
- 200p
- Od: 5 sty 2015, o 21:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj rówieśniku!
Mam pytanie. W przeciągu jakiego czasu wykiełkowały poziomki? Mi nie chcą kiełkować moje zwykłe
.

Mam pytanie. W przeciągu jakiego czasu wykiełkowały poziomki? Mi nie chcą kiełkować moje zwykłe

Aiivilis poziomki to zwykłe czerwone koperek już powoli wschodzi chociaż data przydatnosci nasion do 2015 bazyli jeszcze nie wysiałem wysieję w marcu mam jeszcze parapetowce które na parapetach nie są bo parapety w blokach są masakrycznie wąskie mają z 3 -4 cm fotek nie wstawie bo... leń ze mnie
Floro-fob mi poziomki wykiełkowały po 3-5 dniach od wysiewu

Floro-fob mi poziomki wykiełkowały po 3-5 dniach od wysiewu
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gekoon
Gratuluję pasji ogrodniczej i będę Cię podglądać
Gratuluję pasji ogrodniczej i będę Cię podglądać

Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Dzisiaj wysiałem : trawę cytrynową i roszpunkę i położyłem na wacik nasiona ostrych papryk które dzis poczta przyniosła w sumie odmian papryk jest 7 + 1 słodka z nasion ze sklepowej papryki czyli 8
pomidorów chyba też będzie 7 odmian
na dniach dosieję tunbergię przepikuję granaty,poziomki i moje palmy washingtonie.
Pozdrawiam Patryk

Pozdrawiam Patryk

Dzisiaj byłem w lidlu i oczywiscie bez roslin sie nie dało
i wróciłęm z palmą dakltylową tylko nią ale jutro znowu jadę do lidla i kauflanda - zgadnijcie po co co
zdjęcia wstawięjutro 

No nareszcie jakieś zdjęcia!
Proszę o dokładne pokazanie swojej kolekcji!
Proszę o dokładne pokazanie swojej kolekcji!

Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....
Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....
I tu reszta bo więcej zdjęć się w poscie nie zmiescilo

Tu jeden z moich pomidorów malinowych już ma pierwszą parę lisci własciwych

tu siewki poziomek i granatów- granaty wysiane w tym samym czasie ale wykiełkowały o wiele później niż poziomki a i tak pare razy większe od nicj

A tu mój pomocnik który kocha "podlewać" moją jukkę a teraz kilka ale raczej kilkanascie słów o nim
złosnik z niego straszny wczoraj jak wróciłem z lidla z palmą to szarpnął za liscia z dołu i palmę zakręcił potem zączął krzyczeć na mnie i na mamę i wyszczekiwać (to znaczy tak mysle że tak wyszczekiwał
) po co kupiłes te habiele lepiej mięsko trzeba było mi kupić i czemu nie powiedzieliscie że kłuje!?

a tu ta palma

a tu ta jukka którą lubi podlewać

a tu dracena

a tu tak na dobranoc .Gdzie jest nemo?

a teraz zagadka czy to zwierze czy roslina?
zdjęcie słabej jakosci dlatego podpowiedź -pozory mogą mylić

Tu jeden z moich pomidorów malinowych już ma pierwszą parę lisci własciwych

tu siewki poziomek i granatów- granaty wysiane w tym samym czasie ale wykiełkowały o wiele później niż poziomki a i tak pare razy większe od nicj

A tu mój pomocnik który kocha "podlewać" moją jukkę a teraz kilka ale raczej kilkanascie słów o nim
złosnik z niego straszny wczoraj jak wróciłem z lidla z palmą to szarpnął za liscia z dołu i palmę zakręcił potem zączął krzyczeć na mnie i na mamę i wyszczekiwać (to znaczy tak mysle że tak wyszczekiwał

a tu ta palma

a tu ta jukka którą lubi podlewać

a tu dracena

a tu tak na dobranoc .Gdzie jest nemo?

a teraz zagadka czy to zwierze czy roslina?

- arameic
- Od: 1 kwie 2012, o 21:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć, Patryku
. Ja też dopisuję się do Twojego wątku, żeby móc obserwować Twoje poczynania. Kiedy siałeś albizję? Ja też się noszę z zamiarem jej wysiania, ale czekam na więcej światła
.

- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gekoon - masz naprawdę anielską cierpliwość do roślinek, i szczerze podziwiam
Myślę oczywiście o wszelkich 'nasionkowcach'
Ja lubię mieć efekt 'natychmiast', więc z wysiewami to u mnie bywa różnie
Juka pomimo specyficznych warunków, w sensie specyficznego podlewania, ma się całkiem dobrze
Twój zapał i bardzo pozytywna energia bardzo mocno się udziela,
dlatego z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać
A awatarek jest po prostu obłędny !!
Aha - i nie trzymaj nas dłużej w niepewności i powiedz, o co chodziło z tą ostatnią fotką, bo nie wiem

Myślę oczywiście o wszelkich 'nasionkowcach'

Ja lubię mieć efekt 'natychmiast', więc z wysiewami to u mnie bywa różnie

Juka pomimo specyficznych warunków, w sensie specyficznego podlewania, ma się całkiem dobrze

Twój zapał i bardzo pozytywna energia bardzo mocno się udziela,
dlatego z przyjemnością będę do Ciebie zaglądać

A awatarek jest po prostu obłędny !!
Aha - i nie trzymaj nas dłużej w niepewności i powiedz, o co chodziło z tą ostatnią fotką, bo nie wiem

Pozdrawiam i zapraszam
Ostatnia fotka to zwierzę a dokładnie kolonia koralowca capnella który ogólnie przypomina roslinę.
Ja anielską cierpliwosc hmm ni powiedziałbym.
po prostu przez pierwsze pare dni patrze do nasion po pare razy jak nic się nie pojawia to strzelam focha na nie i zapominam
i potem bum!są kiełki
i też lubię mieć efekt odrazu i dlatego kupiłem palmy w lidlu zamiast wysiewać a wysiałem tylko washingtonie
miło mi że coraz więcej osób odwiedza mój wątek

Zaszły pewne zmiany w moim zakątku w mini szklarence wysiałem ostre papryki pierwsze wzeszły po 2 dniach +2 na waciuku a dzis dosiałem tam pomidory
a poziomki i granaty przepikowałem do osobnych doniczek ale z granatów chyba nic nie będzie od wczoraj jakies takies podwiędnięte są to znaczy łodyge mają taką wiotką i od tamtego czsu są takie "garbate" no ale zawsze można znowu wysiać
a i wzeszła też trawa cytrynowa
I jeszcze jedno powoli nie wyrabiam z podlewaniem chyba musze kupić 5 litrową konewkę
i najpardziej czym teraz się martwię to to czy balkon to wszystko udźwignie 

Fakt, trochę roślinek masz, ale czy nie lepiej skupić się na tych roślinach które na pewno przydadzą się?
Jak przypuszczam korzystać będzie z nich rodzicielka czy inna odpowiedzialna za kuchnię kobieta/osoba.
Może swoje ogrodnictwo ukierunkuj na wymagania tejże osoby?
Na pewno będzie łatwiej balkonowi XD
Ah i uważaj z papryczkami.
Mój tata kiedyś po dotknięciu takich papryczek przy rutynowym oglądaniu niefortunnie dotknął się w kilku miejscach. Pieczenie i ból były tak silne, że widziałam go jak płacze jak dziecko.
To tylko tak ku przestrodze by raczki myć zawsze ; )
Jak przypuszczam korzystać będzie z nich rodzicielka czy inna odpowiedzialna za kuchnię kobieta/osoba.
Może swoje ogrodnictwo ukierunkuj na wymagania tejże osoby?
Na pewno będzie łatwiej balkonowi XD

Ah i uważaj z papryczkami.
Mój tata kiedyś po dotknięciu takich papryczek przy rutynowym oglądaniu niefortunnie dotknął się w kilku miejscach. Pieczenie i ból były tak silne, że widziałam go jak płacze jak dziecko.
To tylko tak ku przestrodze by raczki myć zawsze ; )
Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....
Pozdrawiam, Sylwia.
Mój kolorowy zakątek....