Dziękuje bardzo, staram się mieć te zwane pospolite jak i wynalazki.
Każdy kwiat jest piękny a jeszcze jak zakwitnie to dopiero radość i duma. Crassula falcata zielistka bonnie
anturium
portulacaria afra variegata
Pozdrawiam cieplutko.
Masz piękną kolekcję domowych zielenin i z tego co widzę - super warunki do ich hodowli
Sukulenty i kłujaki - boskie Szczególnie spodobały mi się łosie rogi
Dziękuje bardzo, staram się mimo wielu innych zajęć.,...Każdy wolny czas poświęcam zielonym podopiecznym, czy to w domu czy w ogrodzie. Kasiu witaj.... Ewo jakie lubisz domowe kwiaty?
No to następna porcja zielonych.
Eschynantus twister
Klonik mam 5 doniczek ale nie kwitły jeszcze, ten bez przerwy.
Głowa meduzy- wilczomlecz euphorbia pugniformis
Kasiulka - wszystkie o kolorowych, oryginalnych liściach, których u Ciebie nie brakuje
Oglądam wszystko po kolei z coraz większym apetytem
Aż mi się jeść zachciało
A więc proszę kilka dla Ciebie, wybierasz kolorowe liście
Homalomena camouflage
Aglaonema silver queen
calathea
I z draceną
Difenbachia
Skrzydłokwiat gemini tez od Patrycji ma tu 2 rok z takiej jak Twoja sadzonka.
Iwonko witaj i dziękuje bardzo za wizytę.
Domowe umilają mi chwile zimą jestem zielonocholikiem. Kasiu oczami pozwalam podjadać. też lubisz łaciate?
więc dla Ciebie też mam.
Kolejna calathea lancifolia
Begonie
Kasia - a na których konkretnie masz robactwo ?
Bo akurat te odmiany które pokazałaś, to u mnie są bezproblemowe i bezrobalowe.
Inna sprawa ze wszystkimi odmianami G. 'Roseopicta', na których lubią bywać paskudztwa.
No i trafiłaś w sam środek mojego bo również kocham kalatee, czyli Goeppertia, nie mówiąc o aglaonemach
Kasiulu , świetnie , że uległaś Ewce i założyłaś ''domowy'' . Ta popatrzę na pięknie zadbane tropikalne rośliny. Nie muszą kwitnąć (jak dla mnie) , wolę ładne , duże liście. Niewiele mam , na parapecie gęsto , poza tylko dracena i coś bluszczopodobne. Wielka , prawie dwumetrowa difenbachia opuściła mnie , już się nie mieściła. Więc te kolorowe liście także dla mnie
Ja nawet dobrze nie zdążyłam, jak mój A je utopił Tylko network się oszczędził i puszcza nowe listki... Stała na innym kwietniku i przetrwała opiekę A
Dziękuje Kasiu za piękności, także begoniowe, które kiedyś miałam i ziemióry je zeżarły Dobrze, że u Ciebie mogę pooglądać