Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli..... cz.2

Post »

Krysiu to bieganie po rosie po takim szmaragdowym dywaniku jest na pewno super, ja to praktykuję u siebie.
Wczoraj przesadziłam moje cztery hibiskusy syryjskie, nie kwitły dranie i poszły w mniej reprezentacyjne miejsce, będą robiły tłok, może się poprawią, zastosowałam taka taktykę w stosunku do hortensji ogrodowych i pomogło.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jejku, ciężko za Wami nadążyć, dopiero co podziwiałam, Twój nowy trawniczek w starym wątku, a tu już następny, na prawdę ślicznie to wyszło, ta rabatka o obłym kształcie i soczysta zieleń pięknej trawki ;:63, przepięknie kwitną Ci dalie ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przybywam Krysiu wieczorową porą i nadal śledzę twoje poczynania na stosunkowo nowym terenie. Wielki szacun ;:180
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No proszę jaka dziewczyna zwinna już przerabia swoje rabatki ..trawniczek piękny jak zielony dywanik...dalie pięknie się prezentują rabata w środku trawnika czeka widocznie na hortensje pięknie będą się prezentowały ...a może będzie różanka....pięknie zrobiłaś w koło domu...ale na wiosnę i tak będziesz przerabiać od nowa bo bez tego nie możemy żyć....
Pozdrawiam... Alina .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EDYTKO.....musisz nad perzem zapanować...to dziadostwo takie wszędzie wlezie

MARYSIU....czasu brakuje na bieganie z aparatrm, ale dla Ciebie wysupłałam

orzecha w blasku zachodzącego słońca

Obrazek

oraz przebarwjającą się już Pinky Winky

Obrazek

JOLKA.....paczuszka dotarła, ale tego dużo mogę chyba z tego trzy sadzonki zrobić.... ;:196 ;:196
a po trawie fajnie się ;:65 ;:65 tylko szkoda, że już w powietrzu jesień czujemy, przynajmniej u mnie.
Moje dwa hibiskusy rosną i kwitną ale tempo to mają mizerne...przyrosty skromniusie ale za to jeden z nich ma swoje potomstwo które pozostawiłam i ładnie rosną małe hibcie o takiej barwie

Obrazek

ILONKA......zgodzę się z Tobą co do koloru trawki...jest rzeczywiście soczyście zielona.....patrzę sobie na nią i myślę co to znaczy być młodym ;:306 jabłoń ładnie się wkomponowała w całość i myślę o posadzeniu pod nią host, traw i tak liczę na Was co by tam jeszcze współgrało razem ładnie....
na ROD trawy ładnie się rozrosły i tak sobie myślę teraz ciachnąć czy na wiosnę

Obrazek

WANDZIU...u mnie to jeszcze długo będzie co podglądać, przecież Ty najlepiej wiesz jakie wędrówki uprawiajają maniaczki ogrodowe ze swoimi roślinami...już wiem że BOBO lada dzień powędruje na obłą rabatę
Obrazek

ALINKO......z przeróbkami rzeczywiście poczekam na wiosnę ale teraz też będzie się działo, nadchodzi czas kiedy można z gruntu kopać
wcale się nie pomyliłaś co do hortensji bo właśnie część z tych powędruje bliżej jabłoni

Obrazek

Obrazek

róże pozostaną na razie na swoich miejscach jedynie towarzystwo im uzupełnię, jeszcze się nie rozejrzałam za nimi a to chyba czas nadchodzi pomyśleć o takich

Obrazek

kwitnie od Christiany a zapomniałam jak się zwie....

Obrazek

jeszcze jedno bez nazwy....

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jak się dowiesz,co to jest to ostatnie i przedostatnie zdjęcie,to koniecznie napisz,gdyż jest to piękne ;:108
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
To "przedostatnie" też mam ale SKS robi swoje. :? Bobo pięknie się zapowiada. Śliczne są te miniaturowe hortensje, szczerze mówiąc to takimi maluchami one nie są. :lol:
Krysiu - ja przesadzam nadal. M, przy śniadaniu pyta: To co dzisiaj przesadzamy? ;:224
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Przedostatnie to jest kłosowiec! Cudna roślina, ale mi tej zimy one wymarzły, nie wiadomo dlaczego. Ponoć nie są długowieczne, ale się za to rozsiewają.
Krysiu trawy ciachaj wiosną, ze swoimi źdźbłami będą w zimie bezpieczniejsze.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU..... ;:196 dzięki za kłosowca, mam dwa krzaczki...kwitnienie w tym samym kolorze ale kolor liści u jednego prawie złotawy u drugiego ciemnej zieleni.
A trawy ruszę na wiosnę, teraz nich zdobia działkę

HELENKO...BOBO już w gruncie, czy na zimę muszę ją zabezpieczyć przed mrozami :?: ja też zaczynam wyścig z przesadzaniem i tak z eM zastanawiamy się co zdązymy przekopać, ciągle na styku czasowym się poruszamy ;:223
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Krysiu,witam w piękny poranek/u nas słonecznie/ i w nowym wątku.Dużo zmian i włożonej pracy,ale efekty budzą podziw ;:138
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, trawka o którą pytałaś to chyba rozplenica, Wandzia dobrze Ci podpowiedziała, ciachnęłam ją kiedyś jesienią i nic z tego nie wyszło, najlepiej wykopać ją całą wiosną i podzielić na pół, ja tak zrobiłam i teraz mam już dwie ogromne kępy ;:108
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKO....rozplenicę będę ciąć na wiosnę, teraz chyba było by to trudne i kłopotliwe na ROD rozrosły się bardzo mocna.....u mnie teraz dużo wilgoci na działce i im ten klimat sprzyja

LODZIU....mogłoby by być więcej zrobione ale jakoś czas szybko umyka
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Krysiu ;:196 dzień dobry.
Wiesz chyba pozazdrościłam Ci tej podwójnej roboty :oops: i też tak będę mieć. Od poniedziałku zacznę przeprowadzki roślinne :D
Część kwiatów i krzewów na przedogródek a uprawy sadownicze i troszku warzywnych na działeczce. Tylko pomidory w szklarni będą, tez koło domu :wink:
Trzymaj kciuki
Czy na ostatnim zdjęciu nie jest przypadkiem sadziec?
Buziaki ślę
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Krysiu a kiedyż to ten Wasz Piękny Ogród tak się... zestarzał Jak by był urządzany co najmniej od ....dziestu lat ;:180
Sie okazuje że wciąż bawisz się RODOS-em ;:oj
Pozdrawiam ;:196
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Basiu - to jest zaleta posiadania odpowiedniego zaplecza, czyli działki w ROD. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”