Złamane tuje -

Drzewa ozdobne
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

U mnie robotnicy złamali 1/3 tui kulistej. Mmam nadzieje że to zarośnie i nie będzie widać miejsca złamania.
Drugi iglak płożący- jałowiec Mint Julep ma nadłamane dwie gałęzie. Związałam je sznurkiem aby nie odstawały od miejsca nadłamania ale jak na razie gałęzie są nadwiędnięte. Chyba będę je musiała obciąć :(
Awatar użytkownika
mario-g707
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 25 mar 2009, o 15:50

Post »

Nieee!!! :shock: Nie radzę na razie obcinać.To nic,że są nadwiędniete! Ja bym poczekał choćby parę miesięcy i zobaczył wtedy.Natura zawsze sobie poradzi!No chyba że intuicja podpowiada,że nie ma szans na uzdrowienie.No i chyba że gałązki wyglądają już fatalnie. Pozdrawiam! :D [/b]
POZDROWIONKA!
Awatar użytkownika
Bożi
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 18:03

Post »

Gałązki podwiązałam jak tylko zobaczyłam że są nadłamane. Obeschły tylko końce a całe gałęzie są powiędnięte. Poczekam :) Zobaczę jak natura sobuie poradzi. Obciąć zawsze zdążę.
MirekL
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 10 lis 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mario-g707 pisze:Nieee!!! :shock: Nie radzę na razie obcinać.To nic,że są nadwiędniete! Ja bym poczekał choćby parę miesięcy i zobaczył wtedy.Natura zawsze sobie poradzi!No chyba że intuicja podpowiada,że nie ma szans na uzdrowienie.No i chyba że gałązki wyglądają już fatalnie. Pozdrawiam! :D [/b]
Poradzi, i owszem :D Tyle że owa natura ma w ..... tą akurat jedną gałązkę.
Cuda to podobno w Erze....
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pesymista :lol:

A może jednak się uda? Nie odbieraj forumkom nadziei, proszę :lol: :lol: :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
Aisyrk
1000p
1000p
Od: 18 sie 2008, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pisałam w innym wątku, ale nikt mi nie odpowiedział, więc powtórzę jeszcze raz. W sierpniu musiałam przesadzić 5-letnią tuję. Nie wiem, jaka to odmiana, bo dostałam ją w prezencie. Jest zielona, a gałązki i liście ułożone są pionowo. Otóż ma ona teraz z zewnątrz kolor brązowy, a wewnątrz jest żywozielona. Liście ( igły? ) nie są zwiędnięte. Nie wiem, czy ona obumiera i czy można ją jeszcze reanimować?
"....na betonie kwiaty nie rosną ..."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”