Ogród w sercu puszczy
Re: Ogród w sercu puszczy
Co to za rasa psa? 

- MagdaB2701
- 200p
- Od: 26 cze 2013, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia-cześciowo coś jest z tych skrzynek (przynajmniej doniczki i skrzynki mogłam już kupić) okazało się że resztę musi minimalnie jeszcze dociąć,więc są zrobione ale pozostał montaż.
Madzianka pytasz o mojego psa?tego rudego? Matka jego byla bernardynem a ojciec duzy skundlony rudy wilczorowaty pies.Więc to kundel,ale wielu ludziom się podoba.
Madzianka pytasz o mojego psa?tego rudego? Matka jego byla bernardynem a ojciec duzy skundlony rudy wilczorowaty pies.Więc to kundel,ale wielu ludziom się podoba.
- MagdaB2701
- 200p
kilka fotek:
"koń już zaprzęgnięty"

ten pomysł podsunęła mi moja mama,szary betonowy brudny murek,umyłam myjką ciśnieniową,pomalowałam farbą do betonu,stolarz zrobił skrzynki balkonowe i posadziłam w skrzynkach i niedużych doniczkach kwiaty,jak się wszystko rozrośnie będzie kolorowy gaj,na razie jest tak:

"koń już zaprzęgnięty"

ten pomysł podsunęła mi moja mama,szary betonowy brudny murek,umyłam myjką ciśnieniową,pomalowałam farbą do betonu,stolarz zrobił skrzynki balkonowe i posadziłam w skrzynkach i niedużych doniczkach kwiaty,jak się wszystko rozrośnie będzie kolorowy gaj,na razie jest tak:

- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Madziu dopiero teraz zaskoczyłam że ja już chwaliłam Twoje donice ale pisałam ze smartfona z działki i albo zginął zasięg albo coś źle wcisnęłam
Donice wyszły ci super, jak roślinki się rozrosną to będzie cudny widok ale wiesz - jeszcze co nieco by się zmieściło
A sadzonki pelasiek w koniku bardzo ładne - jakie gęste już
to tegoroczne zakupy czy zimowane ?
A jak się sprawuje donica na koniku - bo myślę żeby kupić taką na balustradę - jeszcze wcisnę

Donice wyszły ci super, jak roślinki się rozrosną to będzie cudny widok ale wiesz - jeszcze co nieco by się zmieściło

A sadzonki pelasiek w koniku bardzo ładne - jakie gęste już

A jak się sprawuje donica na koniku - bo myślę żeby kupić taką na balustradę - jeszcze wcisnę

- MagdaB2701
- 200p
Monia,tak masz rację co nie co jeszcze wcisnę
i czeka w kolejce na przesadzenia do donic
Sadzonki w koniu to szczepki od forumka zakupione jesienią,rosły całą zimę w pokoju normalnie ogrzewanym na parapecie.
Donica na koniu,nie spada ale się buja i mam wrażenie że roślinki w niej mają ciasno,nie dużo miejsca jest w niej na ich korzenie.
Monia spotkałam serduszkę czerwoną i białą i oczywiście się skusiłam

Sadzonki w koniu to szczepki od forumka zakupione jesienią,rosły całą zimę w pokoju normalnie ogrzewanym na parapecie.
Donica na koniu,nie spada ale się buja i mam wrażenie że roślinki w niej mają ciasno,nie dużo miejsca jest w niej na ich korzenie.
Monia spotkałam serduszkę czerwoną i białą i oczywiście się skusiłam

- bunia79
- 500p
- Od: 25 cze 2012, o 23:27
Ciekawe pomysły pokazujesz!! Super ta ścianka z doniczkami!!
No i fuksje...cudo
Pozdrawiam. Bogusia
No i fuksje...cudo

Pozdrawiam. Bogusia
- Niunia1981
A to dlatego sadzonki pelargonii są takie wyrośnięte bo sobie spokojnie rosły całą zimę. A jakie to odmiany?
Nad doniczkami się zastanowię, zobaczę czy są jeszcze w Biedronce
Serduszki powiadasz? Popieram zakup na całej linii
Nad doniczkami się zastanowię, zobaczę czy są jeszcze w Biedronce

Serduszki powiadasz? Popieram zakup na całej linii

- MagdaB2701
- 200p
Monia w koniu rośnie oliwer welfari (mam nadzieję że nie zrobilam błędu w pisowni) veriagetta różowa ta najwyższa to nieznana gratis dostałam chyba kwitnie na czerwono jest tam jeszcze applensborn (chyba źle napisałam ale wiesz o co chodzi) i na doczepke fuksja thalia,na grzbiecie konia komarzyca i pelargonie tomcat.
Bogusia- dziękuję za miłe słowa,na kwitnienia fuksji czekam zawsze z niecierpliwością fotki z pierwszej strony są z poprzedniego sezonu,tegorocznych będę miała dużo więcej odmian,licze że wszystkie zakwitna i będzie czym się chwalić.
Bogusia- dziękuję za miłe słowa,na kwitnienia fuksji czekam zawsze z niecierpliwością fotki z pierwszej strony są z poprzedniego sezonu,tegorocznych będę miała dużo więcej odmian,licze że wszystkie zakwitna i będzie czym się chwalić.
- Niunia1981
Madziu Oliver też mam, dostałam od forumki sadzoneczkę
Z tych różanych Appleblossom mi nie przetrwała zimy bo mi ją zalała lodowata woda ze świetlika ale mam za to dwie inne z grupy różanej - Australian Pink i Brightstone
No to czekamy na kwitnienia
Pozdrawiam cieplutko kochana

Z tych różanych Appleblossom mi nie przetrwała zimy bo mi ją zalała lodowata woda ze świetlika ale mam za to dwie inne z grupy różanej - Australian Pink i Brightstone

No to czekamy na kwitnienia

Pozdrawiam cieplutko kochana

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Melduje się Madziu
ależ pięknie u ciebie a ta niebieska fuksja zachwyca mnie i kusi by szukać ją,cudowny masz ogród

- MagdaB2701
- 200p
Dzięki za odwiedziny Janku,niebieska fuksja faktycznie miała ładne falbaneczki i długie preciki,kwitla obficie,kupiłam ją na targowisku w zeszłym roku,wydaje mi się,że przezimowala ale pewność będę miała jak zakwitna.Mi się bardzo podoba Twoja fuksja veriagetta.
Czekam na słoneczko,by porobić trochę fotek ogrodowym i balkonowcom,
Czekam na słoneczko,by porobić trochę fotek ogrodowym i balkonowcom,
- MagdaB2701
- 200p
Przedstawiam troszkę fotek ogrodowych:
pod kuchennym oknem:

na skalniaku:

pierwszy raz będzie kwitła
a mam ją już ze 4lata

ostatnie kwiatki serduszki

rabata przy altance grillowej:

i po kolei,karaguana szkoda,że nie mam fotki jak kwitnie

klon flamingo,jeden z ulubieńców na tej rabacie

drugi ulubieniec

ten modrzew też bardzo mi się podoba

i kilka innych zielonych

jesteśmy co raz bliżej altanki grillowej,tu hosty rosnące pod dużymi świerkami(swego czasu był umocowany hamak między tymi świerkami,ale się podarł i jakoś tak zawsze zapomnimy kupić nowy,ale to świetne miejsce w cieniu,więc hamak trzeba zapisać na listę zakupów i w końcu zostanie zakupiony)

huśtawka przy altance(chyba prosi o nową warstwę drewnochronu):

a teraz czapki z głów
szacunek należy się tej altance,materiał oprócz stołu i ławek pochodzi ze stodoły,która miała ponad 100 lat,a więc wiele historii by nam opowiedziała;

następnym razem sesja balkonowych
pod kuchennym oknem:

na skalniaku:

pierwszy raz będzie kwitła

ostatnie kwiatki serduszki

rabata przy altance grillowej:

i po kolei,karaguana szkoda,że nie mam fotki jak kwitnie

klon flamingo,jeden z ulubieńców na tej rabacie

drugi ulubieniec

ten modrzew też bardzo mi się podoba

i kilka innych zielonych

jesteśmy co raz bliżej altanki grillowej,tu hosty rosnące pod dużymi świerkami(swego czasu był umocowany hamak między tymi świerkami,ale się podarł i jakoś tak zawsze zapomnimy kupić nowy,ale to świetne miejsce w cieniu,więc hamak trzeba zapisać na listę zakupów i w końcu zostanie zakupiony)

huśtawka przy altance(chyba prosi o nową warstwę drewnochronu):

a teraz czapki z głów

następnym razem sesja balkonowych

- Niunia1981
Madziu ale fajne fotki
Modrzew, klon i wierzba są na mojej liście zakupowej
Altanka śliczna i bardzo klimatyczna
PS wstawiłam fotki pelasiek u siebie

Altanka śliczna i bardzo klimatyczna

PS wstawiłam fotki pelasiek u siebie

- MagdaB2701
- 200p
popieram zakup klonu,wierzby i modrzewia,pięknie się prezentują w ogrodzie.Wierzbę muszę jeszcze przyciąć,ale ona to lubi,wtedy znów będzie miała te ozdobne młode listeczki,chcę ją formować w zwartą kulę,słabo na razie mi to wyszło
więc cięcie konieczne.
Altanka to nasze ulubione miejsce,nawet zimą gdy robimy kulig na koniec ognisko przy altance musi być,żadna pogoda nam nie straszna,latem gdy spotykamy się ze znajomymi a pada deszcz,to na nas tam nie pada
tylko dzieciakom ciężko usiedzieć w miejscu
Pelaśki Twoje widziałam
cudeńka

Altanka to nasze ulubione miejsce,nawet zimą gdy robimy kulig na koniec ognisko przy altance musi być,żadna pogoda nam nie straszna,latem gdy spotykamy się ze znajomymi a pada deszcz,to na nas tam nie pada

Pelaśki Twoje widziałam

- MagdaB2701
- 200p