Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różane impresje

Post »

Widzę,że masz Ice Cream i nie pomylony,niestety moje okazały się pomyłką ;:222 Możesz mi napisać gdzie je kupowałaś? Blueberry Ripple cudo ;:167
Powojnik Omoshiro od zawsze mi się podoba,mijam go co roku w szkółce,ale chyba po Twoim przedstawieniu nabędę go w końcu...długo u Ciebie mieszka?
Aniu, jak mi miło, że mnie odwiedziłaś ;:196 Jeszcze milej, że Ci się u mnie podoba, bo Twój ogród jest dla mnie jednym z wzorcowych ;:180
Ice Cream nie pomylony, ale moim zdaniem szału nie ma ;:185 Na zdjęciach wygląda lepiej niż w rzeczywistości. Z kolei Blueberry Ripple na zdjęciach u sprzedawców ma podrasowany mocno wygląd i mnie osobiście nie przypadł do gustu. Zdecydowałam się go kupić dopiero po sprawdzeniu zdjęć na forach. Jestem nim zachwycona ;:167 Gdzie kupowałam napiszę na pw.
Omoshiro jeszcze młodziak - pierwszoroczniak, ale wystartował najszybciej ze wszystkich moich powojników ;:oj
Dla Ciebie Aniu jeszcze trochę kwiecia ode mnie ;:196
Tulipan liliokształtny Marylin - drugi rok u mnie, nie wykopywany!
Obrazek

Ice Cream we wcześniejszej fazie
Obrazek

Ponownie Blueberry Ripple ;:167
Obrazek

I we wcześniejszej fazie:
Obrazek

Weber's Parrot - niezawodny ;:167
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jakie Ty masz cudne tulipki ;:167 No bajka ;:167 Możesz tak bez końca ;:170
Czekam na priv .....
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda dzisiaj uniemożliwia wszelkie czynności opiekuńcze nad Ogrodziem - zimno, wieje i pada :(
Za to jest to idealna aura by tworzyć plany tajnych operacji, knuć podstępnie, mataczyć i spiskować... który kawałek trawnika eksterminować pod róże ;:183 Jest to też dobry czas by w szlafroczku, przy kawce, wypisywać skrycie zamówienia ;:224 Bądź co bądź od ostatniego zakupu róż minęły już dwa miesiące ;:oj To strasznie długo... No, nie wytrzymałam i popełniłam zamówienie do R. na róże w pojemnikach. Na liście znalazły się: gruszka z Achen (Grüß an Aachen), Maria Antonina (Marie Antoinette), Ascot (kojarzy mi się głównie z wyścigami :wink: , Ola z Kentu (Princess Alexandra of Kent), Kosmos, Larissa, Graf Goethe (Johann Wolfgang von Goethe Rose), Pierwsza Dama (First lady), Elfrid, Giardina, Gospel, Pastelka (Pastella).
Ciekawa jestem czy wszystkie są dostępne ;:224
Tymczasem jak o różach mowa, kilka zdjęć wyrywnych pączkujących róż.
Rosa rugosa
Obrazek

Abrahamek
Obrazek

Flammentanz
Obrazek

Flammentanz tak kwitła w 2008 - w tym roku powinno być jeszcze lepiej :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No piękne zamówienie:) A Artemisa nie mają w ofercie? Kilka z nich posiadam czyli Pastella, Larissa,First Lady,wszystkie ładnie rosną:)
Flamen cudna,nie posiadam,ale z chęcią będę podziwiała u Ciebie ;:333
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Elwi ja również się cieszę że wreszcie zdecydowałaś się na otwarcie wątku. Początek wspaniały, piękne tulipany no i wybór róż ciekawy. Miałam 4 róże z tych wymienionych, zostały mi dwie. Jedna poszła do Grażynki /kogra/ Larisa bo bardzo się panoszyła, drugą też dałam do innego ogrodu Kosmos i zostały mi dwie, ale jestem bardzo z nich zadowolona. To Pastela i Goethe.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No piękne zamówienie:) A Artemisa nie mają w ofercie? Kilka z nich posiadam czyli Pastella, Larissa,First Lady,wszystkie ładnie rosną:)
Aniu mają Artemisa, ale na tą rabatkę już mi się nie zmieści :( Gdyby Artemis była niższa, nie byłoby problemu, ale ona wysoka rośnie. Ale klina mi zabiłaś... Już zaczynam kombinować, może jednak ją gdzieś wcisnę ;:224
Dla Ciebie Aniu jeszcze trochę moich tulipanów - te pierwsze to oczywiście pomyłka :twisted:
Obrazek

Papuzie w grupie: Webber's Parrot, roccoco i Rai (tu mam obawy, że odmiana jest niezgodna - znowu :twisted:
Obrazek

Liliokształtne - mają niezaprzeczalny urok - odmiana Sapporo
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Artemis potrzebuje trochę luzu,dorasta do nawet 1,5 metra.U mnie ma w tej chwili ponad metr na pewno.
Tulipany pomylone,ale za to jakie piękne,różowe z koronką cudne:) Parroty planuję dokupić,są chyba bardzo trwałe?
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu miło mi, że do mnie zajrzałaś ;:196
Miałam 4 róże z tych wymienionych, zostały mi dwie. Jedna poszła do Grażynki /kogra/ Larisa bo bardzo się panoszyła, drugą też dałam do innego ogrodu Kosmos i zostały mi dwie, ale jestem bardzo z nich zadowolona. To Pastela i Goethe.
Danusiu cieszę się, że podoba Ci się moje zamówienie :D To tylko jedna rabatka, znowu w tonacji różowej bo takich róż jest najwięcej, a ja jestem na etapie maniackiego dążenia do posiadania jak największej ilości odmian. Można wiedzieć dlaczego pozbyłaś się Kosmosa?
No a Goethe na moim zamówieniu to Twoja zasługa ;:180 Tyle się o niej pochwał naczytałam u Ciebie, że już dawno wpisałam na listę z nagłówkiem "Chciejstwa".
Dla Ciebie z podziękowaniem kilka kwiatków z mojego królestwa ;:196
Piwonia drzewiasta - pokaże kwiaty już za moment :D
Obrazek

Różanecznik Germania - jeden z zakwitających jako pierwsze
Obrazek

No i pachnący lilak, szkoda że cieszy oko tak krótko :( już kwiaty zaczynają się przebarwiać
Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Witaj Elwi :wit
Nie będę ukrywać, że zobaczenie wątku o takim tytule spowodowało moje zainteresowanie :;230
Nie zdążyłam jeszcze się zorientować, jak wygladają Twoje Różane impresje, ale z pewnością znajdę wiele piękna ;:oj zapowiada się naprawdę świetnie ;:173
Piękny masz maj w ogrodzie ;:oj

Edit,
Przejrzałam pierwszą stronę. Coś fantastycznego: dojrzały ogród i tyle nowych odmian roślin. Tulipan, który kwitnie 4 tygodnie?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parroty planuję dokupić,są chyba bardzo trwałe?
Aniu Parroty są dosyć trwałe - na drugim miejscu po Blueberry Ripple. W tym roku chcę dokupić jeszcze dużo, dużo więcej papuzich. Rzucają się w oczy z daleka i sprawiają, że rabata jest pełna i nietuzinkowa. Zauważyłam, że jak parroty przekwitną, to mimo tego, że inne tulipany kwitną nadal, rabata nie robi już takiego wrażenia ;:108
Jest tylko jeden parrot, którym się rozczarowałam i już go nie kupię - to black parrot. Na zdjęciach wygląda fajnie, ale w rzeczywistości jest rachityczny, z daleka go wcale nie widać, a kwiaty wyglądają jakby porażone. Konsultowałam się w tej sprawie z innymi posiadaczami tego tulipana - wszyscy mają tak samo ;:108

Ale na zdjęciach wygląda całkiem, całkiem:

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie będę ukrywać, że zobaczenie wątku o takim tytule spowodowało moje zainteresowanie :;230
Justi niniejszym publicznie Cię przepraszam za to, że tytuł mojego wątku jest identyczny z Twoim. Moja wina - powinnam sprawdzić tytuły wątków na forum :oops: Obiecuję solennie, że kolejne części (jeżeli będą) zatytułuję inaczej ;:108
A trzeba było trzymać się wersji nr 1 Ballada o Ogrodziu :;230

Justi dla Ciebie kwiaty i moja obietnica poprawy ;:108
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Elwirko, tytuł wątku możesz chyba nawet teraz zmienić ;:173 . Faktycznie jest podobny do Justynki :lol:
Piękne masz te papuzie tulipanki ;:oj
Piwonię drzewiastą mamy taką samą. Jak długo ją masz?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zapowiada się fantastyczny wątek ;:oj Ogród bardzo dojrzały, ładnie zaprojektowany. Cudna kolekcja tulipanów, już sobie kilka do listy dodałam ;:306
No i róże....tyle już pączków....bardzo jestem ciekawa ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dojrzały ogród pokazany na cudnych fotkach ;:138
Chociaż może nie kocham róż tam mocno, będę stałym gościem aby napawać się urokami ogrodu oraz pięknymi kadrami.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Witaj Elwirko. ;:168
Jak miło o poranku przekroczyć progi twojego ukwieconego ogrodzia. :wit

Taka porcja słonecznych zdjęć robi wrażenie. ;:108
Świetny wstęp ;:333 a potem to już cała seria ciekawostek.
No i widzę, że już zleciała się do Ciebie cała elita różana :;230 , chociaż ledwo co otwarłaś podwoje.
Miło Cię powitać w szeregach pozytywnie zakręconych. ;:304
Jak już Danusia napisała mam kilka twoich róż, więc fajnie będzie w sezonie porównywać ich kwitnienie i dzielić się spostrzeżeniami.
Kolekcję tulipanów masz całkiem okazałą. ;:215
Zatem już zacieram rączki Obrazek w oczekiwaniu na dalsze wieści z ogrodzia.
A dla nowej krajanki, różowielbicielki / ładniej brzmi niż różomaniaczka / Obrazek.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”