Hej dziewczyny
Ala - co racja to racja, pomoc w ogrodzie (szczególnie mamy) jest niezastąpiona. Moja ma w planach na dziś sianie ogórków i buraczków.
Magda - oby tak dalej! Trzymam kciuki za Twoje pomidorasy i za to, żeby już nie było więcej przymrozków. Ja na razie w donicach mam: malinowy babciny (cokolwiek to znaczy), Makler, Makarena, Carmello, Mamoru do tego Koralik i Supersweet i jeszcze jakiś jeden wypasiony bez etykiety, ale też koktailowy.
Nie, żeby było tak, że pomidory są dokładnie oznaczone

kuzyn zrobił zakupy, nie opisał doniczek a później przysłał mi maila z nazwami, więc - o ile uprawa się powiedzie- będziemy zgadywać co jest co
Moje pomidory poczekają sobie do kolejnego weekendu - ten mam już zajęty (chyba, że się jeszcze coś pozmienia, bo Gośka złapała anginę

).
Wczoraj dostałam paczkę z Rosarium z różycami, z tego co pamiętam to zamówiłam Jasminę, Ilse Krohn Superior, First Lady i Cinderellę. Pnace ida na pergolę przy wejściu do 'maliniaka' a pozostałe dwie na rabatę przed domem.
Zrobię im dziś fotkę, to będziecie mogły ocenić ten zakup ;-)
Czy u Was pada? Nas straszą deszczem od wczoraj, ale jakoś ani kropelki nie widać a trochę by się przydało. Znając anomalia pogodowe, które coraz częściej nas nawiedzają to pewnie skończy się na krótkiej i intensywnej ulewie...a niby ma padać cały tydzień