Młody ogród Dobrusi
Re: Młody ogród Dobrusi
Śliczne nabytki! i jak pieknie słonecznie u Ciebie! u mnie się zachmurzyło, zerwał sie wiatr no i kicha na całego. Ale Tobie życzę pieknego pracowitego w ogródku dnia
- AloesIk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lut 2011, o 16:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:

Wspaniałe nowości nabyłaś

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dobrusiu
ogród pięknieje z dnia na dzień
Jest się czym chwalić więc pokazuj go nam często. Zakupy rewelacyjne 

- ann_30
- Od: 7 mar 2012, o 10:36
Widzę,że zakupy były udane.Ja za Twoją radą pokusiłam się o zakup magnolii gwieździstej tak na dobry początek mojej przygody z tymi roślinami.Mam nadzieję,że z czasem będę powiększać kolekcję.Pozdrawiam 

Śliczna magnolia, ja właśnie zamówiłam dla siebie
w tylu wątkach teraz tak pięknie kwitnie, że nie mogłam nie zamówić

Ja też mam zamiar kupić magnolie ma takie piękne kwiaty.
Witam po pracowitym weekendzie 
Łukaszu, Anko dziękuję bardzo
Aniu, Danusiu życzę Wam, by magnolie pięknie kwitły i cieszyły Wasze oczy
Anito kupuj, bo są tego warte. Może trochę wymagające, chimeryczne, i czasami przemarzają im pąki kwiatowe, ale kiedy już zakwitną to cieszą niesamowicie
Właśnie wróciłam z ogrodu, uciekłam wcześniej z pracy by w końcu skończyć sadzenie. Paprocie i fiołki na swoich miejscach, wybrałam wreszcie miejsce dla cedra i jeden z figowców powędrował do gruntu, drugi będzie w donicy i na zimę powędruje do garażu. Przesadziłam jeszcze rododendrona, który zamiast rosnąć - marniał i zrobiłam porządki w poziomkach, które zaczęły już kwitnąć
Jagody kamczackie obsypane kwiatami, borówki (poza jedną upartą) również z pączkami, pierwszy raz kwitnie nektaryna i śliwa węgierka
niestety obie moje czereśnie wciąż bez kwiatków 
Teraz już ledwo żyje i marzę tylko o prysznicu i wygodnym łóżku (ech, te pozimowe zakwasy).
Tak kwitnie nektaryna

A tak pierwsza z azalii

Kwiatki na kiku-shidare-sakura pokazują języczki i za chwilę zakwitną

A taką niesamowitą sosnę spotkałam na niedzielnej wycieczce do lasu. Siostra obok niestety sucha, szkoda, bo obie stanowiłyby nie lada widok

Łukaszu, Anko dziękuję bardzo

Aniu, Danusiu życzę Wam, by magnolie pięknie kwitły i cieszyły Wasze oczy

Anito kupuj, bo są tego warte. Może trochę wymagające, chimeryczne, i czasami przemarzają im pąki kwiatowe, ale kiedy już zakwitną to cieszą niesamowicie

Właśnie wróciłam z ogrodu, uciekłam wcześniej z pracy by w końcu skończyć sadzenie. Paprocie i fiołki na swoich miejscach, wybrałam wreszcie miejsce dla cedra i jeden z figowców powędrował do gruntu, drugi będzie w donicy i na zimę powędruje do garażu. Przesadziłam jeszcze rododendrona, który zamiast rosnąć - marniał i zrobiłam porządki w poziomkach, które zaczęły już kwitnąć

Jagody kamczackie obsypane kwiatami, borówki (poza jedną upartą) również z pączkami, pierwszy raz kwitnie nektaryna i śliwa węgierka

Teraz już ledwo żyje i marzę tylko o prysznicu i wygodnym łóżku (ech, te pozimowe zakwasy).
Tak kwitnie nektaryna

A tak pierwsza z azalii

Kwiatki na kiku-shidare-sakura pokazują języczki i za chwilę zakwitną

A taką niesamowitą sosnę spotkałam na niedzielnej wycieczce do lasu. Siostra obok niestety sucha, szkoda, bo obie stanowiłyby nie lada widok

U ciebie już drzewa kwitną
trochę strach żeby kwiatki nie przemarzły, u mnie na razie się nie zanosi

Niektóre już kończą kwitnienie, jak nektaryna czy śliwa wiśniowa. W tym roku natura tak szybko się obudziła, rok temu magnolie kwitły mi w maju, w tym roku pierwszy kwiat miałam już pod koniec marca.
-
- 100p
- Od: 4 kwie 2014, o 10:23

Świat bez roślin nie istnieje
Zakrzew dziękuję, bardzo mi miło 
Na zmianę grzmi, pada i świeci słonko. Więc pora na spacerek po ogrodzie w wiosennym deszczyku przy akompaniamencie grzmotów i nieśmiałych promyków słonka.

Na zmianę grzmi, pada i świeci słonko. Więc pora na spacerek po ogrodzie w wiosennym deszczyku przy akompaniamencie grzmotów i nieśmiałych promyków słonka.

- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Dobrusiu
Widzę nowe nabytki ogrodowe, zaszalałaś
Mój niestety lubczyk przepadł, ale posiałam nowy i wzeszedł. Oby tylko przetrwał

Mój niestety lubczyk przepadł, ale posiałam nowy i wzeszedł. Oby tylko przetrwał

U mnie lubczyku tyle, że niedługo cały ogród opanuje
Na razie niech rośnie, pójdzie do zamrażarki na zimę, ale jesienią będę musiała się części pozbyć, więc jakby co to się zgłoś

Na razie niech rośnie, pójdzie do zamrażarki na zimę, ale jesienią będę musiała się części pozbyć, więc jakby co to się zgłoś

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Podoba mi się u Ciebie, będę zaglądać, na razie zaznaczam, żeby nie zgubić.
Madziagos dziękuję i zapraszam